Ader 383 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Siren to jedyny summon,który dostajesz podążając za fabułą.Ifrit,Golem,Shiva,Ramuh jeszcze przed Tobą,no ale sporo czasu minie zanim je wszystkie odblokujesz.Najładniejszą animację ma Shiva Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Mnie wszystko postacie ładne wylosowały za pomocą ticket summonów i za standardowe. Mam Red Mage, który healuje i dobrze bije, support, który dobrze ogarnia w party. A darmowego healera odstawiłem w kąt. Ogólnie jest mnóstwo postaci do zdobycia, a korzystam ze stronki https://exviuswiki.com/Main_Page - która wszystko wyjaśnia, mechanikę, statystyki gry. Podane wszystkie postacie, pomocna stronka. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Zrobiłem rerolla, pierwsze trzy summony Miyuki 5*, Warrior of light 4* i Fran 3*. Moje Id 953,238,817 ja nie moge dodawac, bo przecinkow w tej apce nie moge wstawiac :| 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Dodałem Cie, nick jak na forum. Na co wydajecie lapisy? Pierwsze czego mi zabraklo to miejsce na materiały. 1 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Dzisiaj chwilę pograłem. Super to wygląda, te animacje i muzyka. Mogłoby spokojnie wyjść coś podobnego na jakiegoś 3DSa albo Vitę. Aż mnie naszło żeby zagrać w klasycznego jRPG. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Opublikowano 10 sierpnia 2016 (edytowane) Dodałem Cie, nick jak na forum. Na co wydajecie lapisy? Pierwsze czego mi zabraklo to miejsce na materiały. Jak ostatnio patrzyłem to nie masz już miejsca na friendsy. Lapisy idą u mnie na specjalne eventy.Np. w ten weekend będzie można farmić itemy do upgradeowania esperów. Edytowane 10 sierpnia 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Wydawalo mi sie ze mam jeszcze 5 miejsce wolnych, najwyzej zaraz wywale kogos. 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Jak coś to w Brave się zaczął event, w poniedziałek bedzie kolejny z fuzjami. W Mobius nowe karty i eventowa lokacja. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Wyrwałem 4 star Lenne i Warrior of light w tym evencie Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Swoja droga dobilem na 3 wyspe, a fabuła jakos slabo sie rozkreca. Ciekaw jestem czy w ogole kiedys ten tytul bedzie zakonczony. 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Zainstalowałem z ciekawości i w sumie chyba poklikam sobie raz na jakiś czas, bo oprawa jest przyjemna zarówno dla oka, jak i ucha, zaś gameplay efektowny, nawet jeśli nieszczególnie rozbudowany. Ale to niekoniecznie źle, bo taki Mobius Final Fantasy szybko mnie odrzucił, monotonią i przekombinowanym systemem i chyba rzucę go w cholerę, bo nie widzę tam nic, co by miało mnie motywować do grania, zaś wszelkie wątki w internetach poświęcone są farmieniu, co nie napawa optymizmem. Nie mam zamiaru wydawać na gierkę kasy, więc nie wiem, z czym się liczyć jeśli chodzi o bariery, lub grind. Jak coś, to mój ID: 330,145,089. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 W mobiusie bez płacenia ciezko, w Brave rzucają w ciebie walutą cały czas, wydaje ciagle a i tak mam ponad 6000 lapis. Spokojnie mozna dobrac sobie jakies lepsze postacie. 1 Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Ale nie ma co płakać jak się wylosuje postać 3 gwiazdkową a dobrą to warto ją podnosić do 5 gwiazdek - a nie rolować, liczą się tak naprawdę skille tej postaci. Polecam sprawdzić w necie UNIT ranking i na tej podstawie dobierać skład. Chiruzu z murasame i barrage = sieczka . Niestety nie mam. Najczęściej na liderze mam wymaksowanego Kefkę (229mag) z czarem Heartless Angel (coś jak graviga zabiera 3/4 wszystkim potworkom) - więc jak komuś się przyda to zapraszam - 823,130,964 Mój skład uzupełniają: Garland (mocny ale są lepsi na których czekam: Chiruzu, Cloud of Darkness czy też Artemios) Leo (jako tank bardzo dobry) Fina (wiadomo healer/support) Gilbert (bo ładnie wygląda - lol, Bard do rzucania negatywnych statusów na mobki / support - a tak