Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie, brakuje mu zdolności ofensywnych. Dałem mu Blood Sword z Drainer, to może się jako tank sam podleczyć, ale są sytuacje, że właściwie pozostaje mu tylko zwykły atak. Sam jestem teraz rozdarty między Kitchen Knife, a Blood Sword. Z tym drugim widziałem Cecil jest w stanie praktycznie solo pokonać Intangira.

Będę miał Star Quartz, to dokupię mu jeszcze Black Belt do kontr.

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jakie itemy od King Moga powinienem brać w pierwszej kolejności? Mam tak słaby team, że dopiero dzisiaj jakoś zaczęło mi iść farmienie Ridera na beginnerze (i to z dobrą postacią "znajomego", wcześniej tylko Black Cat Lid Sławka dawała radę). Mam 2000 cukierków i myślę czy brać tickety czy zbierać na coś innego? Nożyk kusi... Doradźcie panowie. Do kiedy w ogóle mogę te cukierki farmić? Nie chciałbym żeby mi w pewnym momencie nagle zniknęły bez wykupienia nagród.

Aha, z ostatnich pulli trafiło mi się dwóch Edgarów, Maria, King Giott i właściwie to tyle z ciekawszych rzeczy.

Aha, mój team na teraz: Lasswell, Rain, Roselia, Russell i Black Cat Lid.

Edytowane przez Szwed
Opublikowano

Farmić możesz do czwartku, czy tam piątku rana. Potem masz jeszcze tydzień na wykorzystanie cukierków do zakupów u Moga.

Na tym etapie bym brał Summon Tickety (na pewno te za 500 i 1000) i/lub kaktusy do podpakowania postaci. Podpakujesz postacie, to będzie Ci łatwiej później. Skoro tylko BGN możesz grindować, to skupiłbym się raczej na tych tańszych rzeczach, typu Screamroot, Fine Elcryst, ewentualnie Holy i Sacred Crystal.

Nożyk jest spoko, ale bez szału, plus na BGN trochę będziesz musiał pogrindować, zanim na niego uzbierasz.

Opublikowano

Też już kilku zutylizowałem zanim to przeczytałem, w tym 4*, ale wygląda na ciekawą alternatywę do czainujących magów, wiec jak wpadnie kolejny Edgar na 4*, a na pewno wpadnie, to przetestuję.

Opublikowano

Też wolę sobie śmigać z różnorodnym teamem, ale jeśli Edgar albo dwóch miałby uratować mnie od pominięcia jakiegoś fajnego itemka z czasowego eventu za ubicie bossa z którym sobie normalnie nie radzę, to hej, chętnie się upodlę. Nie każdy ma fumflików z Lightning na 700 :(

Opublikowano (edytowane)

Ludzie z takimi wysokimi statami jak Ci z mojej friend listy,mają zwykle ograniczoną ilość slotów,bo wszyscy by ich chcieli we friendsach.Ciężko jest się dostać,tym bardziej jeśli się nie ogląda streamów i nie gada z nimi,nie pozna community. Obecnie mam chyba 5 takich rank 90-97 którzy mają Lightning na 604-700 att i zdecydowanie ułatwiają grę,część z n ich znam z twitcha,część z reddita.

Edytowane przez Ader
Opublikowano

Tilith na 6* jest wysoko w rankingu i zaczyna na 4*, więc chyba warto będzie spróbować szczęścia z zachowanymi ticketami. Już na 5* ma dużo mocnych zdolności, więc Lenna chyba pójdzie w odstawkę. Szczegół, że znając życie znacznie większy drop rate będą miały inne postacie z BF. Nie chcę powtórki z Edgem... :<

Opublikowano

Tilith chyba nawet najlepsza bez TM, taka Refia potrzebuje double casta. 

Tylko ze w jp dostali najpierw ja na 5* max, a kilka miesiecy pozniej upgrade na 6*, jesli u nas juz przyjdzie z 6* to spoko, trzeba koniecznie ja zdobyc.

• Minusik 1
Opublikowano

2 tygodnie bannera może być. Problem teraz tkwi w tym, że jest on kiepski. Przypuszczam, że dla wielu jeden tydzień z bannerem Lightning to było za mało. Na Brave Frontier też by mogli dać dwa tygodnie, biorąc pod uwagę, że będą to limitowane jednostki.

Opublikowano (edytowane)

Zrobilem zapas matsow, z cztery postacie na 6* bede mogl przebudzic jak juz bedzie mozliwosc. 

troche ticketow i lapisu wpadnie w tym miesiacu :D czekam na jakis fajny banner. 

Edytowane przez Shen
  • Minusik 1
Opublikowano

Niech mi ktoś wytłumaczy, od czego zależy to, które postacie znajomych mogę pożyczyć do walki? Bo za cholerę nie widzę schematu. Przed chwilą miałem dwóch znajomych Delitów z 450-500 ATK przy próbie Reapera PRO. Jednego zrobiłem, to myślę, że powtórzę walkę, i nagle już drugiego Delity nie ma. Filtr postaci 6* też nie pomaga. Rozumiem, że pewnie jest jakiś cooldown, żeby nie nadużywać tych samych "znajomych", ale w tym przypadku w czym tkwi problem?

Także kiedyś pytałem, ale chyba nikt nie odpowiedział - czy gdzieś w grze jest dokładniejszy opis zdolności, broni itp.? Wiki posiada zawsze takie szczegółowe info, typu modyfikator obrażeń, ile DEF przebija, jaki żywioł dana broń reprezentuje itp. W grze nic takiego nie widzę, więc skąd oni biorą te informacje?