Frantik 2 571 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Nie znalazłem wątku, a dziś wystartował drugi sezon tego najdroższego serialu od Netfliksa i zarazem (chyba) najdroższego serialu ever a jednak nie, wyżej jest tylko Gra o Tron. Prawie półtoraroczna przerwa pomiędzy sezonami sprawiła, że pierwszą serię wspominam lekko jak przez mgłę. W pamięć zapadł mi na pewno adekwatny do budżetu rozmach i szeroko pojęta jakość wizualna - scenografie, kostiumy, detale, no perełka. Z drugiej strony 1. sezon oceniłem na 7/10 - chyba ze względu na dłużyzny i nijakich bohaterów, bo poza chanem i tym ślepym mnichem od sztuk walki średnio obchodził mnie los kogokolwiek, a sam Marco był... jakiś taki bezpłciowy. Dziwnie mocno kojarzył mi się z Leonardem z Demonów da Vinci, tylko że tamten był lepszy. Nawet jeśli pamięć płata mi figle, to drugi sezon chętnie obejrzę. 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Ooo, dzieki za info, czekam na calosc i robie sobie seans od razu 2 sezonow bo juz uja pamietam z pierwszego. Mam nadzieje ze im sie zwroci i nie bedzie cancela, bo cos chodzily plotki ze srednio oplacalny ten serial. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 2 lipca 2016 Autor Opublikowano 2 lipca 2016 Przydałoby się łyknąć jakieś "streszczenie" w formie wideo, bo powtarzać całość S01 jakoś średnio mam ochotę. Pod koniec zeszłego roku pojawił się też odcinek specjalny - Marco Polo: One Hundred Eyes, opowiadający historię rzeczonego Hundred Eyes, czyli tego niewidomego mnicha-ninja, przed wydarzeniami z pierwszego sezonu. Pamiętam, że był całkiem spoko. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 4 lipca 2016 Opublikowano 4 lipca 2016 Ok, drugi sezon obejrzany, bardzo mi sie podobalo z malymi wyjatkami ktore skipowalem [cock-a-chin princess], warto zerknac na MP: OHEyes bo odcinek naswietli troche kwestii ktore sie pojawia w 2im sezonie. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 26 lipca 2016 Autor Opublikowano 26 lipca 2016 Ten serial jest genialny Wprawdzie obejrzałem dopiero połowę drugiego sezonu, acz już mogę zaryzykować stwierdzenie, że jest lepszy od pierwszego. Ten klimat, ta muzyka, te widoki i ta choreografia walk... Ech, mam nadzieję, że dostaniemy 3. sezon. Szczerze, nie rozumiem dość niskiej popularności tej produkcji, co zresztą widać po frekwencji w tym wątku. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 Czy ten serial jest z napisami/lektorem w naszym rodzimym Netflixie? Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 27 lipca 2016 Autor Opublikowano 27 lipca 2016 Drugi sezon na pewno ma napisy i lektora, pierwszy jeszcze jakiś czas temu posiadał napisy i to nie do wszystkich odcinków. Nie wiem jak teraz. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 13 grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 grudnia 2016 Niestety, Marco R.I.P. - Netflix nie zdecydował się zamówić trzeciego sezonu:https://naekranie.pl/aktualnosci/marco-polo-skasowany-nie-bedzie-3-sezonu-1476698Cóż, szkoda. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Szkoda Serial byl znakomity Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 Serial był ok ale nie dziwie się decyzji. Serial za drogi przy takiej oglądalności jaką miał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi