Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajdz jakiegos mocnego CoDa, wykreca swietny dmg. Ja ustawilem swojego na leadera, ale ma tylko 390 ataku, poki nie wyfarmie dual wield to za duzo nie pomoze.

• Minusik 1
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

3/4 moich "znajomych" to Cecile... CoD widzę ze trzy, ale poniżej 200 ATK. Brałem Delity i Lightning, ale problem tkwi w moich postaciach, które giną mimo buffów.

Opublikowano (edytowane)

Poddaję się. Lenna czy Tellah są praktycznie na hita Xande, a mimo tego, że używam buffów, debuffów, dispel i bafira, to np. jego 2x fira rozwala mi te postacie. Raz mi nawet tak Kefka Adera padł w mgnieniu oka. Maks zabrałem mu 50% HP, ale wtedy robi Time Stopper i praktycznie drużyna leży. Nie wiem, czy dalsze próby mają sens.

Także nie wiem od czego to zależy, ale niby w pierwszej turze miał robić tylko Gauge, a tymczasem w jednym przypadku zaraz po nim zrobił kilka ataków fizycznych i rozwalił mi Tellaha (czyli Raise poszedł w cholerę).

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Delita, Cecil, Gaff (nic nie robil), Kefka, Tellah i Lightning (jakos 450 ATK) od znajomego.

Delita prawie ciagle shield break lub barrage. Cecil focus i curaja co ture. Tellah na samych poczatku barfira a potem albo cura albo recall. Lightning co ture crushing blow i Kefka hyperdrive.

Musze przyznac, ze mialem farta bo chyba tylko pod koniec walki mi za(pipi)al 3 postacie na raz ale wtedy juz Delita i Lightning go wykonczyli.

Przed meteorem tylko musialem sie bronic, pozatym to ciagle atakowalem (czasem shield break) i leczylem. Gdyby nie Lightning o pewnie by mnie zmiotl w 2-3 tury.

Opublikowano (edytowane)

Mialem chyba uraz po Golbezie. Nie bylo tragedii. Padł w 2 tury. Moj cod walił za 13k x4, plus Delita z friendsow podobnie, tylko x8

Dzis Bartz z daily pulla, niedlugo dostaje 6* wiec nie jest zle.

W shopie pojawil sie bundle, 120 energy za 100 lapisu, mozna kupic jeden. Chyba sie skusze i pofarmie dzis TM.

Edytowane przez Shen
  • Minusik 1
Opublikowano

Gdzie Ty ten bundle widzisz? Ja widzę nadal 100 Lapis za 60NRG, co wydaje mi się nieopłacalne dla osób, które mają więcej, niż 60. Bo z tego co rozumiem normalnie 100 Lapis odnawia NRG do maksymalnego poziomu, tak? Czyli jak mam więcej niż 60, to lepiej w normalnie sobie odnawiać.

Z daily Galuf... Tradycja. Za to wczoraj udało się pokonać Xande. Ledwo, bo zostały mi trzy postacie na ~1k HP, w tym Lightning bez many. Ale na szczęście udało się gościa ubić. Normalnie ostatni atak do ostatniego piksela się wpasował, a kolejnej tury już bym nie przeżył. Jest dobrze, choć słyszę, że Golbez był znacznie silniejszy.

To w sumie teraz wreszcie można się zająć fabułą i duperelami.

PS. Polecam robić Colosseum ADV S-2. Dostaje się za jego powtórki Mega Ether, zaś bossowi można ukraść (w najlepszym przypadku) Elixir.

Opublikowano

Jak ktoś ma już ponad 60 nrg to najlepiej nie robić refilla za 100 lapisu,tylko kupić najtańszy lapsi bundle - 120 lapisu za 4,79 i wtedy dac refilla.Koszt ten sam co za 60 nrg a dostajemy refill plus 20 lapisu.

Poza tym faktycznie Shen ma rację,był bug i było 120 nrg do wzięcia przez krótki czas :)

Opublikowano

Pokonalem greater demona i teraz juz mi tylko pakowanie zostalo. Poki co spokojnie bede daily robil, i jeszcze jakies tam bilety wpadna. 

Chyba, ze nastepny banner bedzie mial kogos fajnego to sie wy(pipi)ie na Lunetha. Tilith mi zwisa bo i tak mam Refie. 

