Opublikowano 22 maja 20222 l No już obejrze bo oglądałem wszystkie ale poza pierwszym sezonem to reszta już tak średnio wchodziła
Opublikowano 27 maja 20222 l Mimo, że pierwszy odcinek jest typowo wprowadzający, to już wiem że będzie świetny poziom. Tak jak pisali w necie, bardziej mrocznie, a wydłużenie odcinków zdecydowanie na plus, ponad godzina zleciała moment, nowi bohaterowie rewelka, Eddie i te jego spontany Edytowane 27 maja 20222 l przez Arkady
Opublikowano 28 maja 20222 l Po 2 ep jest mega! klimacik, lata 80', potwór i ala stygmaty, to już nie jest serial dla dzieci
Opublikowano 28 maja 20222 l Po 3 odcinkach pozostaje powiedzieć, że dzieje się niewiele i jest to wszystko przeciągnięte zbyt mocno, obawiałem się tego widząc ile mają odcinki trwać. Ale ponoć od 4 odcinka się zaczyna, no i liczę na więcej horroru, o którym rzekomo się mówi.
Opublikowano 29 maja 20222 l Pierwszy odcinek był całkiem przyzwoity, więc będę dalej oglądał. Ładnie się te dzieciaki postarzały, Will I twarz Jedenastki się jakoś nienaturalnie wydłużyła
Opublikowano 30 maja 20222 l Po nieco badziewnym 3 sezonie serial wrócił do formy, nie powiem, że do korzeni bo jest dużo mroczniejszy (+sporo gore) niż debiutancki sezon, ale bracia Duffer poszli w dobrą stronę. Jest sporo słabszych wątków jak chociażby will, Mike i Jonathan ( tego to mocno zmienili, to nie ta sama postać co wcześniej xd czy koszykarze, ale historia wciąga jak odkurzacz i główny zły spory kozak. Byle do 1 lipca, a potem już czekanie na finałowy 5 sezon.
Opublikowano 31 maja 20222 l No ekipa z Kalifornii strasznie po macoszemu jest traktowana i też zauważyłem, że Jonathan 420 straszny regres zaliczył. Ciekawi mnie ruski wątek, bo po tych 7 odcinkach to jest on mega oderwany tematycznie od głównej fabuły.
Opublikowano 31 maja 20222 l Klimat zachowany, świetnie budowane jest napięcie, czasem lekko się nawet włosy zjeżyły, ale potencjalny spoiler dotyczący antagonisty, aktualnie S04E04 Spoiler ten quasi-freddy krueger, w dodatku istota rozumna co odbiera dla mnie sporo z klimatu grozy preferowałem gdy walczono z nieludzkimi bestiami jak w sezonie 1 czy 2 gdzie brak możliwości komunikacji Tyle, że to wciąż ST i oglądam to z wypiekami. xd
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Długo się broniłem przed ST4, pierwszy sezon był spoko, ale dwa kolejne były słabe i tutaj myślałem, że będzie podobnie nie było. Świetnie się bawiłem, co za emocje, fajnie nakręcone, wszystko logiczne i ciekawe. Czekam na finał, nie wiem po kiego uja to dzielili
Opublikowano 7 czerwca 20222 l Z tym serialem, to mam jak HP, oglądało się i dorastało razem z filmem i aktorami, co się pozmieniało. Podobnie mam właśnie z tym serialem. Co czwarty sezon dojebał do pieca, że tylko idzie się wkurwić tym czekaniem do lipca.
Opublikowano 7 czerwca 20222 l A ja się mega mecze oglądając ten 4 sezon Może to dlatego że tydzień wcześniej oglądałem 2 sezon Euforii i ST wydaje sie przy tym bardzo naiwne i płytkie. Jednym okiem doogladam ale zieeew
Opublikowano 7 czerwca 20222 l No wiadomo, w ST trzeba po prostu łyknąć konwencję i wiedzieć kiedy zamknąć oczy
Opublikowano 8 czerwca 20222 l Jak ja się świetnie bawię przy tym czwartym sezonie. Zupełnie się nie spodziewałem, że ten świat i bohaterowie będą jeszcze w stanie mnie tak zaskoczyć, wciągnąć. Pójście w mroczniejsze tony (serio kilka razy mocno mnie zaskoczył przeskok na Young adult), soft gore, a co najważniejsze ciekawego złego. Te blisko 90 minutowe odcinki lecą jak złoto.
Opublikowano 8 czerwca 20222 l To przejscie gatunkowe to chyba najlepsza decyzja jaką mogli zrobić. Plus, personifikacja zła - a nie jakieś bez mózgie bestie.
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Obejrzałem pierwsze dwa odcinki i ogólnie bez szału. Po obejrzeniu dwóch kolejnych nie mogę się oderwać od TV.
Opublikowano 14 czerwca 20222 l O jejku jejku, jakie to dobre. Świetnie się bawię przy tym sezonie, który ma na siebie swój nowy pomysł, a scena z Running Up That Hill to cholerne złoto. Wspaniałe podbudowana, łącząca bohaterów działających we wspólnym celu, żeby pomóc jednej osobie - coś pięknego. Uwielbiam sceny, gdy wiele postaci łączy się w celu pomocy jednemu bohaterowi, wzrusza mnie to okrutnie (tak było m.in. w Okami lub w filmie FF7 Advent Children). Co mnie trochę nie przekonuje to przeciągnięty wątek Jedenastki, ale zakładam, że finał to wynagrodzi.
Opublikowano 20 czerwca 20222 l O kurde 4ty sezon bardzo dobry. Czekam do 1go lipca. Końcówka bardzo spoko, mimo że domyślałem się kto jest kto, bo były hinty w trakcie, ale świetnie się skończyła pierwsza połówka sezonu.
Opublikowano 20 czerwca 20222 l Ja dopiero 2 odcinki obejrzałem, ale to odwzorowanie lat '80, sceneria, muzyka, ujęcia, efekty specjalne i ogólnie pomysły strasznie mi się podobają, tak jak w poprzednich sezonach.