Gość Soul Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Panowie a jak to się ma gdy optyka mam podłączonego do TV nie do konsoli, czy jak bym podłączył bezpośrednio do konsoli dźwięk będzie lepszy ? Przy tych glosnikach co masz to nie uslyszysz roznicy nawet jak z czincza dzwiek poleci Tak Marcinek na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery14 5 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 @balon Z wcześniejszych postów widzę, że też masz KS 7000 i grasz w 2k17, też u Ciebie z HDRem kolory są w NBA takie sprane, blade? Szczególnie to widać jak się wjedzie w Play Now Online i w wybór drużyn, zdjęcia zawodników są tak wyblakłe, że aż prawie przezroczyste, zmienianie ustawień kolorów nic nie daje (kolory na parkiecie i tak pozostają blade, np. żółty środek na parkiecie LA, a stroje zawodników, głównie czerowne, np. Pelikanów są zbyt nasycone, rażą). Jak wyłącze HDR w ustawieniach konsoli wszystko jest ok, kolory idealne. W innych grach HDR też działa ok, tylko w tej NBA coś nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Jeżeli masz ampli z hdmi to dajesz konsole pod ampli i z ampli wychodzisz na tv. Wtedy konsola daje ci najlepszy dźwięk bo w formacie bezstratnym. Optyk jest w stanie przesłać tylko skompresowane DD 5.1 i dts. HDMI daje 7.1 w LPCM lub DTS-MA. No tylko musisz miec nowy amplituner, bo duzo nie obsluguje obrazu 4k. Wtedy zostaje tylko HDMI bezposrednio pod TV i optyka na dzwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Jeżeli masz ampli z hdmi to dajesz konsole pod ampli i z ampli wychodzisz na tv. Ale jak Ty chcesz połączyć ampli z konsolą HDMI, skoro się NIE DA Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) Co się nie da? Ampli przekazuje obraz do tv przecież. Chłopie ogarnij się. Edytowane 18 listopada 2016 przez mattaman Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) jak sie nie da - wszystkie mam tak konsole podlaczone! PC, Xbox One, PS4, dekoder do amplitunera i 1 kabel HDMI do telewizora. No chyba ze ktos ma aplituner czinczowy i 0 wyjsc cyfrowych... Problem tylko polega na tym, ze amplitunery z przed roku - dwoch moga nie miec wsparcia dla rozdzielczości 4k, wiec z nowa konsola pozostaje tylko optyk. Edytowane 18 listopada 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Jeżeli masz ampli z hdmi to dajesz konsole pod ampli i z ampli wychodzisz na tv. Wtedy konsola daje ci najlepszy dźwięk bo w formacie bezstratnym. Optyk jest w stanie przesłać tylko skompresowane DD 5.1 i dts. HDMI daje 7.1 w LPCM lub DTS-MA. Tzn dwa kable hdmi. Potrzebny optyk? Bo nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) Ja mam np tego Denona - wszystkie urzadzenia mam podpiete pod te 4 wejscia HDMI i 1 kablem idzie do TV (HDMI out) Jakbys mial aplituner 4k to nie potrzebujesz zadnych optykow. Jezeli nie - to wtedy tylko dziwek podpinasz optykiem pod amplituner, a konsole bezpośrednio kablem HDMI do telewizora. Edytowane 18 listopada 2016 przez easye 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) A czego tu nie rozumieć? Ps4->ampli, jeden kabel hdmi. Ampli->tv, drugi kabel hdmi. Optyk jest zbędny. Edytowane 18 listopada 2016 przez mattaman Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) A no tak, czyli ja jestem jakiś cofnięty. Ja mam ampli Yamahę sprzed 10 lat bez HDMI. Więc podłączam HDMI do TV bezpośrednio każdy sprzęt (dekoder, konsolę), a reszta optykiem do ampli... EDIT: nie wiedziałem, że nowe ampli przesyłają obraz, sorry, my fault Edytowane 18 listopada 2016 przez _daras_ Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) no juz bardziej lopatologicznie wytlumaczyc sie nie da. Do dzisiaj mozesz kupic amplitunery wylacznie czinczowe - one z reguly maja nawet lepszy dzwiek, no ale jak juz cos brac to chyba jednak po to by sie pozniej z podlaczeniami nie meczyc. Edytowane 18 listopada 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 EDIT: nie wiedziałem, że nowe ampli przesyłają obraz, sorry, my fault Takie rzeczy ampli potrafią już od paru ładnych lat Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Gram regularnie w Bf4 od premiery. Jednak takich bugow I lagow nie mialem na zwklej ps4, jak na PRO. Wczoraj to byla masakra, non stop ikony mi sie pojawialy z lagami i utrata pakietow. Identyko moj znajomy, tez posiadacz Pro, i tez byl na tej samej imprezie co ja. Po godzinie przelaczylem na zwykla ps4, i zero problemow! wtf!? Pol godziny później odpalam Pro, i to samo (pipi) co wczesniej. Sony s(pipi)iloo o to po calosci Ps. To absolutnie nie wina mojego Neta Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 No to niezły wałek. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Powiedzcie mi proszę, czy ktokolwiek widział testy, opinie dotyczące tej nowej podstawki dla PRO? Chodzi o różnice w głośności i temperaturach pomiędzy pionowym a poziomym ułożeniem konsoli. I czy ktokolwiek widział w jakichś polskich sklepach tę podstawkę bo oprócz brytyjskiego amazonu nic mi się nie wybija? Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Jeżeli to jest ta sama podkładka co do slima to widziałem w mediamarkt, ale opcja leżąca zapewne jest bardziej optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) Jeżeli to jest ta sama podkładka co do slima to widziałem w mediamarkt, ale opcja leżąca zapewne jest bardziej optymalna. nie wiem, co masz na myśli ale nowa podkładka o której piszę wyszła wraz z premierą PRO. Obsługuje PRO i niePRO. Ale ty piszesz zapewne o tej starej wersji sprzed ostatniej premiery, która nie pasuje do prosiaka. I dlaczego opcja pozioma miałaby być bardziej optymalna? Przecież nie wydano by akcesorium, które pogarszałoby obieg powietrza we wnętrzu? Chociaż dzisiaj wszystko jest możliwe i dlatego chciałbym znaleźć gdzieś opinie na temat tego produktu bo wolałbym mieć swoją pionowo. Edytowane 18 listopada 2016 przez milekp Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Orientacja pozioma lub pionowa może mieć znaczenie w kontekście użytego łożyska w wentylatorze. Są łożyska jak ł. ślizgowe, które umierają znacznie szybciej jeśli pracują w poziomie a nie w pionie. Pytanie jakiego typu są łożyska w wentylatorach Ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Na chłopski rozum jak w facie zatkany jest jeden bok gdzie w poziomie wydmuchiwane jest gorące powietrze to jest to gorsze rozwiązanie dla konsoli. Podkładka dla slima i pro (jeżeli to ta sama) wydaje się już tak nie zatyka wylotu powietrza i być może nie ma wpływu na wentylację. Te wszystkie akcesoria to są po to aby konsola ładnie na prezentacji i zdjeciu wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Opcja pionowego ustawienia jest po to, by konsola szybciej zdechła i byście szybciej polecieli do sklepu po nowy egzemplarz Nie dość, że cyrkulacja powietrza mega ograniczona (choć nie wiem jak to jest teraz w prosiaku), to mega po du.pie dostaje łożysko wentylatora i napęd optyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) Czy mi się wydaje czy upscalling w zwykłych niespaczowanych gierkach coś nie działa za dobrze ? Przynajmniej jeżeli chodzi o Rocket League. Jak grałem wcześniej na ekranie 1080p obie (X1 i PS4) wersje wyglądały identycznie. Teraz na 4K wersja na PS4 Pro prezentuje sie sporo gorzej od tej z X1S przez wszędobylski aliasing. WTF ? Nie wiem ja to wygląda w przypadku innych gier, ale coś jest nie tak. Edytowane 18 listopada 2016 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Gram regularnie w Bf4 od premiery. Jednak takich bugow I lagow nie mialem na zwklej ps4, jak na PRO. Wczoraj to byla masakra, non stop ikony mi sie pojawialy z lagami i utrata pakietow. Identyko moj znajomy, tez posiadacz Pro, i tez byl na tej samej imprezie co ja. Po godzinie przelaczylem na zwykla ps4, i zero problemow! wtf!? Pol godziny później odpalam Pro, i to samo (pipi) co wczesniej. Sony (pipi)o o to po calosci Ps. To absolutnie nie wina mojego Neta Kara za kupowanie wersji Deluxe i nowej konsoli. Zraczyłeś to masz za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) Czy mi się wydaje czy upscalling w zwykłych niespaczowanych gierkach coś nie działa za dobrze ? Przynajmniej jeżeli chodzi o Rocket League. Jak grałem wcześniej na ekranie 1080p obie (X1 i PS4) wersje wyglądały identycznie. Teraz na 4K wersja na PS4 Pro prezentuje sie sporo gorzej od tej z X1S przez wszędobylski aliasing. WTF ? Nie wiem ja to wygląda w przypadku innych gier, ale coś jest nie tak. To chyba logiczne, że do gier 1080p lepiej ekran w tym rozmiarze. Dlatego tylko giery z patchami podbijającymi rozdzialkę będą wyglądać lepiej natomiast cała reszta gorzej tzn. packa, zęby itp. niż na tv 1080p. To nie czasy gdzie na X360 nie było znacznej utraty jakości w grach 720p upscalowanych do tv 1080p teraz rozdzialka jest sporo większa. Edytowane 18 listopada 2016 przez Kyokushinman Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 (edytowane) A czego tu nie rozumieć? Ps4->ampli, jeden kabel hdmi. Ampli->tv, drugi kabel hdmi. Optyk jest zbędny. Kiedyś już kombinowałem, mimo, że mam 4 wejścia HDMI w ampli to nie łapie dźwięku ani obrazu tak jak podałeś. Muszę wpiąć optyka czy to w konsole-ampli czy tv-ampli. Edytowane 18 listopada 2016 przez U Heisenberg U Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Czy mi się wydaje czy upscalling w zwykłych niespaczowanych gierkach coś nie działa za dobrze ? Przynajmniej jeżeli chodzi o Rocket League. Jak grałem wcześniej na ekranie 1080p obie (X1 i PS4) wersje wyglądały identycznie. Teraz na 4K wersja na PS4 Pro prezentuje sie sporo gorzej od tej z X1S przez wszędobylski aliasing. WTF ? Nie wiem ja to wygląda w przypadku innych gier, ale coś jest nie tak. To chyba logiczne, że do gier 1080p lepiej ekran w tym rozmiarze. Dlatego tylko giery z patchami podbijającymi rozdzialkę będą wyglądać lepiej natomiast cała reszta gorzej tzn. packa, zęby itp. niż na tv 1080p. To nie czasy gdzie na X360 nie było znacznej utraty jakości w grach 720p upscalowanych do tv 1080p teraz rozdzialka jest sporo większa. Umiemy czytać ze zrozumieniem ? Na X1S RL wygląda lepiej niż na PS4 Pro przy upscallingu do 4k, podczas gdy w 1080p obie wyglądały identycznie. Wina upscallingu w PS4 Pro ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi