Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wieczorem sprobuje ten skript co Ader wrzucil. Mam dwa Cecile, sprobuje dwa excalibury wyfarmic. 

EDIT:

Wczoraj probowalem ten skrypt co Ader podal ale mi nie poszlo. Sprobowalem samemu skript zrobic ale mi ok 2 w nocy rozlaczylo i dupa z farmienia.

Edytowane przez Killabien
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie, zachęcony Waszymi zachwytami zainstalowałem sobie Exviusa i też gram. Wczoraj zaprosiłem nawet kilka osób (tych, które podały swoje kody jakieś 10 stron temu), ale chyba tylko Suavek przyjął póki co, dzięki, bo jestem strasznym newbie z rank 11 i białym magiem (Leah) na przywódcy drużyny. Mój nick w grze: KeWei, kod 400,618,236.

Wszystko fajnie, ale gram raczej casualowo, póki co zbieram punkty i nie robię pulli, więc drużyna wygląda jak wygląda. Do tego mam problemy techniczne: w Chinach nie działają usługi google (jeśli nie użyje się VPN), więc mogę grać tylko korzystając właśnie z VPN co jest uciążliwe. Do tego dość często mam crashe (myślę, że to związane też z VPNem jest) w losowych momentach, dosłownie po minucie gry.

Ale nic to, jak sobie myślę i patrzę na styl graficzny to w cholerę przypominają mi się czasy jak szpilałem w FFVI na PSX-ie...

Opublikowano

Leah zaraz wywalisz, bo awansuje tylko do dwóch gwiazdek.

Nie pamiętam, jak to wygląda na samym początku, ale to nie jest tak, że na starcie dostajesz ileś Lapis/Ticektów do summonów postaci na dzień dobry? Wiem, że ludzie jakieś resety konta robili, jak im "kiepskie" postacie wypadały. Sprawdź co tam masz i spróbuj kilka pulli, nawet przy obecnym bannerze. Nawet jak dostaniesz Black Cat Lid, to jest to niezła postać wbrew pozorom. Gorzej, jak przywita Cię armia Clyne'ów czy Russelów... Ale do tego trzeba przywyknąć.

Sprawdź sobie na wiki ranking postaci i w drużynie trzymaj/leveluj te, które mają przynajmniej 5 gwiazdek. Te postacie za Friend Pointy to są przydatne tylko jako zapchajdziury i do TMów (Rizer szczególnie). Postacie z 4* na początku też nie są złe, a niektóre wręcz fajne do levelowania. Gorzej, jak dobijesz do "endgame" i zacznie się typowy grind, zaś wszelkie lepsze postacie będą miały horrendalnie niski drop rate. Wtedy właśnie trzeba obyć się z tym, co się ma.

Opublikowano

Wiesz co, nie chce mi się od nowa ogarniać: nie resetowałem na początku, a z dwóch pierwszych pulli wypadło mi dwóch takich samych 4-gwiazdkowych gladiatorów (nie pamiętam imienia, nie było ich w innych FF) i zostawiłem. Ja rzadko gram w gry do tego stopnia, żeby wszystko farmić i endgamić, więc myślę, że pozostanę przy casualowej grze i będę ładował to, co będzie mi pasowało/będzie potrzebne do wykonania questów itd.

A Leah fakt, zaraz wywalę, ale na razie nie mam nic lepszego, więc ją w sumie trzymam i jej limit break leczący wszystkich w party jest całkiem przydatny.

Opublikowano

Nie twierdzę, że masz resetować, ale skoro zaczynasz i dopiero levelujesz drużynę, to równie dobrze można pokusić się o kilka summonów. A nuż wpadnie Ci ktoś, kogo lubisz z gier, a przy tym będzie bardziej przydatny, niż Russel.

Dla mnie cała gra napędzana jest nostalgią, bo prawdę mówiąc nie bawiłoby mnie takie żonglowanie randomowymi postaciami. Dlatego docelowo w drużynie będę chciał mieć "fajne" postacie, a nie "topowe" postacie. Nawet gdybym jakimś cudem dostał w przyszłości Tidusa, to chyba bym się brzydził go używać. :P

Ale jak wolisz - na początku akurat presji nie ma i wystarcza to, co wpada.

Opublikowano

A, o to chodzi, myślałem że już mi sugerujesz taki powergaming :D
To fakt, nostalgia stoi na pierwszym miejscu, ale szczerze mówiąc wolałbym lekko bardziej rozbudowaną fabułę, albo żeby postacie z party miały chociaż jakikolwiek wkład w fabułę, a nie bycie "przyzwanymi bohaterami" z przeszłości.

Z pulla za 250 wypadła mi trzygwiazdkowa Luna. Raz wcześniej też pullnąłem coś poza Russelami, a jest to Roselia (3 stars), też biały mag, z opcją przejścia na 5 gwiazdek, ale aktualnie nie ma żadnego czaru leczącego, więc średnio chce mi się ją dodawać. Za friend pointy wyciągnąłem jakiegoś szrotowatego monka z jedną gwiazdką.

Opublikowano

Czy materie na wyłączność danych postaci się stackują? Tzn. czy np. taka Black Cat Lid może używać dwóch lub więcej Spooky Aura? Bo z tego co czytam Ultimate Blow nawet przy niskim ATK potrafi przebić DMG wielu pięciogwiazdkowych postaci. A biorąc pod uwagę, że na chwilę obecną nie mam lepszych alternatyw, a już na pewno nie 6*, to kusi mnie ją wylevelować do zabawy.

Opublikowano

Wykupiłem juz wszystko co chciałem z eventu, ekwipunek, oba moogle, quartz, tickety i kaktusy. W weekend sie moze wezme za kaktusy w vortexie, a potem chyba juz farma TM.

• Minusik 1
Opublikowano

Czy materie na wyłączność danych postaci się stackują? Tzn. czy np. taka Black Cat Lid może używać dwóch lub więcej Spooky Aura? Bo z tego co czytam Ultimate Blow nawet przy niskim ATK potrafi przebić DMG wielu pięciogwiazdkowych postaci. A biorąc pod uwagę, że na chwilę obecną nie mam lepszych alternatyw, a już na pewno nie 6*, to kusi mnie ją wylevelować do zabawy.

Pożyczyłem raz Demon Raina z zaekwipowanymi Chill i Spooky Aurami po dwie sztuki, więc raczej można.

Opublikowano

No zobacz,bo ja gram na ustawieniach defaultowych,na stronie też jest opisane jakie gość ma ustawienia.Mi działało za pierwszym razem,bez problemu.

@Shen :

Skrypt załatwia sprawę questów :

Fool Proof script
http://www.mediafire.com/file/mw8avmykbjbv74o/20161003214512.mir This script will do overnight TMR farming on earthshrine exit. It will override quest/disconnection pop up. I carefully designed this macro so it will resync itself if de-synced, so don't fret.
INTERVAL = 220 seconds.

Opublikowano

Dla porównania, Fencer to mój główny ATK, nie można go już więcej zdobyć, tyle ile gram jest on w każdej mojej drużynie nie przeznaczonej do farmienia, a po dwóch miesiącach dopiero wczoraj wbiło mi 5% jego TM... Co jak co, ale to jest naprawdę poroniony pomysł, bo dla osób nie korzystających z botów to przekracza wszelkie definicje typowego grindu. Przecież tego nawet kasą nie da się obejść w tym przypadku, dlatego nie rozumiem tego pomysłu. W takim tempie 100% to wpadnie za kilka lat. Niby są Trust Moogle, ale to też mała cząstka całości, przy tylu postaciach.

Opublikowano (edytowane)

To nie jest kwestia szczęścia,a z botów nikt nie korzysta,tylko z macro,które trzeba dodać jest dopuszczalne i korzystają z niego wszyscy streamerzy i większość graczy. Jak chcesz mieć jakiś TM to używasz macro,proste - zapuszczasz sobie na noc,lub gdy wiesz,że nie będziesz grał i tyle,cała filozofia.

Edit:

Jeśli chodziło o pulle,to fakt,szczęście odgrywa główną rolę :D

Edytowane przez Ader
Opublikowano

Nie o filozofię chodzi. Trochę gryzie się to z ideą dobrze zaprojektowanej i przemyślanej gry, nie sądzisz? Bo zamiast grać, to mówisz o ustawianiu macro na emulatorach i trzymaniu kompa włączonego przez noc. No naprawdę, przednia "zabawa".

Opublikowano (edytowane)

To jest gra mobilna,do tego gacha albo to zaakceptujesz albo nie,ale tak jest skonstruowana - chcesz mieć coś szybciej,wydajesz kasę/używasz macro - grasz normalnie,to bujasz się z TM na poziomie 3%. Niestety takie są fakty.

Gość który ma u mnie Lightning z 700 ataku i rank gdzieś 94,wali macro non stop i używa lapisu by sobie energię napełniać podczas tego procesu.TMy robi w 11 dni.Ja już ze 3-4 tygodnie siedzę z Zidanem i lockiem w macro i mam gdzieś koło 60%.Niestety przez ten event nie mogę sobie pozwolić na puszczenie macro by mi latało cały dzień :D

Edytowane przez Ader
Opublikowano

Gra mobilna to nie jest żadne usprawiedliwienie. Istnieje wiele pozycji F2P z przystępnymi modelami mikropłatności nie tylko dla "wielorybów", przemyślanych na tyle dobrze, że milionerzy i tak będą wydawać furę kasy, zaś ci biedniejsi też mogą przy mniejszej sumie, lub odrobinie wysiłku osiągnąć zamierzony cel.

A ustawianie macro i grind cyferek z dala od kompa dla mnie mija się po prostu z celem. Rozumiem levelowanie TMów przez fuzje duplikatów postaci i przez Trust Moogle - spoko. Jednak te losowe 0.1% rozwiązałbym zupełnie inaczej, szczególnie dla postaci, których już nie da się zdobyć. Generalnie nie mam nic do grindu i nie mam nic do sensownych mikropłatności, ale niech będę zaangażowany w to jakoś. Tymczasem obecnym rozwiązaniem jest "gra" z dala od gry.

To już bym wolał - przykładowo - żeby postacie zawsze zdobywały 0,1% TM, ale TYLKO jak mają MAX level. Byłoby to swego rodzaju levelowanie po dobiciu do capa. Gra nagradzałaby w ten sposób korzystanie z konkretnych postaci. Innym rozwiązaniem mogłaby być też zmiana modyfikatora, żeby przyznawał tym większy % TM im więcej Rank XP warta jest ukończona misja. Bo w obecnej postaci bez sensu kompletnie jest, że takie same szanse na 0.1% mamy z krótkiej walki za 1NRG i z długiej eksploracji za 15NRG.

Nie krytykuję losowych pulli (nawet jeśli się irytuję mając pecha), odnawialnej NRG, pay to win z wskrzeszeniem w walkach, dokupywaniem slotów, ani nawet odpalaniem limitów tysiące razy żeby podbić ich level. Bo wszędzie tutaj są obejścia, albo przez kasę, albo przez rozgrywkę. Nie mogę tego samego powiedzieć o TM, które mają zwyczajnie nierealistyczne wymagania, często nieosiągalne nawet przez płacących, o ile nie bawią się właśnie w makro na emu. A makro na emu to żadna gra moim zdaniem, tylko żmudne obejście nieprzemyślanego przez twórców systemu.

Opublikowano

No takie jest Gumi i wersja globalna.

W wersji JP, dostajesz lapis niemal za wszystko(za KAŻDY quest i każdą pojedyńczą walkę w nowej lokacji ),teraz np. mają event gdzie zgarniają 5k lapisu i darmowe sloty na przedmioty i postacie.Ale dwie wersje tej samej gry i dwie firmy - Gumi w GL i Alim w JP,a różnica ogromna.W JP też mają lepsze pulle,bo tam nie dostaniesz np. z tęczowego kryształu Duane'a(3* base) czy Rakshasy (też 3*base) - tam ze złotego wypada tylko postać która ma  4 gwiazdki podstawy a z tęczy wypadnie tylko postać któa zaczyna od 5 gwiazdek. W globalu jestesmy dymani niemiłosiernie i jak jeszcze potwierdzą się niektóre plotki,to ja sam zrezygnuję ;)