Opublikowano 1 lipca 20168 l Nie znalazłem wątku, a dziś wystartował drugi sezon tego najdroższego serialu od Netfliksa i zarazem (chyba) najdroższego serialu ever a jednak nie, wyżej jest tylko Gra o Tron. Prawie półtoraroczna przerwa pomiędzy sezonami sprawiła, że pierwszą serię wspominam lekko jak przez mgłę. W pamięć zapadł mi na pewno adekwatny do budżetu rozmach i szeroko pojęta jakość wizualna - scenografie, kostiumy, detale, no perełka. Z drugiej strony 1. sezon oceniłem na 7/10 - chyba ze względu na dłużyzny i nijakich bohaterów, bo poza chanem i tym ślepym mnichem od sztuk walki średnio obchodził mnie los kogokolwiek, a sam Marco był... jakiś taki bezpłciowy. Dziwnie mocno kojarzył mi się z Leonardem z Demonów da Vinci, tylko że tamten był lepszy. Nawet jeśli pamięć płata mi figle, to drugi sezon chętnie obejrzę.
Opublikowano 1 lipca 20168 l Ooo, dzieki za info, czekam na calosc i robie sobie seans od razu 2 sezonow bo juz uja pamietam z pierwszego. Mam nadzieje ze im sie zwroci i nie bedzie cancela, bo cos chodzily plotki ze srednio oplacalny ten serial.
Opublikowano 2 lipca 20168 l Autor Przydałoby się łyknąć jakieś "streszczenie" w formie wideo, bo powtarzać całość S01 jakoś średnio mam ochotę. Pod koniec zeszłego roku pojawił się też odcinek specjalny - Marco Polo: One Hundred Eyes, opowiadający historię rzeczonego Hundred Eyes, czyli tego niewidomego mnicha-ninja, przed wydarzeniami z pierwszego sezonu. Pamiętam, że był całkiem spoko.
Opublikowano 4 lipca 20168 l Ok, drugi sezon obejrzany, bardzo mi sie podobalo z malymi wyjatkami ktore skipowalem [cock-a-chin princess], warto zerknac na MP: OHEyes bo odcinek naswietli troche kwestii ktore sie pojawia w 2im sezonie.
Opublikowano 26 lipca 20168 l Autor Ten serial jest genialny Wprawdzie obejrzałem dopiero połowę drugiego sezonu, acz już mogę zaryzykować stwierdzenie, że jest lepszy od pierwszego. Ten klimat, ta muzyka, te widoki i ta choreografia walk... Ech, mam nadzieję, że dostaniemy 3. sezon. Szczerze, nie rozumiem dość niskiej popularności tej produkcji, co zresztą widać po frekwencji w tym wątku.
Opublikowano 27 lipca 20168 l Autor Drugi sezon na pewno ma napisy i lektora, pierwszy jeszcze jakiś czas temu posiadał napisy i to nie do wszystkich odcinków. Nie wiem jak teraz.
Opublikowano 13 grudnia 20168 l Autor Niestety, Marco R.I.P. - Netflix nie zdecydował się zamówić trzeciego sezonu:https://naekranie.pl/aktualnosci/marco-polo-skasowany-nie-bedzie-3-sezonu-1476698Cóż, szkoda.
Opublikowano 14 grudnia 20168 l Serial był ok ale nie dziwie się decyzji. Serial za drogi przy takiej oglądalności jaką miał