Suavek 4 806 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Wypadła dziś Black Cat Lid z miejsca. W sumie ok, ale też chyba sobie odpuszczę nawet daily summony. Szczęście mam jakie mam, a nawet gdyby mi wpadła którakolwiek z pozostałych trzech postaci, to nie chciałbym ich używać. Poczekam na inny banner. Niekoniecznie lepszy, ale ciekawszy. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Ja zbieram Tikety na FFX i FFXII - Tidus, Rikku , Balthier Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Ramza na 6* zrobiłęm, moj najlepszy typ 350 ataku Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Na przyszłość polecam edycja posta zamiast walic jeden pod drugim. Ja juz chyba tez nie bede summonowal, po evencie bede mial prawie 30 ticketow, do tego 6k lapis. Wszystko wydam na Orlandu, Rikku i Balthiera. Tego ostatniego pewnie dostaniemy na premiere remastera FFXII cos tak czuje. Znudzil mi sie typowo fizyczny team, zgarne kaktusy z eventu, wyexpie Rydie, Tellaha i Kuje i bedzie moc, w zanadrzu jeszcze Celes, Terra i Vivi. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Czy gdzieś jest jakieś ukryte menu podające dokładne statystyki i parametry przedmiotów? Bo info w grze podaje tylko HP, MP, ATK, MAG, DEF, SPR oraz Resistance. Ewentualne dodatkowe info czasem jest w opisie, ale też nie zawsze. Gdzie na przykład sprawdzę, jaki żywioł przejawia dana broń, albo jaki status effect zadaje? Tj. gdzie poza wiki? Cytuj
Ader 383 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 (edytowane) Ile te Lightning maja ATK? U mnie nikt nie potrafi tak szybko rozwalic bossa.Od 580 do 700. Edytowane 21 października 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Ale moj Vivi wymiata z lilith rod i koszykiem z eventu, jeszcze hełm wyfarmie i grubo ponad 300mag. Z dual castem Comet wali mocniej niz moj CoD. Po evencie borie sie za farme dual cast i wrzucam na Rydie, 2x Meteor to bedzie pogrom. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Czym niby rozwalacie tego eventowego bossa w dwie tury? Ja się męczyłem, żeby rozwalić go w mniej niż 5 najlepszym teamem i Lighting z +400ATK od 'znajomych'. Nie żeby zaraz tragedia, ale bez tych itemów zwiększających czas trwania licznika Death jest ciężko. Zastąpiłem Artemiosa Kainem 5* z 260 ATK i jakiejś szczególnej różnicy nie widzę. Dałem mu tę ognistą katanę z ostatniego eventu średnio Dragon Dive zadaje bossowi raptem 4000-5000 DMG. Mam tylko Tellaha z Firagą jeśli chodzi o magów. Reszta to Fencer, nieszczęsny Leo i Lenna. Wszystko z najlepszym ekwipunkiem jaki posiadam i nadal łatwo nie jest. Teraz też utknąłem w Colosseum ADV S-4, bo Wyrmy mnie rozwalają Chainem. Ja nie wiem, na filmach widzę jak ludzie rzucają Firagi i temu podobne za 10k DMG, a mój Tellah z 330MAG raptem może 2-3k średnio. WTF? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Mam w znajomych Lightning i Kaina 500 ataku i troche to pomaga. W skladzie mam Kaina, CoD, Vivi, Lenna i WoL. 3 tury max, zalezy kto do pomocy 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Ader , moge miec do Ciebie prosbe?Wez załoz Fire Rod zebys na Kefce miał czar FiraNo ciezko idzie ten (pipi)any event Cytuj
Ader 383 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 (edytowane) Jak macie Lightning we friendsach,można też chainować Thundagę,chyba nawet lepsza opcja: Lightnig atakuje crushing blow (zmniejsza resist do thundero 20%) i chainujecie Thundagę.Więcej magów ma thundagę,więc łatwiej jest chainować. Spróbujcie tego.Poza tym crushing blow najlepszy atak Lightning na tego bossa Welna,najpierw spróbuj tak jak mówię jak masz możliwość,bo nie chce mi się 50 mag zdejmować Edytowane 22 października 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Plus jeszcze thundare łatwo sobie zrobic z crafta i wrzucic na kazdego maga, a firaga tylko z TM i ewentualnie staffa. 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Dizeki ader lighting chain 4 rundy i po wszystkim Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Jak rozwalacie Wyrmy z Colosseum ADV S-4? Za cholerę nie mogę ich pokonać, a nawet jak mi się uda, to jest to kwestia szczęścia. Więcej tracę punktów niż zyskuję. Mam Barareora, ale problemem większym jest atak fizyczny, bo już w pierwszej turze potrafią mi zabić nawet po dwie postacie. Jak Leo rzuci Provoke, to właściwie wyrok śmierci. Death nie działa, ani Stun, zaś wszelkie inne statusy to kwestia szczęścia, a z tym wiecie jak u mnie jest. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Cheer, full break i protectga nie pomagaja? Ja jestem dopiero na B-5, jak doszedles do S ze swoim skladem to nie mam sie co martwic, balem sie ze bedzie hardcore ;p Ploty chodza ze nastepny banner to moze byc FF3, teraz nic nie summonuje, nawet za 250. Jak sie potwierdzi to trzeba Refie wyciagnac, jeden z najlepszych healerow w grze, no i moj CoD wtedy by dostał 6*. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Nie mam Full Break jeszcze na nikim z Max Level, tylko Mana Strike. Cheer nie pomaga, a nawet jak wrzuciłem Protect na Leo z Provoke, to i tak padł od razu. Tu ewidentnie przydatniejszy będzie Cecil. Tj. jak go kiedyś przynajmniej do 80 levelu dobiję, bo teraz tyle mam postaci do levelowania, że nie wiem, ile mi to zajmie. Brakuje mi dobrych DMG dealerów. Na filmach to wszyscy mają CoDy, Chizuru, czy inne Agriasy, to Barrage i ich odpowiedniki latają na lewo i prawo. Do tej pory Colosseum było znośne. Trudniejsze walki można było przejść sposobem - w tym jeden z bossów to Undead, więc... Tylko teraz te Wyrmy sprawiają mi kłopot, do tego stopnia, że zwyczajnie się przyblokowałem. W efekcie robię ADV S-3, bo tam zdaje się trzeba powtórkę zrobić kilka razy do jakichś materiałów na miecz. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Jak robisz event na adv i masz z bossa 1550 itemków, to wez pare kaktusów, za jednego bossa dostaniesz 15, a reszte itemow i tak spokojnie powinienes wykupic. Cecil szybko podleveluje. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 60 kaktusów już kupiłem. Poszły na Kaina i po trochu na Cecila i Vaana. Do 80 i tak nie dobiję na pozostałych 40. Robię trochę eksploracji na auto jednym okiem. Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 A ja musze litrock pozbierac, zeby Cecila na 5* zrobic. Kain tez potrzebuje litrock ale mi sie nie chce tego az tyle zbierac. Mysle, ze dzisiaj sobie kupie koszyk i maske. Potem bilety, materialy i moze krysztaly. Daily pull nie robie w ogole. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Ja juz mam maske, koszyk i tickety. Teraz oba trust moggle, potem pewnie quartz i itemki na 6*, a jak wystarczy czasu to kaktusy. Banner jest do dupy, szkoda lapisu. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 W sumie Black Cat Lid taka zła nie jest jak na 5*. Wszelkie statsy i zdolności dużo lepsze od wersji bazowej. Może kiedyś wyleveluję. Ultimate Blow deals effective modifier of 3.84x, higher than Barrage and isn't random target Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Ile przegietych jednostek na 6*, 5* pojda za chwile w odstawke. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Co mnie 6* jak mam raptem Cecila, którego i tak muszę wpierw wylevelować. Nie każdy ma szczęście do Chizuru, CoDów, Delit czy innych Exdeath, które w przyszłości dostaną 6*. Z takich mam tylko Vaana i Kefkę jeszcze. Cóż, jak się nie ma co się lubi... Poza tym widzę wiele eventów i tak ludzie robią z 4* Vivim, czy Edgarem, więc tak zaraz od razu w odstawkę 5* pewnie nie pójdą. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Edgar i Vivi do chainów sie przydaja teraz, ale sami damage nie wykreca 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi