Gość _Be_ Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 ty ale formatowanie to usuń Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 daj spokój, pewnie w wordzie napisał i czekał cały dzień, żeby to szybko wkleić po powrocie forumka :/ also, również uważam, że drugi sezon gorszy od pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Tak było, wysyłałem chwilę po 9 i stronę wywaliło xd Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) No żeby nie było to ten 7ep też mi się nie podobał ale reszta podeszła jak miodek. Chyba za mocno mi się nostalgia włącza, a gałki palą się jakością obrazu ale no lurde kupuję to w 100% mimo, że z częścią argumentów np ragusa się zawadzam. No taki paradoks trochę. Edytowane 14 Listopada 2017 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ten serial po to jest według mnie, żeby przyciągnąć do telewizorów starszych widzów. Jest taki bezpieczny i user-friendly, że spodoba się każdemu i jakbym miał pokazać jaki serial swojej babci to ST byłoby pierwszym co mi przychodzi do głowy. Żadnych dramatów, żadnych kontrowersji. Główne postaci to dzieci, sztampa pt. sepleniący grubasek, murzynek, dziewczynka. Wszyscy dobrze się bawią w trakcie wakacji i mają różne przygody. Drugiego sezonu nie oglądałem i prędko nie obejrzę. 4/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 skonczylem, wszystko spoko oprocz 7 odcinka ktory byl bez sensu i moglby nie istniec no chyba ze to jakies lekkie podwaliny pod sezon 3, sezon gorszy niz poprzedni z dzieciakow dalej najlepszy Dustin Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ten serial po to jest według mnie, żeby przyciągnąć do telewizorów starszych widzów. Jest taki bezpieczny i user-friendly, że spodoba się każdemu i jakbym miał pokazać jaki serial swojej babci to ST byłoby pierwszym co mi przychodzi do głowy. Żadnych dramatów, żadnych kontrowersji. Główne postaci to dzieci, sztampa pt. sepleniący grubasek, murzynek, dziewczynka. Wszyscy dobrze się bawią w trakcie wakacji i mają różne przygody. Drugiego sezonu nie oglądałem i prędko nie obejrzę. 4/10. No tak, wyłowienie trupa dziecka jest bardzo user-friendly :) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Tiaaaaa Albo automaty arcade, jaranie się postaciami z komiksów czy D&D. Faktycznie idealny materiał dla moich rodziców (którzy są już dziadkowi). Ba przez nostalgię i odwoływanie do klimatów z lat 80/90 ten serial nie trafia także np do mojego 20 letniego bratanka (nie interesującego się w ogóle gierkami, komiksami) jego laski czy znajomych. Jest to dla nich takie passe i lekko niezrozumiałe czym tu się podniecać w tej muzyce czy ogólnej otoczce. Dla mnie właśnie ST ma bardzo ograniczony target żeby wynieść z niego to co najlepsze. Edytowane 14 Listopada 2017 przez balon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Chyba nikt o tym nie wspomninał, ale nie męczyły was pod koniec follow upy do klasyków? Końcówka sezonu to jest taki mix scen z innych filmów, że aż mnie to wqrwiao. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Bluber miał jednak trochę racji jeśli chodzi o muzę, w pierwszym sezonie była lepsza. Ogólnie serial ok, 7 odcinek słaby w porównaniu z resztą i liczyłem na lepszy finał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Tym razem rzeczy są dziwniejsze. Generalnie ogląda się to w miarę bezboleśnie z nastawieniem, że nie ma i nie będzie tu niczego, co mogłoby zaciekawić lub zaintrygować osoby starsze niż główni bohaterowie. Na początku nawet wygląda na to, że mogą pojawić się jakieś mniej infantylne wątki, jak wyrzuty sumienia w związku z okłamywaniem starych Barbary, czy trzymanie 11 pod kluczem i jej relacja z Hellboyem. Pojawienie się rudej i jej macho bracho też obiecuje jakąś tajemnicę, być może nawet ciekawszą niż kitowcy z ukrytego wymiaru. Niestety wszystko idzie szybko w głupiutkim lub banalnym kierunku i to tyle jeśli chodzi o rozbudzone nadzieje na coś więcej niż w pierwszym sezonie. Tzn. jest coś więcej, ale po obejrzeniu 7 odcinka chyba wszyscy mają nadzieję, że THE DUFFER BROTHERS już nigdy nie wyjdą ze swojej strefy komfortu. Po tym czymś powrót do infantylno głupawego ganiania się z potworkami to prawdziwa ulga. Winona brała leki tak gdzieś do 3 odcinka, później jej się skończyły, Harbour wyciąga z tej roli ile może. Chłopak grający Willa zdecydowanie najlepsza rola dziecięca, gówniak grający Mike'a niezmiennie do kasacji. Nie wiem czy to kwestia śmiertelnej dawki z pierwszego sezonu, czy może się przyzwyczaiłem, ale miałem wrażenie, że tym razem trochę ograniczyli bombardowanie nostalgią. Poza the best of 80s vol. 69. Nic nie piszę o głupotach i dziurach scenariuszowych, bo do każdego odcinka trzeba by było utworzyć osobne podforum. Napisze tylko, że rozbawiło mnie traktowanie widza jak debila, któremu trzeba za każdym razem pokazywać, że używanie mocy przez El jest w jakiś sposób obciążające/niekorzystne dla jej organizmu, przez co ta przez 90% czasu antenowego łazi z tym krwawym glutem. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 44 minuty temu, Tokar napisał: Pojawienie się rudej i jej macho bracho xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Długo się ten drugi sezon rozkręcał, ale końcowe odcinki (oprócz 7) już konkretne. W moim odczucie trochę gorszy od 1 sezonu, już nie było tego zaskoczenia, ale relacje między bohaterami cały czas dają rade. No po prostu ogląda się to nadal lekko i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Fascynujący jest ten sezon póki co, po 5 odcinkach: -guwniaki biegają za rudą -Jedenastka nie robi nic poza łażeniem i krwawieniem z nosa -to obliczanie pozycji zaginionego szeryfa na podstawie 'trójwymiarowej' mapy za pomocą biegania po pokoju z metrem Generalnie to nic się w tym sezonie nie dzieje jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ja już od 3 tygodni jestem na 7 odcinku i nie chce mi się tego ruszać. Nie wiem kiedy to dokończę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 19 minut temu, Masorz napisał: Fascynujący jest ten sezon póki co, po 5 odcinkach: Ukryj zawartość -guwniaki biegają za rudą -Jedenastka nie robi nic poza łażeniem i krwawieniem z nosa -to obliczanie pozycji zaginionego szeryfa na podstawie 'trójwymiarowej' mapy za pomocą biegania po pokoju z metrem Generalnie to nic się w tym sezonie nie dzieje jak do tej pory. A to jest ta lepsza część. W tym serialu generalnie im mnie się dzieje, tym lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Toki to obejrzałeś czy nie? Dalej czekam na recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 No a co masz 6 postów wyżej? Nie ma się co bardziej rozwodzić nad tym fałszywym mesjaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) 3 sezon oficjalnie zamówiony Edytowane 1 Grudnia 2017 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dee 8 808 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Obejrzałem dopiero drugi sezon i mam obawy o kolejne, a konkretnie o nierozwiązany wątek z siódmego odcinka. Jeżeli pójdą w kierunku konfrontacji między 8 i 11 to lepiej żeby zrobili spin-off z innymi postaciami. Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 obejrzałem jednym ciągiem 1 i 2 sezon, bo co innego miałem do oglądania, a i nie jestem szczególnym fanem seriali przez ogół uważanych za zarąbiste, mam lekko zryty gust. Pierwszy sezon, po za kilkoma wadami ( efekty specjalne głównie ) wchodzi bez przepity, do intro to się można spokojnie strzepać. Dla pokolenia urodzonego na przełomie lat 70-80 tych klimat jest idealny. Ja bym może zbastował z tymi Spoiler potworami , a więcej uwagi poświęcił na Spoiler zdolnościach Eleven oceniam go na 8/10 Ale od drugiego sezonu oczekiwałem nieco więcej, a tutaj mamy powtórkę z rozrywki, praktycznie nikt z rządu/służb stojących za wszystkim im nie przeszkadza w niczym, takie to wszystko nijakie. Epizod 7, mnie nie przeszkadzał z jednego powodu, aby ten serial istniał jak chcą twórcy przez 5 sezonów albo i dłużej, nie mogą cały czas na wsi otwierać i zamykać "przejścia" do drugiego wymiaru. Nie sądzicie, że skoro mamy 008 i 011 to nie poznamy 001, 002, 003...itp. ? Sami sobie z wiecie czym nasze wsiórki nie poradzą w kolejnym sezonie. Drugi sezon oceniam na 7-/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Cóż to był za sezon W stosunku do pierwszego sezonu jedne odcinki były lepsze inne gorsze ale w ogólnym rozrachunku to był solidny sezon. Dziwią mnie zarzuty względem nawiązań do lat 80-tych jeszcze przy okazji 1 sezonu. Są one podane subtelnie i świetnie wypełniają plan (np. fryzura Nancy wzorowana lekko na fryzurze Winony Ryyder z Beetlejuice). Zresztą sezon 2 dostarcza dwie świetne sceny, klasykę kina i nieco nowszy motyw (ale wciąż genialny): Atak xenomorphów z Aliens, a dokładnie wybijanie marines (jak pojawił się radar myślałem, że zesram się ze szczęścia) i poszerzanie zdolności Magneto z X-Men: First Class W ST ta scena jest odwrócona i wypadła genialnie. W sumie nawiązań do gier też są. Scena na windzie w ostatnim odcinku? Ileż razy mieliśmy podobne sceny w grach gdzie Spoiler trzeba było osłaniać typa gdy zewsząd atakowali przeciwnicy, a my w myślach powtarzaliśmy w kółko "weź się pośpiesz, (pipi)a bo ammo się mi kończy"? Nowy sezon zachwyca też widokami. Wejście Łupieżcy gniecie jaja za każdym razem ale np. scena na złomowisku ma cholernie dużo uroku i klimatu. Jak dla mnie świetnie się oglądało choć motyw z 008 był źle zaserwowany. Bracia wrzucają ten wątek zaraz na początku po czym każą czekać kilka odcinków na dalszy rozwój, który jest delikatnie mówiąc, sztampowy. Intencje Kai są przewidywalne, a sam wątek z pozoru nic nie wnosi do serialu. Z pozoru bo coś czuję, że 3 sezon rozwinie ten wątek o inne numery. No i wymieniłbym Mike'a. Dostaję zgagi jak muszę oglądać go gdy łapie focha, krzyczy i rzuca się na wszystkie strony. Najgorsza postać. Najlepsza oczywiście Dustin. Na bank obejrzę kolejny sezon i ciekaw jestem co zaserwują nam bracia Duffer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 7 odc 2 sezonu (dwie siostry czy cos) byl tak slaby ze dobrze ze dali go pod koniec bo by mi odebrali ochote na reszte serialu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi