Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z jedna Lightning wyrobilem sie w pare tur, chyba cztery?  Pisalem wczesniej w komentarzu.

Ogolnie jest prosty, jak masz maly dmg to przydaja sie te itemy co resetuja licznik do zgonu.

Farmic go nie bede bo juz mam prawie wszystko, ale raz trzeba ubic chociaz dla broni, chyba najlepsza wlocznia nie liczac tej z TM Kaina.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj probowalem PRO 5 razy i zawsze mnie rozwala mi brakuje kawalek. Tak mysle, ze Gaffgarion jest troche bezuzyteczny bo malo robi, ani dmg ani magii, ale nie mam kogo za niego wrzucic.

Edit: Okej, padl. Juz z nim nie bede walczyl, wracam do ADV.

Edytowane przez Killabien
Opublikowano

Chodzilo mi o summony za FP, lepiej pofarmic sobie dragon killer czy hp 10% niz trafic te pare gil czy małe kaktusy.

Ale wiesz,że największe kaktusy też mogą wypaść?Podobnie jak z gil snapperami.Jak masz mnóstwo FP to wydaje mi się,że to się opłaca :)

@UP

Gaffgarion ma jedynie dobry TM niestety.

Opublikowano (edytowane)

Ktos juz ubil Pumpkin reapera na Pro?

Narazie mialem dwie proby i udalo mi sie jakos 60% paska zabrac.

Dobra Lightning od "znajomego" to podstawa.

Mnie się udało teamem fizycznym, ale miałem dużo szczęścia, bo Reaper atakował bardzo losowo, przez co nikt nie zginął. No i Manastrike wszedł w pierwszej turze, mimo tego, że gość ma resist na breaki.

Team: Leo, Fencer, Black Cat Lid, Kain i Lenna + pożyczona Lightning z 460 ATK. Padł w 5 tur.

Przy okazji, jednak nie warto robić fuzji więcej niż jednej jednostki. Teraz aż żałuję, że kaktusy od Moogla używałem po 5. Teraz gdy z eventu leveluję Cecila, to wrzucam po jednym, a Greater Success mam średnio raz na 5 fuzji. Trochę to czasochłonne, ale przy odrobinie szczęścia można dużo zyskać.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

fajnie maja w wersji japonskiej, odladam na Meliadoul

img_20161101_mv_02.jpg

• Minusik 1
Opublikowano

Czyli Agrias i Gaffgarion dostaną 6*? Strasznie żałuję, że tej pierwszej nie udało mi się wylosować, bo przydałby mi się znośny attacker z Full Break. Vaana nie wiem, czy chcę levelować, bo serio poza Full Break nie wiem, jakie miałby mieć zastosowanie w walce, tym bardziej, że Focus ma teraz Cecil.

Opublikowano

No faktycznie, na 6* ładne zdolności dostaje. Ale to pewnie z pół roku, zanim trafi do nas. Na razie szkoda mi nawet Sacred Crystals żeby go do 5* wbić. Wpierw Cecil, a po nim nie wiem, czy na jakimś magu się nie skupić, żeby mieć rezerwowy team do chainów. Kefka, Kuja i Rydia czekają w kolejce.

Opublikowano

Ja sobie teraz przez event i kaktusy w weekend wylevelowalem troche postaci. Z 5* mam na max lvl

Vaan, Rydia, Kuja, Tellah, Kain, 2x CoD, Celes, Lenna, Terra, Garland, WoL, Garnet, Roselia, Amarant, Locke i Mustadio.

Tylko ze 5* juz zaczyna (pipi) znaczyc i czuje brak 6*, licze na banner z FF3,  tak to bym mial juz 2x cloud of darkness jako spore wzmocnienie.

• Minusik 1
Opublikowano

Z tego co ludzie pokazują, to nadal wszystko da się 5* przejść. Niektórzy nawet głównymi bohaterami eventy przechodzą, i to bez Lightning w teamie.

Mnie docelowo nie interesuje rozwalanie wszystkiego po najmniejszej linii oporu, bo wtedy gra stanie się monotonna przez power creep. Przechodziłem już przez to w Star Trek Online i zwyczajnie grać się odechciewało i samemu trzeba było sobie utrudniać rozgrywkę. Ważne, żebym miał zarówno fajną, jak i solidną drużynę, gdzie przy odrobinie taktyki i szczęścia będę w stanie przejść co trudniejsze.

Szczegół, że taki Cecil na 65 levelu ma lepsze statsy od Leo na 80... Ale tego chętnie wymienię. Tymczasem Black Cat Lid z Hex Strike i Ultimate Blow nawet na 5* zauważalnie przypakowała dotychczasową drużynę. Kain poszedł w odstawkę, o ile nie będę potrzebował fizycznego teamu.

Aha, poczytałem trochę o PvP i w sumie nieźle się ono prezentuje. Tzn. PvP tylko z nazwy, bo walczymy z AI. Jest DMG cap, niektóre zdolności są zakazane, oraz espery. Może być niezłe, ale jest w tym chyba trochę P2W z rankingiem, gdyż płaci się Lapis za więcej niż 5 rozgrywek dziennie. Niemniej jednak jako odskocznia może być fajne urozmaicenie.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

1. linii najmniejszego oporu

2. Cecil na 65 może i ma lepsze staty, ale jak wrzucisz Leonem na 80 provoke, to praktycznie wszystkie ataki nieobszarowe będą lądowały na nim, dopóki nie wymaksowałem 6*Cecila to pampkin rajdera cisnąłem z Leo, brał na siebie wszystko

ed.

a, warto dać Cecilowi scyzoryk z eventu, sam w sobie nie ma żadnych porządnych ofensywnych skill, a porządnie wali stabem z noża kiedy trochę dodatkowego dps się przydaje

Edytowane przez mugen