szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 z mordy może nie oczytany ale potencjał jest Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Pytanie, czy opłaca się kupować mając tv full hd? Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) to ja zostanę przy swoim zwykłym PS4 Plebs, wygląda to tak jakby nie mieli pomysłu jak to sprzedać, serio to wystarczyłaby re.wizja PS4 która odpali filmy w 4K...bardzo słabo to rozegrali Edytowane 7 września 2016 przez nero2082 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Mocne meh ta konferencja. Same gunwa. Może na TGS coś więcej powiedzą. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 TO JA JUŻ SIĘ POGUBIŁEM JAK WEJDE DO SKLEPU I POPROSZE PLAYSTATION 4 TO CO DOSTANEE? W SUMIE WIEM CO: GÓ,WNO 3 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 wspominali cos o supersamplingu dla 1080p, wiec ostrzejszy obraz + brak/mniejszy aliasing dla full hd tez bedzie Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Pytanie, czy opłaca się kupować mając tv full hd? Trudno powiedzieć, trzeba poczekać na analizy odnośnie płynności w grach. Xbox One S miał nie zmienić nic, a zwiększa liczbę FPS o kilka procent. W przypadku Pro różnica może być znacznie większa, nawet jeśli główny przekaz jest odnośnie 4k i HDR. Cytuj
Gość Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 To co nie bedzie wiekszej ilosci fps tylko podbita grafa? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 AHA WIEM TRZEBA BRAĆ TĘ Z NAJWIĘKSZĄ ILOŚCIĄ ŻEBEREK IM WIECEJ ZEBEREK TYM WIECEJ TERAFANKÓW + Dodał MODERATOR nie przeginaj Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 pewnie bedzie ale tak ta konfe dramatycznie zaplanowali, ze chyba bedzie najpewniej trzeba czekac 2 miesiace by digital foundry przeanalizowal ile plusow bedzie dla posiadaczy ps4pro z zwyklym tv full hd Cytuj
KOŁD 1 095 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Szejdi przestan jestes zbyt smieszny Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Generalnie prosta sprawa. Jeśli firmie będzie chciało się przyłożyć (a to wcale też nie jest w 100% pewne), będziemy mieli do wyboru: 4K/30 lub 1080/60 . W obecnie sprzedawanych grach też można wydać aktualizacje, które odblokują ilość klatek (tzn. zablokują na 60) + ew. dodadzą detali. Obecna wersja systemu pozwala jednak wrzucić do PRO zwykłą grę z PS4, a ta zostanie bez problemu odpalona i będzie działać w jakości identycznej co na PS4, z tą różnicą że jeśli gdzieś macie spadki z 30, to mocniejsze bebechy spowodują że tych spadków nie będzie, coś jak w XONE S. W grach z obsługą 4K można też wprowadzić coś a'la AMD VSR, czyli gra będzie renderowana w 4K, ale wyświetlana w 1080p. Pozwoli to choćby wygładzić obraz. Opcji jest sporo Edytowane 7 września 2016 przez Graczdari 2 Cytuj
gmeru 297 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Prawda jest taka, że aby zobaczyć efekt HDR wow;-)) to głównie te telewizory wchodzą w grę: Panasonic DX900, Samsung KS9500, każdy OLED, Sony XD93/XD94, Sony ZD9, warunkowo każde SUHD bo mają wysoką jasność mimo, że są tańsze. Reszta to tylko przedsmak A za rok zobaczymy pewnie sporo jaśniejsze TV od tych co wymieniłem. To teraz zapraszam na ceneo 1 Cytuj
