Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę denerwujące, że wszystkie misje story są banalnie proste, ale bossowie to już nie przelewki. Właśnie pokonał mnie Veritas of Waters. Co prawda chciałem zdobyć achievementa na pokonanie go magią, więc poniekąd moja wina, ale i tak kontrast jest znaczący - zwykłych mobków rozwala się na auto, a bossowie często potrafią tanimi zagrywkami pół drużyny wykosić.

Oczywiście osoby z drużyną pełną 6* pewnie nie wiedzą o czym mówię. ;)

A w ogóle to Twin-Lance działa z Counter?

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Panowie pytanie, bo czegoś mi tu brakuje. Mój Black Cat Lid dobił właśnie do maksymalnego levelu, ale w porównaniu do Suavkowego to jest totalnym leszczem. Co jeszcze mogę zrobić, żeby był silniejszy? Misje story zrobiły mi się całkiem trudne, tj. nie da się ich już na auto przejść :P. Mało tego, nawet starając się niektóre są już za trudne. Wiadomo, z Aderem czy Suavkiem to ich jednostki mnie przepychają przez te misje i brnę dalej, ale o czymś zapominam.

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Raven, grind się kłania. Jak postać Ci dobije do max levelu, to musisz ją "ulepszyć" przez Awakening używając odpowiednich materiałów. Postaci wtedy zwiększa się level-cap, ale zaczyna od lvl 1.

Patrząc na Twoją Lid, to jest ona chyba na poziomie 3 lub 4 gwiazdek.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

A propos BCL, coś szczególnego się dzieje, że ma ona wzięcie, czy jak? Bo w ostatnich dwóch dniach dostałem stertę friend invite'ów od ludzi z postaciami pokroju Elza, Lighting czy Luneth z 450-550 ATK, co wydaje mi się dziwne. Nie żebym miał coś przeciwko - wieloryby się przydadzą.

Z jutrzejszym Trust Mooglem stuknie mi ~87% Dual Wield. Pytanie jeszcze, komu go wrzucić - na BCL, czy Fencera. Bo Bartza na razie czeka grind do setki.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Na to nie ma reguły, tym bardziej, że BCL może użyć Killer Bow, ale nie z DW. Jej Ultimate Blow jest mocarne, ale nie ma nic więcej do typowego DMG, szczególnie AoE.

Następny w kolejce będzie Barrage, więc równie dobrze mogę z Fencera zrobić glass-cannon z DW i Barrage, póki nie mam lepszego DMG-dealera.

A właśnie, czy zdolności typu Blade Adept się stackują przy DW? Jeśli przy DW bym wyekwipował dwa miecze, to bym miał podwójny bonus 30% ?

Opublikowano

U mnie tylko Bartz, juz mam chyba z 9. 

Zaczalem grac w JP wersje. Co prawda kilka razy robilem re-rolla ale to rzez to ze chcialem Tidusa i Orlandu (nie udalo sie).

Teraz jest rocznica premiery gry i lacznie na dzien dobry dostajemy ok 40 ticketow (w tym jeden 4*), milion gil i ok 8k lapisu.

Opublikowano

Przez ostatnie dwa dni z daily wyciągnąłem dwóch Exdeathów (ale tylko 3* a ja nie mam kaktusów, więc i tak nic nie zrobię). Do tego dzisiaj złoty kryształ i... Penelo :/ Za to przeglądałem dzisiaj listę moich postaci, bo przecież się zrobiło tłoczno i nie mam miejsca na nowe pulle, a tam czterogwiazdkowa Krile. Według rankingów to najlepszy 5* healer... I po co ja ulepszałem Roselię do pięciu? Czyli w najbliższym czasie muszę podbić Exdeath i Krile do wyższych poziomów i gwiazdek i mam niezły team ze zmaksowanym Lunethem, słabą jak barszcz CoD, i (w przyszłości) Krile i Exdeathem. Hmm...

Opublikowano

Udalo mi sie naboc ponad 3k lapisu od piatku (rip 15k). Nie wiem czy bede sie dalej staral o Gilgamesha, mzoe juz sobie zaczne odkladac na Orlandu lub Tidusa.

Ciekaw jestem co my dostaniemy na rocznice wyjscia gry. W JP duzo sie dzieje teraz (byl nawet konkurs na postaci wymyslone przez fanow. Jedna taka postac sie dostanie do gry).

Mam rowzniez nadzieje, ze kiedys bede mial chociaz 2-3 mocnij wojownikow, nie samych magow.

Opublikowano

Ja jestem pod koniec drugiego kontynentu chyba. Dużo nie czaję. Mój skład to Kain 4*, Kefka 4*, Cloud Of Darkness 4*, Exdeath 4* i Gilgamesh 5*. Walka wygląda tak, że kefka i exdeath sprzątają planszę czarami, i czasami jeszcze gilgamesh musi wyczyścić wind slashem to co zostanie. Ogólnie ten gilgamesh to lekka przesada, zwłaszcza jak wezmę drugiego od friendów.

Opublikowano (edytowane)

Przez ostatnie dwa dni z daily wyciągnąłem dwóch Exdeathów

No kur*a, wszyscy ciągną Exdeatha, a ja nic :\

Jak chciałem Chizuru, lub CoD z bannera, to wpadła mi sterta Lenn

Jak chciałem Agrias, to wpadły same Almy i Mustadio

Jak chciałem Cecila, to wpadło pierdyliard Edge'ów

Jak chciałem Refię, to dostałem armię Arców i Ignusów

Jak chciałem Tilith, to dostałem Serię i Karla

Jak chciałem CoD, to nie wpadło nic ciekawego

Jak chcę Exdeatha, to wpada mi sterta Bartzów i Faris

No ja pitolę, nawet nie robię sobie nadziei na 5*, a unikają mnie byle 3-4*...

Dziś Hayate i kolejna Faris. Ten pierwszy przynajmniej ma dobry TM. A że mam już dwóch gości, to może za pięć lat go wygrinduję...

Btw. czy jest szansa, że poniższe to jakiś aktualny przeciek? Bo jeśli tak, to chyba zacznę odkładać Lapis.

VwjWGNA.png

Edytowane przez Suavek