Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Featured Replies

Opublikowano

Przeszedłem całe Colosseum ADV. S-4 zdecydowanie najtrudniejsze, przez te cholerne Wyrmy. Grind surowców do miecza będzie pewnie upierdliwy. S-5 za to komicznie prosty dla kontrastu.

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 186,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Ja juz kilka dni bez pulla, smutno tak :(

edit: nowa wyspa w czwartek

Edytowane przez Shen

Opublikowano

I w weekend cactuar dunes. 

Ja mysle, ze dzisiaj Ceclia na 6* zrobie. Mam pare kaktusow odstawionych, ale i tak mi bedzie brakowalo, zeby go wymaksic na lvl 100.

Jesli nastepny banner bedzie FFIII to bedzie sie staral o Lunetha.

Opublikowano

Ja farmie event do oporu, szkoda mi energii na kaktusy, szczegolnie ze ostatnio mialem pecha i glownie trafialem tylko jednego duzego, to rownie dobrze na vortexa moglem chodzic.

Wyspa prawdopodobnie znowu na 2 czesci podzielona, czyli brak carbuncle i atk up 10%.

Z FF3 polecam Refie, topowy healer, a ze ma przedział 4-6* to bedzie ją latwiej dorwać niz takiego Lunetha.

Opublikowano

Przeglądam sobie przyszłe postacie i staram się realistycznie patrzeć na potencjalne dropy. Nie będę sobie zawracał głowy jednostkami z minimum 5*, ale taka Refia, Seven, Nine, Luka, czy Mercedes mogą być fajnym uzupełnieniem drużyny. Na nich chyba będę odkładał tickety, bo dropią na 4* i mają 6*. A z tego co widzę wszelkie 5* to średnio 0,X% lub mniej szans na drop.

A event jest genialny. Wykupiłem już wszystkie itemy, kaktusy, star quartz, większość summon ticketów i kilka pomniejszych bzdur. Nawet jedną materię dla Black Cat Lid wziąłem. W takim tempie zdążę wykupić prawie wszystko i jeszcze zostanie NRG na kaktusy w weekend. Szkoda, że tego typu eventy pewnie będą rzadkością i w przyszłości wrócimy do azjatyckiego grindu.

Opublikowano

Zawsze dają Cactuar Dunes wtedy,kiedy nie można sobie pozwolić za bardzo na wydawanie nrg na nie...Ja też bez pulla,ale ma to swoje dobre strony - lapis do przodu i mniej nerwów xD Czekam na jakiś dobry banner co by te tickety wydać.Banner z Refią byłby idealny,poza tym coś krążą plotki,że wkrótce CoD dostanie 6*,byłoby super - DW i dwa Rising Suny są w drodze :D

Suavek,eventy z King Mogiem są dość częste,także chyba nie będzie źle.

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Jak banner z FF3 to i CoD na 6*. Fajnie by bylo, bo mam dwie, spore wzmocnienie by to było dla mnie.

Ja juz bym mogl konczyc dual wield, ale troche mi szkoda pozbywac sie drugiego Zidana przez fuzje i sie zastanawiam czy ich obu solo nie grinowac :/ Locke x3 tez mi sie farmił, ale przez event to nie ma kiedy teraz.

Opublikowano
  W dniu 24.10.2016 o 15:06, Ader napisał(a):

Suavek,eventy z King Mogiem są dość częste,także chyba nie będzie źle.

Raczej chodzi mi o to, że ten event na tle poprzednich jest bardzo przyjazny graczom. Żadnego grindowania eksploracji, craftingu, czy liczenia każdej sztuki shardów. Krótka walka za 1500 cukierków i tyle, można się zająć czymś innym, a nagrody są w zasięgu ręki nawet dla niedzielnego gracza. Poprzednie takie nie były i obawiam się, że przyszłe też nie będą.
Opublikowano
  W dniu 24.10.2016 o 15:11, Shen napisał(a):

Jak banner z FF3 to i CoD na 6*. Fajnie by bylo, bo mam dwie, spore wzmocnienie by to było dla mnie.

Ja juz bym mogl konczyc dual wield, ale troche mi szkoda pozbywac sie drugiego Zidana przez fuzje i sie zastanawiam czy ich obu solo nie grinowac :/ Locke x3 tez mi sie farmił, ale przez event to nie ma kiedy teraz.

Ja mam 3 Zidanów i już bym mógł sobie dwa DW zrobić,ale ta postać jest tak rzadka,a TM tak cenny,że robię wszystkie 3 DW.Podobnie z Locke,mam tylko dwóch a jednak RS to najlepsza broń dla CoD.Wiem,że kusi Shen,ale warto czasem się wstrzymać ;)

Opublikowano
  W dniu 24.10.2016 o 15:11, Shen napisał(a):

dual wield łączyć to najgorsza rzecz jaką byś zrobił ,ja moggłem mieć Excalibur i Sakurafubuki ,ale się powstrzymałem.

Edytowane przez masta_g

Opublikowano

No chyba tak zrobie. Z Locke chyba tez bo mam dwa cod. Tylko kiedy farmic te TM jak ciagle eventy. Tutaj sie wyrobie szybciej, bo został mi tylko trust mogle za 70k i itemy na 6*. Czasem chyba trzeba eventy odpuszczac troche.

Opublikowano

Ja tez sie chyba wyrobie ze wszystkim przed koncem eventu , wiec moge pofarmic tez kaktusy.

Niestety co do TM  - ale to jest słaba robota, straaaaasznie długo to trwa :D

Opublikowano

Ja puszczam makro jak wracam z roboty i tak z 3% dziennie wbijam. No ale wtedy jak eventow nie ma.

Opublikowano

Ja nagralem sobie kliki w memu i tylko raz mnie rozlaczylo, dziala lepiej niz nox.

wpadna kolejne gratisy za event

Cytat
 - 300,000 dungeon clear: 5 Metal Gigantuars   - 500,000 dungeon clear: 1 set of Megacite    - 1,000,000 dungeon clear: 60 Energy    - 2,000,000 dungeon clear: 200 Lapis    - ??????????? dungeon clear: 1 Summon Ticket

Edytowane przez Shen

Opublikowano
  W dniu 24.10.2016 o 16:17, Shen napisał(a):

Ja nagralem sobie kliki w memu i tylko raz mnie rozlaczylo, dziala lepiej niz nox.

wpadna kolejne gratisy za event

Cytat
 - 300,000 dungeon clear: 5 Metal Gigantuars   - 500,000 dungeon clear: 1 set of Megacite    - 1,000,000 dungeon clear: 60 Energy    - 2,000,000 dungeon clear: 200 Lapis    - ??????????? dungeon clear: 1 Summon Ticket

Ale przecież to co dałem jest do MEmu,nox nie działa.Ja też tak miałem przez pierwsze kilka dni ,że nie rozłączało,ale jeden disconnect i traci się kilka godzin.To makro samo się synchronizuje i klika w błąd z disconnectem.Nie ma prawa nic się dziać ;)

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Wiem ze do memu, przetestuje to jak event skoncze farmic.

Opublikowano
  W dniu 24.10.2016 o 16:51, Shen napisał(a):

Wiem ze do memu, przetestuje to jak event skoncze farmic.

Ja się zabierałem do tych gotowych macro zdecydowanie za długo,nie chciało mi się kombinować - ale gwarantuję,raz spróbujesz i nie pożałujesz :)

Opublikowano

Udalo mi sie Cecila na 6* zrobic, druga taka postac. 

Jak tak dalej pojdzie to do piatku bede mial wszystkie przedmioty z tego eventu jakie chce. Trust moogle sobie odpuszczam.

Opublikowano

Nie wiem, co ludzi napadło. Połowa moich "znajomych" nagle pozmieniała postacie na jakieś crapy, w tym ludzie, którzy mieli za liderów Lightning z ponad 400 ATK. Teraz praktycznie połowa friendsów to Cecile. Kefki z mniej niż 300 MAG przemilczę. Trochę się przez to event bardziej upierdliwy zrobił, bo właściwie dobra Lightning rozwala bossa w dwie tury.

Opublikowano

Ja sobie dodałem do znajomych kilkanascie Lightning z minimum 460 ataku i juz sie nie przejmuje niczym

Opublikowano

Też próbuję dodawać, ale nie przyjmują zaproszeń. :<

Opublikowano

Ja dodaje mase, wiekszosc odrzuca, ale nie wszyscy. Teraz mi sie trafil Delita z dual wield 550 ataku ponad, kosi lepiej niz Lightning

Opublikowano

Chyba wiem jaka materie dla mojego delity farmic. Dzieki, lubie byc potezny.

Dzisiaj sie skusilem na pulla i wypadla Luna. Nie narzekam, polaczylem je i mam juz 20% za frajer z barrage droga nie chodzi.

Opublikowano

Nie lepiej dwie farmic i potem polaczyc?

Nowy trial boss dochodzi z kolejnym fajnym staffem, dobrze ze magow zaczalem expic.