Opublikowano

Ja musze dobic 20% TM jeszcze na Zidanie i wyexpic Cecila i Refie. Drugiego CoDa chyba oleje, bo nie mam dla niej i tak dobreh broni, wrzuce Bartza i poczekam na banner z FF5.

• Minusik 1
Opublikowano

Nie mam silnej woli. Pozbyłem się wszystkich pozostałych ticketów - Krile, Shantotto, drugi Arc, Kain, Ingus, Clyne...

Refii nadal brak...

Cała nadzieja w daily :\

Opublikowano (edytowane)

Moj Team bedzie teraz 

Cecil , WoL , Ramza, Luneth, Refia - na DEF/DMG fizyczny nastowiony (nie mam broni do COD) tylko musze ich wyekspic a to sie zejdzie. 

Dzis zrobie TM z Keina - zawsze dla kogos sie przyda ta bron

Edytowane przez Welna
Opublikowano

Ja mialem 6 Kainow to szybko poszlo :P

Teraz mysle nad teamem magow, 2x Arc z dualcastem i 3x Edgar powinno kosic wszystko. Widzialem jak tak koles robil z Kefka.

• Minusik 1
Opublikowano

Was updating on my Excel sheet for the game.

Decided to share my note page on the upcoming schedule.

Random Notes

-Possibility of Gumi resorting back to 2 weeks banners for a bit to allow Content to catch up to units. Halloween/FFIII, Good chance both FFXIII and FFZero will be Two weeks also, but with half and half of the characters ala FFT.

Tentative Outlook

Nov 4th thru 17th

-FFIII Banner

-700 Lapis Through Dailies,

-450 Lapis thru Daily rewards

-4 Tickets thru Daily Rewards(Additional 9 daily pulls acquired)

-Event second week, Odds on return of Maze(6months since previous)

-Facebook/Twitter Share campaign(Ticket???)

Nov 18th Thru Dec 2nd/9th

-FFXIII Banner and FFBF banner

-1050 Lapis thru 1400 Lapis thru Dailies

-Remaining 3 tickets and an additional 150 Lapis thru Daily Rewards

-FFXIII Mog King, FFBF Normal.

-Chances are FFXIII followed by FFBF(Mog King -> Standard - Mog King)

Dec 2nd/9th Thru 16th/23rd.

-FFZero Banner, Mog King Event.

-Good chance to combine FFZero Banner 1 and 2 into a single two week event.

Remaining possible banners and events for year

-FFV Banner(Dungeon)/Christmas Event(Most likely Mog King event)

-JPN Special for 10k Lapis and 3 Rainbow Crystals

Calculations for monthly Avg

-1500 Lapis thru Dailies per month

-Avg(2 Months of 800 Lapis, 2 months of 600 Lapis, 1 month of 500 Lapis thru Daily rewards, add on 300 Lapis now for additional 3 days). 1000 Lapis per month thru daily rewards.

-Tickets per month(Low 2, High 8, Avg 4 Thru Dailies)

+++10 Daily Pulls + 4 Ticket Pulls Min per month+++

New content(Low 5 Dungeons, High 8) Avg, 7. Additional 700 Lapis

Banner details

FFXIII Banner - Not worth it anymore outside of Snow(4*) and Lightning(5*) due to FFIII. Better to save.

-Need knuckle to make use of Snow and Snow TM, Xaio TM, or Gale Key #1.

FFBF - Dailies only, possibly exclusive Global Confirmedarrow-10x10.png)

-Wait till Tilith 6*.

-Karl and Seria TM's good for Attack/Tanks

FFZero - No conclusion yet, doesn't seem overly worthwhile. Better to Save.

info z gafa

Opublikowano

Ja tez juz mam 4x Arc. Refia jedna i mi starczy. ingus tez x4. Lunetha brak, ale chyba sie juz z tym pogodzilem i nie zrobie 10+1. Pooszczedzam i jak bedzie banner z dobrymi postaciami wtedy bede znowu ciagnal jak glupi.

Opublikowano

Ja tez sie zastanawiam, zaraz bede mial dual wield, drugi w drodze, poradze sobie i bez niego.

Arca pewnie pofarmie, potem sie scali po jednym i dwa fajne staffy dla magow beda z TM.

• Minusik 1
Opublikowano

Wlasnie, na reddicie jest gudie jak szybko armic TM uzywajac lapisu. Sie zastanawiam czy nie warto sprobowac, chociaz oni tam w (pipi) lapisu uzywaja a ja mam range 49,odnawianie energii nie za bardzo mi podejdzie.