Opublikowano 13 listopada 20168 l Narazie bardzo prosta jest ta Arena Ramza wali Ultime - i Buff Atk/DefRefia kasuje COD jesli jest COD wali BarrageElza- jak ja wyfarmie to bedzie masakraCecil - chroni wszystkich i Byf Mag / SPRPS: Ramza do wymiany na Lunetha po wyfarmieniu i bedzie to bardzo łatwe wszystko Edytowane 13 listopada 20168 l przez Welna
Opublikowano 13 listopada 20168 l No bardzo prosta. I na pewno ten fakt nie ma związku z tym, jakie masz postacie. Ja liczę na szczęście, że wpadnie Stone z Hex Strike i Death z Recall. Mógłbym ewentualnie zrobić drużynę magów do chainów, ale jeśli to AI wylosuje pierwszą turę, to zdechną oni z miejsca i wiele nie zdziałam.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Jak tam u was z bonusowymi metal godsami w evencie? U mnie 7 na 83 walki....
Opublikowano 13 listopada 20168 l Miałem raz (albo dwa, ale raczej raz) na dobre dwadzieścia. Ależ w moich friendsach wysyp Tilith :o pełno ludzi sobie ją ustawiło. Edytowane 13 listopada 20168 l przez Szwed
Opublikowano 13 listopada 20168 l Od dwóch dni Metal Goda nie widziałem, choć robię tylko misję za 13NRG. Na początku miałem szczęście, bo wypadły parę razy po 1-3 sztuki, a teraz nic. Zostało mi ~2000 Lapis i zero ticketów. Nie wiem, czy jest sens jeszcze przed czwartkiem spróbować kilku pulli FF3 za 500 dla Refii, czy sobie odpuścić i już tylko daily ciągnąć i nic poza tym. Znając moje szczęście Tilith też mi się nie trafi. No trudno, może przynajmniej Comet Galufa komuś się kiedyś przyda...
Opublikowano 13 listopada 20168 l Ja dziennie widze tych metal godsow z 2-3 razy. Jak dobrze widzialem to bedac w top 30k w miesiacu dostaje sie trust moogla? A w top 3k trust mooglex2? Za(pipi)iscie.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Jeden trust moogle miesiecznie starczy. Jeszcze pod koniec miesiaca dostajemy za login + moze znowu w jakims evencie bedzie.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Info z gafa o następnym bannerzeNow speaking of the next batch (im sure is FFV, because the other 2 possible batches are FFXIII and part 1 of FFZero and both are mog king grind... And i dont think Global will get the Secret of Mana batch) what can we expect of the 3 new units? Faris: -Full Break User -Provoke user, so she can sorta tank? (she cant equip heavy armor and heavy shield though...) -Has EVO MAG+10 and EVO MAG+20 -However, he cant equip staffs...? -But she can equip swords, so could be a good experiment to test evo damage with 4 ingus TMs? -Her TM is so niche (materia, 50% more damage to Aquans & Dragons) So, having a full break user and if you are not Lyrian, this unit is kinda useless... Mercedes: -Pirate girl, everybody loves pirate girls (FARIS IS A PRINCESS NOT A PIRATE, SHE LEFT HER CREW TO DIE OF STARVATION) -146 base ATK at 6star. Same value as Luneth/Elza and 1 more than Lightning - Can equip daggers, swords, Axes and Hammers. - Cant equip Shields (so she must be a dual weild / Doublehanded user) - Innate barrage - Axe Mastery (+50% atk with axes) - Her most powerfull attack is a cut through with reduction of water resistance instead of DEF. - +20% ATK +20% HP - TM is a 125 ATK water Axe, the most powerful weapon in global at that moment. Good unit in Vanilla form, Monster unit with TMs. Gilgamesh: -149 base ATK, highest value in global at that moment. - Can equip all weapons. ALL - Cant equip hats and shirts, so no black cowl or brave suit (!!!!!) - Jump, High Jump - +20% ATK - AOE 180% damage