Mejm 15 265 Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Mnie bardziej interesuje czy spelnia te progi z kickstartera. Ten laptop co tam byl chyba w najwyzszym to dzisiaj moze juz tylko do word xD Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 8 minut temu, Mejm napisał: Mnie bardziej interesuje czy spelnia te progi z kickstartera. Ten laptop co tam byl chyba w najwyzszym to dzisiaj moze juz tylko do word xD Ta gra nie ma wymagań raczej, na 3080 w 1440p jakieś ponad 200 FPS ma na max. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Chyba nie zrozumiales tresci posta. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 6 minut temu, Mejm napisał: Chyba nie zrozumiales tresci posta. Pewnie o to. A co byłeś jednym z 7 backerów :D? według tego, oni to wysyłali w 2017... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Chyba nie zrozumiales tresci screena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Wygląda na grę, której przeciętny współczesny gracz przyzwyczajonych do prostoty Bioshocków itp. faktycznie nie powinien ruszać. Aż się "nie mogę doczekać" recenzji konsolowców, którzy pojadą po tytule, bo nie prowadzi ich wszędzie za rączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 3 godziny temu, Suavek napisał: Wygląda na grę, której przeciętny współczesny gracz przyzwyczajonych do prostoty Bioshocków itp. faktycznie nie powinien ruszać. Aż się "nie mogę doczekać" recenzji konsolowców, którzy pojadą po tytule, bo nie prowadzi ich wszędzie za rączkę. Ci sami konsolowcy graja w ER, grali w bloodborne, czy Zelde. Dodatkowo wymiatają w call of duty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 No już widzę jak piękny umysł euzebiusza zderza się z tą grą xd Dwie godziny i uninstall, tak by było. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Szkoda, że tutaj taka cisza, gra jest przednia, teraz steam sale, warto zajrzeć:). Ja po 10h jestem zachwycony tym co zobaczyłem, ale nie wiem, czy przejdę bez solucji xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Niepotrzebna solucja, trzeba tylko czytać maile. Edit: chociaż kłamię, musiałem spojrzeć w net bo Spoiler nie umiałem pokonać Cortex Reavera i to mi potem rozwaliło grę bo każdy boss padał w 5 sekund. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez dominalien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 3 minuty temu, dominalien napisał: Niepotrzebna solucja, trzeba tylko czytać maile. Tak, pod tym względem to prawdziwy immersive sim :):). Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Dla mnie to było cudo, rzeczywiście pamietam te lokalizacje bo się wchodziło gdzieś i patrzyło co tam jest i „a, no tak, było o tym w mailu”. A jak się idzie za znacznikiem na ekranie to jak z gpsem, jedziesz po siostrę następnego dnia rano i też musisz włączyć bo nie pamiętasz gdzie jechać choć to były 3 zakręty. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, dominalien napisał: Dla mnie to było cudo, rzeczywiście pamietam te lokalizacje bo się wchodziło gdzieś i patrzyło co tam jest i „a, no tak, było o tym w mailu”. A jak się idzie za znacznikiem na ekranie to jak z gpsem, jedziesz po siostrę następnego dnia rano i też musisz włączyć bo nie pamiętasz gdzie jechać choć to były 3 zakręty. Ja już 2 godzinki wczoraj na pierwszym kodzie z biblioteki straciłem xD. A w ogóle gra chyba generuje kody losowo, więc nawet solucja nie pomoże :). No fajne fajne, kiedyś prawie każda gra taka była, to się szybko zapomina jednak :). Ja trzaskam print screeny wszystkiego , jak widzę jakiś kod:). Edytowane 30 Grudnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 A, no właśnie, kod z biblioteki. Jak się coś zmieni w cyberprzestrzeni to się pojawia na chwile info co się zmieniło i jak się przegapi to nie można do tego wrócić i sprawdzić. Zdarzyło mi się raz czy dwa, w tym w bibliotece. To dość poważny problem z ux. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 51 minut temu, dominalien napisał: A, no właśnie, kod z biblioteki. Jak się coś zmieni w cyberprzestrzeni to się pojawia na chwile info co się zmieniło i jak się przegapi to nie można do tego wrócić i sprawdzić. Zdarzyło mi się raz czy dwa, w tym w bibliotece. To dość poważny problem z ux. No tak, racja to odrobinę zbyt wiele na dzieisjejsze czasy:) chyba, tzn. według mnie mogliby to jednak usprawnić i gdzieś "wpisać". Wcale się nie zdziwię, jak pod wersję konsolową coś jednak wrzucą, albo przynajmniej opcję accessibility, żeby to było widoczne w dzienniku. Te zręcznościowe hakowanie swoją drogą na poziomie normal to dosyć trudne jest, kilka razy już musiałem powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Mówisz o cyberprzestrzeni? No mega trudna jest. Jak już wyjdzie fajna, ale potrafi zirytować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Szkoda, że tutaj taka cisza, gra jest przednia, teraz steam sale, warto zajrzeć:). Ruch będzie, jak kiedyś na konsole to wydadzą (są w ogóle takie plany?). Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 11 minut temu, Wredny napisał: Ruch będzie, jak kiedyś na konsole to wydadzą (są w ogóle takie plany?). Tak - gdzieś w 2024. 2 godziny temu, dominalien napisał: Mówisz o cyberprzestrzeni? No mega trudna jest. Jak już wyjdzie fajna, ale potrafi zirytować. Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Już większość lokacji odkrytych, pewnie blisko końca, natomiast to co mnie boli to absolutnie przegięty poziom trudności w dalszej części bazy, dalej nie mam zasobów, a gdyby nie save/load to nie wiem jak można by przejść niektóre miejsca, no jest to na pewno wierny remake i pewnie nawet na easy nie jest za łatwo (ja gram na normalu). Baza jest super, zagadki super, minigra hakerska super, system walki jest prosty, ale nie ma miejsca na żadne błędy i ginie się co kilka minut, imo częściej niż w jakimś dowolnym soulslike'u z checkpointami mogłoby być tylko gorzej, więc dobrze, że jest opcja zapisu i wczytania w dowolnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 4 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Moze cos pozmieniali bo oryginal z walka na normal by prosty i zawsze znajdowalo sie na przeciwnikach ammo. Nie wiem, moze nie zauwazyles ze bron ma kilka typow amo? Pewnie zauwayzles, ale wole napisac, rozne rzeczy sie zdarzaja. No jestem ciekawy co napiszesz jak dotrzesz do mostka. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Teraz, Mejm napisał: Moze cos pozmieniali bo oryginal z walka na normal by prosty i zawsze znajdowalo sie na przeciwnikach ammo. Nie wiem, moze nie zauwazyles ze bron ma kilka typow amo? Pewnie zauwayzles, ale wole napisac, rozne rzeczy sie zdarzaja. No jestem ciekawy co napiszesz jak dotrzesz do mostka. Nie chodzi nawet o brak ammo, ale o ilość zasobów typu baterie i przeżywalność naszego bohatera (zawsze na 1-2 hity), która na normalu jest bardzo niska, żeby nie było, że narzekam, da się grać, ale jest no ciężko . Po prostu taki staroszkolny gameplay, mostek jeszcze przede mną :). Oczywiście jest ta mechanika respawnowania się w stacji itp. po prostu często trzeba robić backtracking :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 4 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W oryginale mozna bylo wygladac zza winka, postac sie odchylala w lewo lub prawo i mozna bylo byc tylko troche wysunietym. Ale celowanie nie bylo wycentrowane, wiec moza bylo skierowac kursor broni np. w lewy gorny rog. Strzelam, ze remake ma tak jak obecne fps, czyli trzeba co najmniej polowa ciala sie wysunac. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Tu też można się wychylać, ale nie korzystałem to nic nie powiem o przydatności. A jeśli chodzi o walkę, to przeciwnicy są durni, ale walą mocno. Rzeczywiście ginie się często, zapisywanie co chwila gry niezbędne. No i to bieganie najkrótszą drogą przez 4 poziomy do stacji leczącej… czysty oldskul. Edytowane 4 Stycznia przez dominalien Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 4 godziny temu, dominalien napisał: Tu też można się wychylać, ale nie korzystałem to nic nie powiem o przydatności. A jeśli chodzi o walkę, to przeciwnicy są durni, ale walą mocno. Rzeczywiście ginie się często, zapisywanie co chwila gry niezbędne. No i to bieganie najkrótszą drogą przez 4 poziomy do stacji leczącej… czysty oldskul. Heh, no prawda. A to naprawdę są tylko dwie stacje leczące w grze? Bo właśnie jestem już daleko i dalej mam dwie, może coś nie odkryłem, ale nie widzę, respawnujące są co chwilę, te do baterii też często, a leczącących nie widać...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Może są ze trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi