Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już się niemal pogodziłem z faktem, że mój pierwszy i ostatni 5* base to Maxwell, coś czuję, że nawet jak mi wpadnie tęczowy kryształ to wypluje Galufa :(

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że w bannerze nie będzie Galufa i Krile, bo już miałem narzekać, że nawet się nie zaczął, a mnie już wpadł ten pierwszy (zamiast CoD...).

Gilgamesh, heh, nawet sobie nadziei nie robię. Pewnie Faris dostanę jeśli już.

EDIT:

Ha, pokonałem Maxwell za pomocą CoD Shena. Niestety, żadnych innych achievementów, gdyż właściwie przeżył mi tylko Cecil i ona. Ale przynajmniej jestem 10% bliżej Dual Wield.

Spróbuję jeszcze zobaczyć jak wypada Elza z Diablosem, ale obawiam się, że Omni-Veil jest niestety konieczny od przeżycia Endless.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Sprawdź swoje jednostki tu https://exviuswiki.com/Unit_Rankings żeby zdeterminować czy warto je pakować czy nie i ogólnie których się trzymać. Z łączeniem warto poczekać aż lepiej ogarniesz grę, gupio by było jakbyś połączył np dwóch Zidane'ów i miał potem żałować ;].

Dzięki, okazuje się, że grałem samymi najgorszymi leszczami :D. Kurczę, obszerna jest ta gierka.

Opublikowano

Co ile odnawia się możliwość wykorzystania jednostki znajomego?

Muszę CoDa Shena wykorzystać, bo udało mi się już zdobyć achievement z Limit Breakiem. Myślę, że Diablosa też bym dał radę, tylko zapomniałem o Hyper dla Rydii. O dziwo nawet 4/6 jednostek przeżyło Endless bez Guarda przy drugim udanym podejściu.

Opublikowano

Sprawdź swoje jednostki tu https://exviuswiki.com/Unit_Rankings żeby zdeterminować czy warto je pakować czy nie i ogólnie których się trzymać. Z łączeniem warto poczekać aż lepiej ogarniesz grę, gupio by było jakbyś połączył np dwóch Zidane'ów i miał potem żałować ;].

Dzięki, okazuje się, że grałem samymi najgorszymi leszczami :D. Kurczę, obszerna jest ta gierka.

Warto też mieć reddita pod ręką

https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/

Opublikowano

W tej samej turze raczej nie. Lepiej użyć Elixir, czy cuś.

Jestem zmuszony levelować Bartza, bo to będzie moja druga jednostka na 6*... Szkoda, że to low-tier.

Opublikowano

Wszystko będzie lepsze. Mój "główny" team na chwilę obecną to Cecil, Fencer, BCL, Lenna i Tellah. Bartz pewnie zastąpi BCL lub Fencera, w zależności od misji.

Arc miał mi zastąpić Tellaha, ale stwierdziłem, że jednak lubię Recall i Raise, szczególnie na Arenie, a szkoda mi czasu żonglować ekwipunkiem między postaciami.

I kolejna próba Maxwella zakończona porażką. Zbyt dużo RNG, bo tak jak wcześniej Meteor trafiał w Cecila, tak teraz trafił w Lennę, mimo Provoke tego pierwszego. I już wszystko wybite z rytmu.

Opublikowano

Kurde, boje sie piatku. Niby chce Gilgamesha i sprobuje zrobic 10+1 (pierwszy raz), ale mam rowniez 12 biletow i jak mi Gilg nie wpadnie to sie chyba zalamie. 

Welna, podziel sie fuksem, nie badz zyla.

Opublikowano

Wolałbyś niebieski z Marią?

Ja rainbow na oczy jeszcze nie widziałem... Przy moim szczęściu nie wiem, czy zobaczę.

Ale wnioskuję, że jeszcze nie zmienili tych dropów, żeby wyrzucały tylko jednostki z min. ratingiem danego kryształu, jak w japońskiej wersji.

Odpuszczam sobie jednak Maxwell. Nawet gdybym ją zdobył, to i tak bym jej nie używał. A zanim dostanie 6*, to pewnie event się powtórzy, a ja będę miał lepszy team, albo jakieś TMy. NRG lepiej przeznaczę na coś innego.

100 streak w Arenie wpadł. Wreszcie można zacząć grać normalnie.

Opublikowano (edytowane)

Wolałbym Elzę, bo ciągnąłem z bannera BF, cóż, żegnaj time ex unicie. W dodatku trzy ostatnie spotkania z metalgods to po jednym przeciwniku, od Tilith day one z daily rng mam najgorsze z możliwych :(

ed.

i tak, wolałbym niebieski z Marią, to by był dzień jak co dzień, a nie taki kop w mordę, że aż wszystkiego się odechciewa

Edytowane przez mugen
Opublikowano

na reddit wypowiadal sie koles co pracowal dla gumi, z tego co pisal w tym roku juz mial byc banner z FF7 jp, mozliwe ze sie przesunie, ale Cloud to raczej pewniak juz. Mam nadzieje ze osemka tez sie pojawi w przyszlosci.

• Minusik 1