Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Narazie bardzo prosta jest ta Arena

Ramza wali Ultime - i Buff Atk/Def
Refia kasuje COD jesli jest

COD wali Barrage
Elza- jak ja wyfarmie to bedzie masakra
Cecil - chroni wszystkich i Byf Mag / SPR

PS: Ramza do wymiany na Lunetha po wyfarmieniu i bedzie to bardzo łatwe wszystko

Edytowane przez Welna
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No bardzo prosta. I na pewno ten fakt nie ma związku z tym, jakie masz postacie. ;)

Ja liczę na szczęście, że wpadnie Stone z Hex Strike i Death z Recall. Mógłbym ewentualnie zrobić drużynę magów do chainów, ale jeśli to AI wylosuje pierwszą turę, to zdechną oni z miejsca i wiele nie zdziałam.

Opublikowano (edytowane)

Miałem raz (albo dwa, ale raczej raz) na dobre dwadzieścia.

Ależ w moich friendsach wysyp Tilith :o pełno ludzi sobie ją ustawiło.

Edytowane przez Szwed
Opublikowano

Od dwóch dni Metal Goda nie widziałem, choć robię tylko misję za 13NRG. Na początku miałem szczęście, bo wypadły parę razy po 1-3 sztuki, a teraz nic.

Zostało mi ~2000 Lapis i zero ticketów. Nie wiem, czy jest sens jeszcze przed czwartkiem spróbować kilku pulli FF3 za 500 dla Refii, czy sobie odpuścić i już tylko daily ciągnąć i nic poza tym.

Znając moje szczęście Tilith też mi się nie trafi. No trudno, może przynajmniej Comet Galufa komuś się kiedyś przyda...

Opublikowano (edytowane)
Info z gafa o następnym bannerze

Now speaking of the next batch (im sure is FFV, because the other 2 possible batches are FFXIII and part 1 of FFZero and both are mog king grind... And i dont think Global will get the Secret of Mana batch) what can we expect of the 3 new units?

Faris:

-Full Break User

-Provoke user, so she can sorta tank? (she cant equip heavy armor and heavy shield though...)

-Has EVO MAG+10 and EVO MAG+20

-However, he cant equip staffs...?

-But she can equip swords, so could be a good experiment to test evo damage with 4 ingus TMs?

-Her TM is so niche (materia, 50% more damage to Aquans & Dragons)

So, having a full break user and if you are not Lyrian, this unit is kinda useless...

Mercedes:

-Pirate girl, everybody loves pirate girls (FARIS IS A PRINCESS NOT A PIRATE, SHE LEFT HER CREW TO DIE OF STARVATION)

-146 base ATK at 6star. Same value as Luneth/Elza and 1 more than Lightning

- Can equip daggers, swords, Axes and Hammers.

- Cant equip Shields (so she must be a dual weild / Doublehanded user)

- Innate barrage

- Axe Mastery (+50% atk with axes)

- Her most powerfull attack is a cut through with reduction of water resistance instead of DEF.

- +20% ATK +20% HP

- TM is a 125 ATK water Axe, the most powerful weapon in global at that moment.

Good unit in Vanilla form, Monster unit with TMs.

Gilgamesh:

-149 base ATK, highest value in global at that moment.

- Can equip all weapons. ALL

- Cant equip hats and shirts, so no black cowl or brave suit (!!!!!)

- Jump, High Jump

- +20% ATK

- AOE 180% damage with 50% def ignore

- AOE 200% wind damage

- Weapon collector. (+40% ATK with katanas, +30% ATK with swords, +20% ATK with great swords)

- 3x100% hits to one enemy (not random like barrage or elza's)

- His TM is Genji Glove (accesory, +10% ATK/MAG, Dual Weild), better than dual weild because you can use that materia slot on other things.

The best unit of global, and a total monster. Weapon Collector can make you get a +140% ATK (40% Katana + 50% blade mastery + 30% Swords + 20% innate ATK)

To make a highlight of how much ATK can have gilgamesh right now:

149 Base

98 Sakurafubuki

120 Excalibur

30 ATK+20

89 Weapon Collector (40 katana + 20 great sword)

75 Blade Mastery

14 Dark Helm

60 2xBracers

60 2xATK+20 Materias (fencer or karl)

51 Ifrit

Total: 746 ATK

However, a 590 ATK cloud of darkness still do more damage to humans than Gilgamesh, take note of that.

Also, upgrade of bartz and exdeath

Gilgamesh right now isnt a big upgrade of Luneth or Elza, but with newer equipment and materias, gilgamesh with outclass lightning and luneth in a blink, if we talk about raw damage.

Conclussion of this batch: its Exvius Christmas!

Edytowane przez masta_g
Opublikowano

Jeden trust moogle miesiecznie starczy. Jeszcze pod koniec miesiaca dostajemy za login + moze znowu w jakims evencie bedzie.

no nie jest zle, jeden z areny na luzie sie wyrwie, plus w tym miesiacu za logowanie i ostatnio minimum dwa na miesiac z eventow. Drugi dual wield powinien wpasc za jakis miesac, 3% jeszcze czyli jutro bedzie pierwszy.

O, banner z FFV bym chcial, Bartz czeka, cały team 6* bym miał

• Minusik 1
Opublikowano

Mapy nie ruszalem jeszcze, plus nie przeszedlem ostatniego update. Pocisne wszystko to do 20k lapisu dobije, wszystko pojdzie na banner z FF5, Balthiera predko nie dostaniemy i tak.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Znajac zycie wyciagne Gilgamesha z pierwszego daily pull ;)

Życzę Ci samych Shadowów i Galufów przy tym bannerze. Bo tak. :P

EDIT:

Niebieski kryształ z daily zmienia się w złoty, i wypada z niego Clyne. Czy wspominałem już, że gra uwielbia mnie trollować?

Za to trafiłem w evencie 3x Metal God i z jednego podejścia wypadło ~9000 Karmy. Jeden plus. Szkoda, że tak rzadko.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano (edytowane)

Myślę,że TM to dla niego najmniejszy problem i może robić po kilka dziennie,nie farmiąc Earth Shrine xD

Ja do tej pory z bannera mam tylko Elzę,będę robił daily dla Karla,bo ten TM jest wypaśny,ale wątpię czy go dostanę.Dziś wypadł Vivi...ma już 90% z samych fuzji...

Edytowane przez Ader