KOŁD 1 095 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Żeberka Edytowane 7 września 2016 przez KOŁD Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Czyli tak jak pisałem. 10.000 golda na TV i 1800 na Konsole PRO. Granie staje się coraz droższe. A i jeszcze 1800 na Zestaw VR. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Ale wszystko drożeje, paczka fajek już nie kosztuje 5,70 za L&My. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Generalnie prosta sprawa. Jeśli firmie będzie chciało się przyłożyć (a to wcale też nie jest w 100% pewne), będziemy mieli do wyboru: 4K/30 lub 1080/60 . W obecnie sprzedawanych grach też można wydać aktualizacje, które odblokują ilość klatek (tzn. zablokują na 60) + ew. dodadzą detali. Obecna wersja systemu pozwala jednak wrzucić do PRO zwykłą grę z PS4, a ta zostanie bez problemu odpalona i będzie działać w jakości identycznej co na PS4, z tą różnicą że jeśli gdzieś macie spadki z 30, to mocniejsze bebechy spowodują że tych spadków nie będzie, coś jak w XONE S. W grach z obsługą 4K można też wprowadzić coś a'la AMD VSR, czyli gra będzie renderowana w 4K, ale wyświetlana w 1080p. Pozwoli to choćby wygładzić obraz. Opcji jest sporo PS4 Pro stracilo dla mnie jakikolwiek sens... Cytuj
Atos 392 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Za eurogamer.pl: Konsola nie będzie jednak wspierać takiej rozdzielczości z nośników fizycznych, a więc nie odtworzymy na niej płyt Ultra HD Blu-ray. Co ciekawe, zapowiedziano także, że w przyszłym tygodniu wszystkie modele PS4 otrzymają wsparcie dla technologii HDR w ramach aktualizacji. Przyznaję, że chciałem kupić na premierę, ale jednak chyba zmienię zdanie.... Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Generalnie prosta sprawa. Jeśli firmie będzie chciało się przyłożyć (a to wcale też nie jest w 100% pewne), będziemy mieli do wyboru: 4K/30 lub 1080/60 . W obecnie sprzedawanych grach też można wydać aktualizacje, które odblokują ilość klatek (tzn. zablokują na 60) + ew. dodadzą detali. Obecna wersja systemu pozwala jednak wrzucić do PRO zwykłą grę z PS4, a ta zostanie bez problemu odpalona i będzie działać w jakości identycznej co na PS4, z tą różnicą że jeśli gdzieś macie spadki z 30, to mocniejsze bebechy spowodują że tych spadków nie będzie, coś jak w XONE S. W grach z obsługą 4K można też wprowadzić coś a'la AMD VSR, czyli gra będzie renderowana w 4K, ale wyświetlana w 1080p. Pozwoli to choćby wygładzić obraz. Opcji jest sporo PS4 Pro stracilo dla mnie jakikolwiek sens... A serio oczekiwałeś innej możliwości? Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Generalnie prosta sprawa. Jeśli firmie będzie chciało się przyłożyć (a to wcale też nie jest w 100% pewne), będziemy mieli do wyboru: 4K/30 lub 1080/60 . W obecnie sprzedawanych grach też można wydać aktualizacje, które odblokują ilość klatek (tzn. zablokują na 60) + ew. dodadzą detali. Obecna wersja systemu pozwala jednak wrzucić do PRO zwykłą grę z PS4, a ta zostanie bez problemu odpalona i będzie działać w jakości identycznej co na PS4, z tą różnicą że jeśli gdzieś macie spadki z 30, to mocniejsze bebechy spowodują że tych spadków nie będzie, coś jak w XONE S. W grach z obsługą 4K można też wprowadzić coś a'la AMD VSR, czyli gra będzie renderowana w 4K, ale wyświetlana w 1080p. Pozwoli to choćby wygładzić obraz. Opcji jest sporo PS4 Pro stracilo dla mnie jakikolwiek sens... Ale o tym też wspominałem Skoro ma być EKOSYSTEM to w pewnych sytuacjach, gdzie gracze rywalizują między sobą, muszą być uczciwe warunki. Co do BLU-RAY 4K, a właściwie jego brak, to jest to pokłosie konsoli za 400€. Sama konsola bez problemu oczywiście poradziłaby sobie z filmami 4K z płyty, ale napędy z obsługą nośników BD-66 i BD-100 są jednak istotnie droższe Edytowane 7 września 2016 przez Graczdari Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Konsola nie będzie jednak wspierać takiej rozdzielczości z nośników fizycznych, a więc nie odtworzymy na niej płyt Ultra HD Blu-ray. CZO? To znaczy, że gierki na fizycznych nośnikach nie będą śmigać w 4k? Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Czyli jak nie ma się tv 4k, to bez sensu kupować Pro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi