zagul 326 Opublikowano 23 września 2018 Opublikowano 23 września 2018 Jak to jest dokładnie z rozdzielczością na na PS4 PRO, 2160p, ale to jest 3840x2160 czy 4096x2160? Mam w TV opcję poprawienia jakości obrazu urządzenia obsługującego formatu 4:2:0, 4:4:4, 4:2:2, ale jak to odpalam to TV przestaje widzieć PS4. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 23 września 2018 Opublikowano 23 września 2018 5 godzin temu, zagul napisał: Jak to jest dokładnie z rozdzielczością na na PS4 PRO, 2160p, ale to jest 3840x2160 czy 4096x2160? Mam w TV opcję poprawienia jakości obrazu urządzenia obsługującego formatu 4:2:0, 4:4:4, 4:2:2, ale jak to odpalam to TV przestaje widzieć PS4. Ktoś coś wie na ten temat? Prosiak jak i KOX mają wyświetlają max. rozdziałkę 3840x2160 Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 28 września 2018 Opublikowano 28 września 2018 Ten nowy model PS pro jest już w sprzedaży w marketach? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 29 września 2018 Opublikowano 29 września 2018 Dopiero zestaw z RDR2 będzie z nowszą rewizją Cytuj
PawciosS 5 Opublikowano 29 września 2018 Opublikowano 29 września 2018 A orientuje się ktoś jak sprawuje się ta wersja PS4 Pro z zestawu z FIFĄ? Zastanawiam się czy brać czy zaczekać na zestaw z RDR2 bo mam wątpliwości czy nie trafi mi się jakiś hałaśliwy model ale z drugiej strony jest teraz ten zestaw w miarę racjonalnej cenie w przeciwieństwie do zestawu np. ze Spidermanem i strach się bać jaka będzie cena zestawu z RDR2. Z drugiej strony dobre ceny na pewno będą na black friday tylko że to jeszcze 2 miesiące czekania... Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 września 2018 Opublikowano 29 września 2018 A skąd wiesz, ze ta nowa nie trafi Ci się jako głośna/wadliwa/inna? Różne promocje są zawsze, jak tak będziesz czekał na kolejne to do premiery PS5 możesz nie kupić. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 29 września 2018 Opublikowano 29 września 2018 (edytowane) 58 minut temu, PawciosS napisał: A orientuje się ktoś jak sprawuje się ta wersja PS4 Pro z zestawu z FIFĄ? Zastanawiam się czy brać czy zaczekać na zestaw z RDR2 bo mam wątpliwości czy nie trafi mi się jakiś hałaśliwy model ale z drugiej strony jest teraz ten zestaw w miarę racjonalnej cenie w przeciwieństwie do zestawu np. ze Spidermanem i strach się bać jaka będzie cena zestawu z RDR2. Z drugiej strony dobre ceny na pewno będą na black friday tylko że to jeszcze 2 miesiące czekania... na BF pewnie beda najwieksze promocje pewnie gdzies 1500 za pro z jakas gra?? (rok temy lataly chyba za 1400)...w styczniu masz czyszczenie magazynow, poznije komunie zakup mozna odkladac w nieskonczonosc. Jak masz kase to kupuj , jak Cie sie nie spieszy to poczekaj na BF. Edytowane 29 września 2018 przez Szymek_PL_ Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 29 września 2018 Opublikowano 29 września 2018 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak black friday u nas, nigdy nie było i nie będzie. Jak już to będą promocyjne konsole, sprzęty czy uj wie co jeszcze. Black friday to se może w jueseje czy anglie kupować, gdzie promocję sięgają do 80-90% na dany asortyment, nie to co w polsce gdzie zaledwie masz 20% i szał pyzdy mają z biedapromocji. Edytowane 29 września 2018 przez Faka 1 Cytuj
PawciosS 5 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 W dniu 29.09.2018 o 13:40, Faka napisał: Nie ma czegoś takiego jak black friday u nas, nigdy nie było i nie będzie. Jak już to będą promocyjne konsole, sprzęty czy uj wie co jeszcze. Black friday to se może w jueseje czy anglie kupować, gdzie promocję sięgają do 80-90% na dany asortyment, nie to co w polsce gdzie zaledwie masz 20% i szał pyzdy mają z biedapromocji. W dniu 29.09.2018 o 13:37, Szymek_PL_ napisał: na BF pewnie beda najwieksze promocje pewnie gdzies 1500 za pro z jakas gra?? (rok temy lataly chyba za 1400)...w styczniu masz czyszczenie magazynow, poznije komunie zakup mozna odkladac w nieskonczonosc. Jak masz kase to kupuj , jak Cie sie nie spieszy to poczekaj na BF. W dniu 29.09.2018 o 12:45, Square napisał: A skąd wiesz, ze ta nowa nie trafi Ci się jako głośna/wadliwa/inna? Różne promocje są zawsze, jak tak będziesz czekał na kolejne to do premiery PS5 możesz nie kupić. A jak to jest z tą hałaśliwością modelu który obecnie jest w sprzedaży? Większość jest ok i jedynie czasem komuś trafi się głośniejszy egzemplarz czy jest to raczej większy problem? Najchętniej to kupiłbym już ten zestaw z FIFĄ ale jeśli problem z obecnym modelem jest dosyć powszechny to myślę że nie zaszkodzi poczekać miesiąc na nową wersję która podobno ma rozwiązać ten problem, no chyba że jedynie niektóre egzemplarze wyją jak odrzutowiec a większość jest ok to wtedy myślę że zaryzykuję. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 Kup sobie w zestawie RDR2, imo bym poczekał skoro to nowa rewizja konsoli będzie. Cytuj
PawciosS 5 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 No to jest właśnie jedyny powód przez który jeszcze nie kupiłem zestawu z FIFĄ, gdyby nie informacja że będzie to nowa wersja Prosiaka która ma rozwiązać problem z tą głośnością to bym się nawet nie zastanawiał Tylko obawiam się czy cena zestawu z RDR2 nie będzie kosmiczna tak jak w przypadku zestawu ze Spidermanem który kosztuje prawie 2000 i dlatego wspomniałem o tym rezerwowym terminie kupna na black friday i wiadomo że polskie promocje nijak mają się do tych które są w Stanach ale niektóre rzeczy można dostać naprawdę sporo taniej powiedzmy 20-30% i z tego co wiem to rok temu w Polsce też były ciekawe promocje jeśli chodzi o konsole więc to taki mój ostateczny, rezerwowy termin gdybym jednak nie zdecydował się na zakup zestawu z FIFĄ i gdyby za miesiąc okazało się że zestaw z RDR2 kosztuje tyle co ten ze Spidermanem, a na BF zgaduję że powinny być cenie tego zestawu co teraz z FIFĄ lub może nawet 100-150 zł taniej. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 12 minut temu, PawciosS napisał: No to jest właśnie jedyny powód przez który jeszcze nie kupiłem zestawu z FIFĄ, gdyby nie informacja że będzie to nowa wersja Prosiaka która ma rozwiązać problem z tą głośnością to bym się nawet nie zastanawiał A skąd w ogóle info, że niby ten model ma eliminować głośną prace konsoli? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 września 2018 Autor Opublikowano 30 września 2018 (edytowane) PRO z bundlem Spidermana było czerwone limitowane i pewnie dlatego trochę droższe, PRO z RDR2 będzie normalne czarne więc cena konsoli + cena gry w pudełku plus/minus. Ten poziom hałasu -50% to nie wiadomo skąd info, just ppe things XD po jakimś teście widziałem że jest tylko pare decybeli ciszej. Problem halasu to w duzym stopniu loteria, mam premierowa Pro i nie wyje, czasami mocniej szumi. Inni maja nowsze rewizje i im wyje edit: https://gearnuke.com/red-dead-redemption-2-ps4-pro-bundle-new-hardware/ Edytowane 30 września 2018 przez Fanek Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 Czyli pewnie żadna poprawa, bo będzie zapewne tak jak teraz czyli będą egzemplarze ciche jak i głośniejsze. A wszystko i tak sprowadza się do danej gry. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 55 minut temu, Fanek napisał: PRO z bundlem Spidermana było czerwone limitowane i pewnie dlatego trochę droższe, PRO z RDR2 będzie normalne czarne więc cena konsoli + cena gry w pudełku plus/minus. No właśnie kolega @PawciosS ma na myśli czarnego Prosiaka z Pająkiem, który u nas chodzi za ok. 1930zł (np. Eurortvagd). Bundle z czerwoną konsolą śmigały od 2099zł w górę. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 Ja kupiłem czarnego prosiaka w bundlu z pająkiem i nawet go nie słychać, cisza jak makiem zasiał. Ale muszę też powiedzieć, że zawsze miałem szczęście do konsol i nigdy żadnych problemów nie uświadczyłem (odpukać) Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 30 września 2018 Opublikowano 30 września 2018 Konsolę można już zamówić w komputroniku - cena 1999 zł Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 1 października 2018 Opublikowano 1 października 2018 Idzie obnizka na Prosiaka narazie tylko w Japoni od 12 pazdziernika...ciekawe czy u nas bedzie dostepna w sprzedazy szara wersja konsoli Cytuj
cithall 107 Opublikowano 1 października 2018 Opublikowano 1 października 2018 (edytowane) Nie ma w sprzedaży wersji szarej PS4 Pro. To co można znaleźć w sieci to nie są oficjalne zrobione przez sony. Edytowane 1 października 2018 przez cithall Cytuj
zagul 326 Opublikowano 4 października 2018 Opublikowano 4 października 2018 Dobra mam TV Sony XE75, podłączyłem PS4 pro, odpalam spidermana i komunikat, że mój TV to może wspierać 4K, a teraz to tylko 2K. Zmieniłem kabel HDMI na ten dodawany do PS4, "podbiłem" coś tam w ustawieniach TV (dla dwóch portów można zwiększyć jakość). Teraz mam komunikat w info o wyjściu Video: Rozdzielczość: 3840x2160-60Hz Format koloru: RGB HDCP: 1.4: "Obecnie PS4 jest skonfigurowane, by obsługiwać jedynie standard HDCP 1.4. Podczas używania standardu 1.4 aplikacje wideo, które obsługują rozdzielczość 4K, mogą nie być w niej wyświetlane." HDR: obsługiwane Dostępne częstotliwości dla wyjścia 4K: Z użyciem HDR: 24, 25, 30, 50, 60Hz. CZY COŚ ŹLE USTAWIŁEM, CZY TAK MA BYĆ? Nie powinno być HDCP 2.2? Ktoś mi to może wyjaśnić? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 5 października 2018 Opublikowano 5 października 2018 XE75? To 75 to cale? to chyba 75XEcośtamKOD? Jak to któryś z tych modeli w linku to masz guide jak uruchomić ulepszenie na porcie hdmi, tak zrobiłeś? https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00167580 Ale w sumie musiałeś, bo inaczej nie podałby Ci chyba 60hz dla 4k z HDR, ciekawe z tym HDCP, a ustawiałeś może opcję YUV420? Cytuj
zagul 326 Opublikowano 6 października 2018 Opublikowano 6 października 2018 12 godzin temu, sakiu napisał: XE75? To 75 to cale? to chyba 75XEcośtamKOD? Jak to któryś z tych modeli w linku to masz guide jak uruchomić ulepszenie na porcie hdmi, tak zrobiłeś? https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00167580 Ale w sumie musiałeś, bo inaczej nie podałby Ci chyba 60hz dla 4k z HDR, ciekawe z tym HDCP, a ustawiałeś może opcję YUV420? No mam automatyczną rozdzielczość i w grze mam YUV422 + HDCP 1.4 Cytuj
MEVEK 3 512 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 Moze ktos sie wypowiedziec w sprawie PS4 Pro w edycji Spider Man. Jak sie sprawuje w pracy, czy jest jakos technicznie innowacyjna, miedzy innymi w temacie chlodzenia podczas pracy. Jest jakos ciszej? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 Cicha bedzie na jakis czas, zapewne nie dlugi. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 @MEVEK edycja Spider-Mana to model 7116, a w nich podobno nie ma rewelacji, dopiero konsola idąca w bundlu z RDR 2 to 7216 i na razie, odpukać, jest bardzo w porządku. Na pewno robili coś z zasilaczem, bo już nie wchodzi kabel wyglądu 3-pinowego jak do zasilaczy komputerowych. Teraz mamy do czynienia z kablem 2-pinowym jak w przypadku PS4 slim czy FAT. Grając w Spider-Mana chodzi jak ta lala, oczywiście jak na warunki PS4 jest cicho, ale ma swoje etapy, gdzie raz jest troszeczkę głośniej, ale na pewno nie mamy do czynienia z suszarą. Ping pisał w Zakupach Growych , że jak pasta się zetnie na procku to zacznie chodzić jak odrzutowiec, możliwe. Jednak przy moim poprzednim matowym modelu PS4 ( CUH-1216), którego miałem 3 lata, tylko przy dwóch grach załączyła się suszara. God of War i DOOM i w obydwu przypadkach były to momenty, gdy wchodziliśmy do interaktywnej mapy. Nie wiem o co chodziło, ale chyba każda konsola, niezależnie od modelu w tym etapie zaczynała "startować". Może to też kwestia dbania o konsolę, bo starałem się zawsze czyścić otwory wentylacyjne. Nie pozwalałem, by też konsoli było "ciasno" i znajdowała się na otwartej przestrzeni w pokoju, by miała swobodny przepływ powietrza. Trochę śmieszne jest to, że tak trzeba dbać o te żylety i prosiaki by chodziły jak należy, gdzie w przypadku konkurencji można się obyć bez tych wszelkich wygibasów. No ale coś za coś. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi