Opublikowano 18 października 20168 l Przy takim szczęściu nawet jednej liczby nie trafię. Pulle mam od tygodni beznadziejne, Checkmate przestał mi nagle działać (choć ludzie na Reddicie piszą, że slot postaci i Esper mogą mieć wpływ na proc chance). No odechciewa się. Jak jutro nie wpadnie Cecil, to może spróbuję 11-pull. Jak tu też go nie dorwę, a skończę z armią Edge'ów, to chyba będzie ragequit.
Opublikowano 18 października 20168 l Juz jeden tutaj psychicznie nie wytrzmał i zrobił rage quit xd a ja znowu (pipi), Penelo kolejna, ale to nie koniec swiata
Opublikowano 18 października 20168 l Ech, złoty kryształ, pomyślałem 'pewnie Galuf' po cichu liczyłem na Rosę, dostałem Edgeagara.
Opublikowano 18 października 20168 l Nie widziałem tematu o Mobius Final Fantasy, więc wrzucam tu - http://www.siliconera.com/2016/10/18/mobius-final-fantasy-headed-pc-november-japan/ W sumie Brave Exvius też bym nie pogardził na platformie Gabena z jakimś Cross-Play. Bo Mobius kompletnie nie przypadł mi do gustu. Ładnie wyglądał, ale za cholerę nie widziałem sensu rozgrywki.
Opublikowano 18 października 20168 l Są eventy rankingowe, kto wyzej dojdzie w wiezach gdzie co pietro walczy sie z trudniejszymi bossami, plus multiplayer. Ja teraz glownie multi sobie gram raz na jakis czas, bo klasy juz mam wyfarmione.
Opublikowano 19 października 20168 l Nowy event zapowiada się wyśmienicie,te przedmioty,te nowe jednostki ....mmmm Dziś z daily pulla drugi Cecil,jestem wniebowzięty Właśnie drugiego mi brakowało
Opublikowano 19 października 20168 l Jeśli nowe postacie to będą tylko re-skiny obecnych, to ja dziękuję. U mnie z daily druga Rosa, a Cecila brak. No ale przynajmniej nie wypadł kolejny Edge... Wieczorem 11-pull, to zobaczymy, ile przedmiotów skończy na ścianie.
Opublikowano 19 października 20168 l Jeśli nowe postacie to będą tylko re-skiny obecnych, to ja dziękuję. U mnie z daily druga Rosa, a Cecila brak. No ale przynajmniej nie wypadł kolejny Edge... Wieczorem 11-pull, to zobaczymy, ile przedmiotów skończy na ścianie. Przecież możesz zobaczyć już w grze czy to tylko reskiny - podpowiem - NIE Mają za(pipi)iste TMy,są całkiem silne i generalnie boski event się zapowiada
Opublikowano 19 października 20168 l Gdzie zobaczyć? W reklamówce są tylko statsy i TMy, bez zdolności. A TMy mnie i tak nie obchodzą, bo nie bawię się w boty.
Opublikowano 19 października 20168 l Ale ogolnie sa silniejsze i moga do 6* dojsc. Lasswell ma miec jakies skille z drain czyli tego raczej nie ma standardowy Lasswell. Bede probowal ciagnac ale z samego eventu bedzie mozna duzo lakoci wyciagnac. Moj Kefka bedzie jeszcze potezniejszy!!
Opublikowano 19 października 20168 l Gdzie zobaczyć? W reklamówce są tylko statsy i TMy, bez zdolności. A TMy mnie i tak nie obchodzą, bo nie bawię się w boty. Ale co chcesz jeszcze zobaczyć?Mają zupełnie inne klasy,umiejętności(co też jest napisane w reklamówce) i TMy.Laswell ma 195 base att,co czyni go jeszcze sielniejszym niż Dark Knight Cecil. Ja tam się jaram Liczę na White Witch FInę
Opublikowano 19 października 20168 l Dzisiaj wypadl zloty krysztal a w nim 4* Rydia... Moglo byc gorzej.
Opublikowano 19 października 20168 l Ja złoty kryształ i Anzelm xd Spoko itemki z eventu, banner całkowicie olewam, nic ciekawego co by znalazło miejsce w mojej druzynie.
Opublikowano 19 października 20168 l Autor Suavek, czy Ty aby przypadkiem bardziej się przez tą grę nie irytujesz niż bawisz ? No ja właśnie odpadłem na tym, że już było więcej frustracji niż funu no i ten grind wszechobecny to był gwóźdź do trumny.
Opublikowano 19 października 20168 l 3000 Lapis, za kasę za drogie jednak, więc nie będzie 11-pull. "A pociągnę chociaż ze 3-4 za 500, trudno". Pierwszy pull - Vaan (kind of yay) Drugi pull - Russel :\ Trzeci pull - Cecil Oczywiście tylko 3 gwiazdki, więc będzie grind, ale z czasem przynajmniej Leo pójdzie w odstawkę, bo i tak nie jest szczególnie pomocny na chwilę obecną. Teraz jeszcze ktoś sensowny do DMG by się przydał, bo Artemios ginie od byle czego.
Opublikowano 19 października 20168 l Vaan to jeden z najlepszych supportow, masz focus i full break, twoje zycie stanie sie latwiejsze.
Opublikowano 19 października 20168 l No sęk w tym, że na razie mam problem ze stworzeniem dobrej ekipy do rozwalania czegokolwiek. Mam dużo magów, supportów i healerów, a mało czegoś zadającego obrażenia. Na dzień dzisiejszy mój główny team wygląda tak: Leo - Golem (tank) Artemios - Diablos (drugi DMG) Fencer - Ifrit (główny DMG) Lenna - Siren Shiva (Heal/Support) Tellah - Ramuh (MAG/Heal) Fencer ma Mana Strike, więc on robił za mój debuff -30% DEF, a Lenna z Cheer buffowała drużynę. Tellah ma Raise, więc oszczędzam Phoenix Down, plus jako mag jest całkiem spoko, choć pewnie nie aż tak jak Kefka (no i nie będzie miał 6*). Artemios niby ma Barrage, ale przeciętnie zadaje 3x 500 DMG bossom, nawet mając Killer Bow i wszelkie inne buffy do ATK. Dla porównania Fencer z Piercing Strike potrafi walnąć po 15,000 DMG. No i Art ginie strasznie łatwo. Dlatego chciałbym go kimś zastąpić innym. Na chwilę obecną jedyny sensowny wariant to Kain. Leo miał mi robić za Tanka, plus ma kilka dobrych zdolności, ale w większych potyczkach tak naprawdę nic wielkiego nie robił, a i też dość szybko potrafił zginąć, mimo dużego DEF i ~3300 HP. Teraz jednak zdecydowanie zastąpi go Cecil. Nie wiem, gdzie miałbym tu jeszcze Vaana wcisnąć, bo to właściwie tylko support i breaker. Aczkolwiek pewnie przygotuję różne warianty drużyn do różnych sytuacji. Póki co bez kaktusów i tak szybko go nie wyleveluję. Edytowane 19 października 20168 l przez Suavek
Opublikowano 19 października 20168 l Tank jest calkowicie zbedny na ten moment. Na healera daj Shive, Siren to najgorszy summon. Edytowane 19 października 20168 l przez Shen
Opublikowano 19 października 20168 l Źle wpisałem, oczywiście chodziło o Shivę na Lennie. Siren nie używam.