Skocz do zawartości

Stranger Things - Netflix

Malibu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, grzybiarz napisał:

No hajpują, aż czuje że będzie lipa (ale nie taka jak w GoT). Najpierw lego, potem cola, a premiery jeszcze ni ma.

W sumie wieksza niż drugi sezon watpie że będzie. W każdym razie zero oczekiwań wiec można się tylko miło zaskoczyć.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

3 sezon obejrzany, spory niedosyt, bo dostaliśmy odgrzewany kotlet, dokładnie taki jaki oczekiwali ludzie narzekający, że 2 sezon momentami skręcał w inną ścieżkę. Kotlet ładny, z mnóstwem przypraw, ale jednak kotlet, z kolejną furtką do never ending story. Dla mnie 6/10

• Plusik 1
Opublikowano

No średni ten sezon, ale i tak lepszy niż 2 i drużyna scooby doo. Przynajmniej zdjęcia, montaż i muzyka dalej top notch. Efekty specjalne też w tym sezonie dużo lepsze(największy budżet). Na 4 sezon czekam bez żadnego hajpu.

Opublikowano

Oglądanie tego zaraz po Czarnobylu nie jest najlepszym pomysłem. Seria mikro i makrowylewów. Jestem po 2 odcinkach i nie wiem czym mam siłę na więcej.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

zdecydowanie lepszy sezon od drugiego, fabularnie naiwnie, no ale jak by miało być wszystko logicznie to by nie było serialu. No i nareszcie mają budżet na efekty specjalne.

ulubiona bzdura to motyw z transformersów bay'a uwaga spoiler z finału serialu

po mieście biega gigantyczna kupa mięcha, ale z cywili/wojsko/milicja/rosjanie nikt nic nie widzi xdddd (pipi), że 4 lipca święto niepodległości ludzie na ulicach, każdy patrzy w niebo na fajerwerki

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

ulubiona bzdura to

ciekawe jak ruscy przemycili swoich kamratów totalnie nie rozumiejących angielskiego w sami serce ameryki XD no i oczywiście zamiast jakiś casualowych strojów musieli p(pipi)ć w wojskowych szmatach XD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@tukan A może

Spoiler

przybyli jako duża grupa turystów, albo podpłynęli do USA okrętem podwodnym. Ewentualnie desant powietrzny z Kuby? :)

Obejrzałem wczoraj całość i jestem zachwycony. Trzeci sezon stawiam zaraz za pierwszym, drugi najsłabszy. Uwielbiam kino nowej przygody, a ten serial to jeden wielki hołd dla wytworów tego nurtu z lat 80tych. Nawrzucali tu wszystko co kocham w popkulturze lat 80tych. Piosenki dobrane rewelacyjnie (Foreigner, Madonna). Wszystko jest tu na bogato, na kolorowo, plus oczywiście obleśne sceny rodem z dobrego horroru. Widać większy budżet. Historia wciąga, jest ciekawie pomyślana (rozbicie na grupy). Zakończenie jest gorzkie jak kartridż do Switcha. Generalnie daję 9/10. Głupotki i bzdury są, ale oglądając tego typu serial trzeba wyłączyć logiczne myślenie. Bawiłem się przednio i chcę jeszcze!

PS: Odnośnie LGBT

Spoiler

to szanuję twórców za postać lesbijki i jej zaskakujący coming out. Robin jest świetna i aktorsko trafiona w dyszkę. W ogóle oglądanie razem lodziarzy (+Dustin i czarna) było czystą przyjemnością.

WTTeQra.png

Edytowane przez aux
  • Plusik 3
Opublikowano

Najbardziej irytowala ta mała ciemnoskóra gówniara. Ciągle gadająca z tą samą manierą. 

Lgbt netflixowe bleeh. 

Sezon lepszy niż poprzedni, ale minimalnie i to tylko ze względu na finał bo wydawał mi się bardzo ok. Oczywiście czasy pierwszego sezonu minęły bezpowrotnie, gdy oglądało się to z pisiorem w garści. Budżet większy, ładne to, ale trochę magii ulecialo, dzieciaki dorastają i dla mnie mógłby to być koniec tej ekipy, bo cześć już jest bo jest. 

Myślę że nowa historia i bohaterowie by dali trochę świeżości 

Gość suteq
Opublikowano

e tam Pupcio, stary już jesteś i marudzisz jak mejm 

Opublikowano

no kurde ten serial oprócz jechania na nostalgii starych ludzi nic innego nie oferuje. hehe dajmy jakąś muzyczke z lat 80' w tej scenie a tu może niech pograją w jakąś starą gierke i jakoś dociągniemy do końca odcinka

• Haha 3