na serio to nie mam nic ciekawszego na 5 miejsce...) Golbez (rezerwa, ale w sumie mocno podobny do Kefki, więc grzeje ławę) Poluję na Vaana bo ma full break'a, kogoś ze skillem Barrage i w sumie Warrior of Light też jest całkiem fajny. PS Jak będziecie szli zgodnie z fabułą to możecie ominąć 3 summony (bo akurat dojście do Ifrita jest bardzo oczywiste). Natomiast droga do Golema, Ramuha, Shiva'y jest poprzedzona questami, krótkimi ale zawsze. PS2 Shen, Suavek - wysłałem Wam zaproszenie. Ader a Ty masz maxa znajomych, weź no zwiększ limit znajomych bo Vaan wymaksowany się przyda :] Edytowane 18 sierpnia 2016 przez michu86- Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Uzbierałen 11 ticketow i 7000 lapis, mam nadzieje ze do Viviego jutro dolaczy Amarant i Zidane. Potem jeszcze Garnet, Freya i team gotowy. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Ader a Ty masz maxa znajomych, weź no zwiększ limit znajomych bo Vaan wymaksowany się przyda :] Spoko zaraz to zrobię Jaki masz nick?Dodałem 15 slotów Maksuję teraz Lenne i 5 star Worrior Of Light - taki Vaan na koksie Mam Cloud Of Darkness na 80 lvlu,Vaana i Finę. Do tego dojdzie Lenna i Warrior of Light. Z magów mam 4 star Kuja i Tellah i w sumie nie wiem,który lepszy,a potrzebuję jakiegoś maga. Wszystkich pobocznych bossów uciupałem Edytowane 18 sierpnia 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Gdzie expisz? Range masz niska a postacie na koksie. Ja na healu mam Krile bo ma dual casta Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) W Vortexie Jak jestem w pracy to non stop na telefonie siedzę Poza tym był w zeszłym tygodniu jakoś vortex z kaktusami i też go tłukłem non stop.Gigantuar po 30k expa dawał jeden,to levele szły jak poje.bane Edytowane 18 sierpnia 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 a ja w robocie rangi robie, zeby miec wiecej energii i lapisow ;p 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Gdzie najlepiej farmić rangę ?Słyszałem,że na Ifricie jak go na 30 lvl dasz to masz jakiś nowy quest i tam sporo leci. Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Ader - wysłałem Ci zap - mój nick to michu. Rangi nie farmię w ogóle więc nie wiem. W ogólnym rankingu magów Tellah jest 4 a Kuja 5 na jednej ze stronek więc dużej różnicy nie ma. Ja kurde nie mogę dozbierać 5k lapisu (na paczkę 11 ticketów) bo zawsze przewale 300 na skrzynkę promocyjną. Dziś z rare summon ticket wyleciała mi Celes - dupy nie urywa, ale lepsza niż Golbez czy Gilbert dla mnie więc ją do teamtu wrzucam. Edytowane 18 sierpnia 2016 przez michu86- Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Gdzie najlepiej farmić rangę ?Słyszałem,że na Ifricie jak go na 30 lvl dasz to masz jakiś nowy quest i tam sporo leci. ifrit ale dosc ciezka walka, trzeba manualnie grac, nastepne w kolejce jest miasmatic grotto, ostatni quest. Lajtowo w robocie na auto mozna robic. Z magow Viviego trzymam z sentymentu i niedlugo dostanie dual black magic i comet 1 Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 746 886 372 mój team to Kefka,Cecil,Lenna,Artemios,Bartz 33 bilety i nie wpadł WoL Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 To ja mam chyba fart bo zrobilem jednego rerolla i wpadl z pierwszego summona. Obym taki fart miał z Zidanem jutro. Jesli szybko chcecie wyexpic summony to najlepszy spotem jest phantom forest. Mam juz Ifrita ulepszonego na 25lvl, wbije 40 i lece z nastepnym. 1 Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2016 (edytowane) Masta - Twój nick to Chino? Jeśli dobrze wyszukałem to niestety masz max. znajomych - nie da się wysłać zapki. No ja właśnie męczę Phantom Forest. Z każdym summonem jest tak samo jak z Ifritem? Maksuje do 30, pojawia się nowa walka - pokonam espera i odblokuję lv2 jego? A potem pojawia się nowy dungeon? Chętnie bym bota zapuścił na ten las, żeby mi farmił bo ten level u Ifrita idzie jak krew z nosa ;p dopiero 18... Edytowane 19 sierpnia 2016 przez michu86- Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi