Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie materia ważniejsze,broni jest w tej chwili od groma,poza tym są jeszcze TMy.

Co do bannera - jednak warto poczekać na banner,kiedy Tilith otrzyma 6* czyli Tilith ,Maxwell i Vargas.

Ten jest po prostu przegięty dla F2P, same 4* i jedna 5* :D

Edytowane przez Ader
Opublikowano

Teraz jak tylko zmienia system summonow (ze zlotego krysztalu leca tylko 4* base) to bedzie jedna z najlepszych gier w jakie w zyciu gralem.

"Lekka" przesada. ;)

Ale update brzmi obiecująco. Martwi mnie jednak kolejny grind. Trochę męczące to bywa z tak krótkimi przerwami. Mam nadzieję, że będzie równie łatwy, jak halloweenowy.

Będą dwa bannery na raz, tylko nie wiem, jak będzie wyglądało wtedy daily. Przypuszczam, że zmieni się z FFIII na rzecz BF.

Z daily Galuf. Ta gra mnie trolluje.

Opublikowano

No okej, przesadzilem z najlepsza gra w zyciu. Ale dawno, dawno nie wciagnalem sie w zadna gre na ponad miesiac. I co tydzien czekam na bannery. I to gra mobilna jest. 

Jak wyjdzie banner z FFVII to Gumi sami zostana Gillionerami.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie nie jedna osoba by rozbiła "skarbonke" jakby dali na gwiazdke banner FFT <Orlandu ,dopiero wczoraj zobaczyłem ile on ma slotów na ability :shout:

Edytowane przez masta_g
Opublikowano

I to gra mobilna jest.

No właśnie i przez to niestety "cierpi" ona mocno. No sorry, może mam inne podejście, nie jestem wielorybem, ale dla mnie abstrakcją jest wydawać setki, czy nawet tysiące złotych/dolarów na loterię w grze, przywilej grania, i wirtualną walutę, podczas gdy inne produkcje wysokobudżetowe o nierzadko podobnych założeniach, również na wiele godzin zróżnicowanej rozgrywki, mogę mieć za góra parę stów na premierę, taniej dużo po. I mogę w nie grać bez ograniczeń.

A tymczasem w BE mamy wszystko charakterystyczne dla gier mobile - energię potrzebną do gry, limit slotów, które trzeba dokupować, ogromny grind, loterię, efektywność gracza/drużyny zależną nie tyle od taktyki, co od szczęścia (jakie postacie wylosuje), presję czasu przy eventach, itp. itd. IMO gra broni się póki co głównie tym, że jak na F2P dużo rozdawane jest za darmo, lub za niewielki wkład.

Ok, gra ma na siebie zarabiać - nie mam przeciwwskazań, sam już na BE trochę grosza dałem. I dopóki płacąc niewielkie kwoty, lub płacąc je sporadycznie jestem w stanie grać i coś tam osiągnąć, to jest ok. Problem pojawi się wtedy, kiedy okaże się, że bez drużyny topowych 6* nie będę już w stanie czegoś przejść, bo nie wydałem 5000zł na stertę 11-pullów, i nie wygrindowałem sterty TMów przez macro lub fuzje.

Opublikowano

Ja gram w BE i Mobius. W obie do tej pory moglem przejsc wszystko bez płacenia. F2p sa ok poki nie ma bezposredniej rywalizacji pomiedzy graczami. Chociaz Mobius moim zdaniem ma duzo lepszy model, tam sie losuje profesje postaci z listy, ale nie ma dubli, majac odpowiednia duzo cierpliwosci zdobedzie sie wszystko. BE to zwykła loteria fantowa, gram juz dlugo i widzialem dwa teczowe krysztaly, w tym jeden jak robilem rerolla na poczatku.

• Minusik 1
Opublikowano

Ja jeszcze nic nie placilem. Mialem jeden teczowy krysztal (Delita) i chyba 4 zlote. 

Kiedys sie zastanawialem czy by nie zaplacic raz tylko co za "duza" gre (do £40). Jesli za kilka miesiecy dalej mi sie bedzie swietnia gralo to czemu nie. 

Na pewno nie wydam na to wiecej kasy bo wolalbym za to ps4 kupic z nowym fajnalem.