with 50% def ignore - AOE 200% wind damage - Weapon collector. (+40% ATK with katanas, +30% ATK with swords, +20% ATK with great swords) - 3x100% hits to one enemy (not random like barrage or elza's) - His TM is Genji Glove (accesory, +10% ATK/MAG, Dual Weild), better than dual weild because you can use that materia slot on other things. The best unit of global, and a total monster. Weapon Collector can make you get a +140% ATK (40% Katana + 50% blade mastery + 30% Swords + 20% innate ATK) To make a highlight of how much ATK can have gilgamesh right now: 149 Base 98 Sakurafubuki 120 Excalibur 30 ATK+20 89 Weapon Collector (40 katana + 20 great sword) 75 Blade Mastery 14 Dark Helm 60 2xBracers 60 2xATK+20 Materias (fencer or karl) 51 Ifrit Total: 746 ATK However, a 590 ATK cloud of darkness still do more damage to humans than Gilgamesh, take note of that. Also, upgrade of bartz and exdeath Gilgamesh right now isnt a big upgrade of Luneth or Elza, but with newer equipment and materias, gilgamesh with outclass lightning and luneth in a blink, if we talk about raw damage. Conclussion of this batch: its Exvius Christmas! Edytowane 13 listopada 20168 l przez masta_g
Opublikowano 13 listopada 20168 l Na ten banner czekalem! Gilgamesh! Chooy z lapisem i biletami, wszystko leci.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Jeden trust moogle miesiecznie starczy. Jeszcze pod koniec miesiaca dostajemy za login + moze znowu w jakims evencie bedzie.no nie jest zle, jeden z areny na luzie sie wyrwie, plus w tym miesiacu za logowanie i ostatnio minimum dwa na miesiac z eventow. Drugi dual wield powinien wpasc za jakis miesac, 3% jeszcze czyli jutro bedzie pierwszy. O, banner z FFV bym chcial, Bartz czeka, cały team 6* bym miał
Opublikowano 13 listopada 20168 l W ogole ogladalem jakis filmik z eventu z FFV i widzialem, ze z Gilgamesha wypada excalibur?
Opublikowano 13 listopada 20168 l Mapy nie ruszalem jeszcze, plus nie przeszedlem ostatniego update. Pocisne wszystko to do 20k lapisu dobije, wszystko pojdzie na banner z FF5, Balthiera predko nie dostaniemy i tak.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Znajac zycie wyciagne Gilgamesha z pierwszego daily pull PS, no to zbieramy Lapis Edytowane 13 listopada 20168 l przez Welna
Opublikowano 13 listopada 20168 l Znajac zycie wyciagne Gilgamesha z pierwszego daily pull Życzę Ci samych Shadowów i Galufów przy tym bannerze. Bo tak. EDIT: Niebieski kryształ z daily zmienia się w złoty, i wypada z niego Clyne. Czy wspominałem już, że gra uwielbia mnie trollować? Za to trafiłem w evencie 3x Metal God i z jednego podejścia wypadło ~9000 Karmy. Jeden plus. Szkoda, że tak rzadko. Edytowane 14 listopada 20168 l przez Suavek
Opublikowano 14 listopada 20168 l Jak ktoś chce dowodu na to,jaki ten banner (pipi)owy,to proszę : Ogólnie 289 pulli z czego 21 to postacie z bannera.130k Lapisu wydane....
Opublikowano 14 listopada 20168 l Myślę,że TM to dla niego najmniejszy problem i może robić po kilka dziennie,nie farmiąc Earth Shrine xD Ja do tej pory z bannera mam tylko Elzę,będę robił daily dla Karla,bo ten TM jest wypaśny,ale wątpię czy go dostanę.Dziś wypadł Vivi...ma już 90% z samych fuzji... Edytowane 14 listopada 20168 l przez Ader
Opublikowano 14 listopada 20168 l Ja z tego bannera wyciagnalem do tej pory 2x Bedile, Shadow i Krile.
Opublikowano 14 listopada 20168 l 1x Elza 2x Seria 2x KarlI przypomniałęm sobie ze nie zabiłem dodatkowych bosow wiec zabiłem dwoch dla miecza i Łuku