Skocz do zawartości

Pokemon GO

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi dziś squitle wypadł 100 cp z 2km jajka. No ale dopiero mam 6 lvl, więc nie narzekam. Ogólnie szedłem z panną do banku przez centrum miasta i co złapałem to moje. Kulminacyjny moment to próba odbicia gymu, pod zamkowym lwem w Lublinie, no ale bój nieudany i w sumie wiedziałem, że tak będzie, bo to moja pierwsza walka i chciałem zobaczyć jak to wygląda. (jednego trenera pokonałem, ale chyba trzeba pokonać wszystkich by odbić gim?) Na plus sporo pokestopów i 6 pięciokilometrowych jajek, pierwszy w kolekcji jigglypuff. Na minus ucieczka eevee, mnóstwo weedle, pidgejów i ratat, no i wspomniana wyżej walka. 

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam złapane 54 różne pokemony. Na razie jednak chujnia. Jedyny plus jest taki, że tam gdzie mieszkam, jest dużo magikarpi i ogólnie wodnego syfu.

Opublikowano

Ogólnie mieszkam dosłownie 10 metrów od sporego zalewu, tak, że jakbym wędke zarzucił przez płot to bym magikarpie mógł łapać, a za (pipi)a nie ma wodnych pokemonów :/ No już autentycznie przestałem tam chodzić (chyba, że piffko c'nie? ). Sprawdza się ta teoria z terenem w końcu czy nie? Tzn. przy wodzie wodne, przy pagórkach kamienne itd. ? 

91f19y.jpg

:sorcerer:

Opublikowano

Ja za to u siebie pod blokiem w Wawie mam dwa stawy, również w odległości ~50m od wyjścia z klatki i dookoła nich są same wodne pokemony, wszystkie chyba widziałem w 'nearby' poza Laprasem :) Za to u siebie w rodzinnym mieście mam ogromny zalew, którego w ogóle nie ma na mapie w grze, widoczny jest jako teren lądowy :)

Opublikowano (edytowane)

Poki wystartowaly w Japonii i robi sie dziko.

Ja pod mieszkaniem w resturacji mam pokestation i siegam tez gym wiec mam niezla strategiczna pozycje.

Mojego pierwszego poka charmanderka <3 zlapalem na kanapie jepany wiec gdzie wygodnie.

32f89affdf8ece9364d2894cf6a81ef0.png

96d79ccf41fd30f15ae2007af49a4492.png

I moja lista po pierwszym malym spacerze-polowaniu.

586787a43afd286a9daf51b45c16cb0d.png

W ogole juz przy spacerze zauwazylem ze znane pomniki i swiatynie sluza za pokestopy i gym'y moze sie z tego awantura zrobic.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano

my mamy najwięcej gymów i stopów na pobliskim cmentarzu  :wujaszek: 
a z pracy łapie mi gym, więc regularnie go kontroluję. w ogóle nieźle w Japonii, we Wrocławiu podobna ilość pokestopów jest tylko w ścisłym centrum

Opublikowano (edytowane)

Uwaga, jutro duży update!

• Maksymalny poziom do zdobycia – 40
    • Od poziomu 30, wszyscy gracze będą znajdywać pokemony o takim samym maksymalnym CP
    • Podkręcane Pokeballe zwiększają szanse na złapanie pokemona
    • Pojawią się inkubatory, dzięki którym będziemy mogli mniej chodzić aby wykluć jajko
    • Podczas walk ruch będzie mieć znaczenie. Pojawią się ciosy krytyczne
    • Każdy pokemon będzie mieć swoją unikalną szansę na złapanie i ucieczkę
    • Ataki naszych pokemonów będą zależne od naszego poziomu
    • Na wyższych poziomach, pokemony będą częściej uciekać
    • Mewtwo, Moltres, Zapdos, Articuno – legendarne pokemony
    • Mew – pokemon mityczny
    • Aby awansować od 39 do 40 poziomu będziemy potrzebować 5 milionów XP. Od 1 do 40 poziomu – 20 milionów XP. Twórcy zakładają, że aby awansować od 39 do 40 potrzeba mniej więcej 3-4 miesiące gry…
    • Pokemony będą mieć podstawowy atak, obronę i HP
    • Dragonite ma największy atak wśród pokemonów (nie legendarnych) – 250
    • MewTwo ma największy atak w grze – 284
    • Pojawią się Master balle, ale nie wiadomo jeszcze gdzie je znaleźć
    • Legendarne pokemony mają określoną szansę na pojawienie się, ale nie mają określonego prawdopodobieństwa złapania. To znaczy, że najprawdopodobniej potrzebne będą master balle
    • Ataki będą dopasowane do pokemonów. To znaczy, że przykładowo jeśli wodny pokemon użyje wodnego ataku, to taki atak będzie o 25% silniejszy niż gdyby ziemny pokemon użył wodnego ataku.

Dobra, to chyba fejkowe info :frog: 

Edytowane przez Rayos
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Z domku mam niezly bunkier okazalo sie ze mam dostep do trzech gym'ow.

e7c04e50b95896af29cc8bbf0bf3ea28.png

Sharon moj psiak niezle lapie wlasnie w pysku przyniosla.

8c5853c75da007021d97aa63b871ba27.jpg

A tu juz Akihabara przed robota wszyscy doslownie lapia.

7d22d222f714b908c1bdcdf365ff63b7.png

696956edc7215b67660dc47c50a63f49.jpg

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Jak się chodzi ekipą to wszystko można przejąć.

giphy.gif

Edytowane przez ragus