Suavek 4 807 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 (edytowane) No tylko żeby to nie było ostatnie, w co zagrasz. Podobno bany za korzystanie z bugów i exploitów już nie raz poleciały. Aczkolwiek prędzej skończy się przedwczesnym resetem rankingu, albo jakąś kompensacją dla wszystkich. Tak czy inaczej, strata czasu moim zdaniem granie teraz w Arenę. Edytowane 1 grudnia 2016 przez Suavek Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Właśnie jeszcze chyba jakaś nagroda miesięczna będzie z areny Moogle chyba 5%x2 ? Cytuj
Ader 383 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 (edytowane) Moogle 10 % za top 30k i 2x10% za top 3k Edytowane 1 grudnia 2016 przez Ader Cytuj
Suavek 4 807 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 (edytowane) Jak Wy tak szybko grindujecie TMy? Używacie Lapis do macro? Widzę np. Ader już ma kosę Elzy. Dobiłem Zidane'a do 90% i mam dość, pozostałe 10% czekam na Moogla z eventu. W ogóle to już może paranoja, ale kurde jak to jest, że Fencer, którego używam od miesięcy do niemalże KAŻDEJ misji innej niż grind od momentu, jak tylko ją zdobyłem z bannera, ma raptem 9% TM? Serio, postacie, które używam krócej i rzadziej mają więcej %. Teraz próbuję trochę pogrindować Karla, to na 20 Earth Shrine ani razu nie wskoczyło mu 0.1%... EDIT: 30 Earth Shrine i nadal nic... Edytowane 1 grudnia 2016 przez Suavek Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Suavek, ja mam czasami wrażenie, że Ty za karę w to grasz Cytuj
Suavek 4 807 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 (edytowane) Gra jest bardzo fajna, ale RNG mnie dobija. Byłoby znacznie lepiej i przyjemniej, gdyby nie ciągnący się od miesięcy pech. No serio, nawet Ty zacząłeś grać niedawno, a masz solidne postacie, które mnie omijają od miesięcy... Edytowane 1 grudnia 2016 przez Suavek Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Już się ucieszyłem, że mi z daily tęczowy kryształ wypadł, ale... To tylko Garnet. Biorąc pod uwagę, że mam Krile (tak, co prawda na czterech gwiazdkach, ale z wyekspieniem problemu nie będzie), to trochę strata dobrej szansy. Ale to nic. Właśnie zaczynam farmić nowy event. Cytuj
Suavek 4 807 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Z daily Ingus, no bo przecież... Nowy event tragedia. Elite daje niewiele ponad 100 tych świecidełek. Poziom trudności niewygórowany, ale to serio jest lekka przesada. No i Lighting nie daje bonusu póki co. Coś czuję, że za tydzień dodadzą kolejny etap. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Za tydzien ma byc Lightning, Fang i Hope. Wtedy pewnie Light da te 100% bonusu. No lipa z tymi gearami. Wiadomo czy sa jakis dodatkowe jednostki ala metal gods zeby dostawac wiecej? Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Jeśli dobrze zrozumiałem, to na Reddicie mówili że są. Ale to nie zmienia faktu, że drop rate jest tragiczny. A że poziom trudności niski to się zgodzę, bo przeszedłem ELT bez problemu. Cytuj
Suavek 4 807 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 (edytowane) Plus taki, że ładnie wypadają Sacred Crystal i różne Megacite przy okazji. EDIT: LOL, Thunderfall to materia "Lightning only". Trolled again. Do tego materie ATK/MAG/SPR/DEF +10% po 2000. Tak, te same co z craftingu. Jaja sobie robią? Edytowane 2 grudnia 2016 przez Suavek Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Za tydzien ma byc Lightning, Fang i Hope. Wtedy pewnie Light da te 100% bonusu. No lipa z tymi gearami. Wiadomo czy sa jakis dodatkowe jednostki ala metal gods zeby dostawac wiecej? Tak, czasem kaktus dający 500. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Nie narzekajcie tak, bo oprocz eventowych itemow jest drop sacred crystal ktorych zawsze malo i magaicite akurat zeby nowego espera podbic 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 DOkladnie surowce do sumonów sa tu bardzo wazne, Ja tam kupuje Trust Moogly, - cactusy + co tam jeszcze uda sie zebrac ale kompetnie bez spiny PS: Event Gilgamesha do dupy, nawet nie bylem blisko.PS: Event FFXII wpadl Saza - ale dupy nie urywa, malutki bonus Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Ludzie mowia, ze wesja JP tez ma takie dropy. Goowno prawda. Jasne, sa bonusy do postaci, ale dostaje sie wiecej waluty. Jak tylko wyrobie sobie dobre postacie w JP to bedzie to moje glowne konto. Na globalu albo zaczekam az zmienia gacha albo zaczekam na Noctisa/Orlandu i zaczne od nowa. Nawet nie macie pojecia jak przyjemnie sie gra w JP, nawet Suavek pewnie by mial dobre dropy. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 (edytowane) No ja ostatnio używałem lapisu do TM macro,przez godzinę potrafi i 2% polecieć TMa.Mam juz pierwszy bracer dla Elzy,drugi skończę za jakieś 2 dni wraz z Black Cowl i Brave suit :)Później kolejny team : Maxwell,trzeci Gaff,Gilgamesh, drugi Hayate i drugi ramza. Z ważniejszych TMów mam już Blade mastery,Sakurafubuki,Excalibur,Death Scythe,Bracer,Gungnir.Pierwsze 3 założyłem na Lunetha,pozostałe na Elzę. Co do eventu - to jest żart,serio.Tylko kaktusy,Kryształki i bilety,resztę mam w du.pie podobnie jak ten banner. Edytowane 2 grudnia 2016 przez Ader Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 (edytowane) Nie gadam z Toba Ader Widziałem dzisiaj twoja Elze z 63x? ataku. A idz pan w hu.... Ja farmie Barrage ( dam na Lunetha) Excalibur i Save the Queen Edytowane 2 grudnia 2016 przez Welna Cytuj
Ader 383 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Nie gadam z Toba Ader Widziałem dzisiaj twoja Elze z 63x? ataku. A idz pan w hu.... 638 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Tą Elzą można by przejść całą grę w pojedynkę Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 A ja gdzieś tam jakoś niedługo powinienem przeskoczyć próg biedy bo wpadną DW i DC. Jeszcze się Exdeatha zmaksuje i może jakiś dps zacznie wpadać, bo tacy Antonella i Gilgamesh na ELT to u mnie właściwie łaskotanie przeciwników Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 kaktusy ida na expienie 3 exeadeathow, 3 staffy z arca wyfarmie i bedzie ekipa na arene 1 Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 ps.Najgorszy eavent jak dla mnie do tej pory ,ale to nic cała energia na TM pójdzie. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Ja chyba sobie juz te konto odpuszcze. Zaczekam do swiat i sprobuje od nowa. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Najgorsze, że pewnie codziennie w daily będą walić te 200 czegoś tam do zdobycia. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 fajny event, carbuncle wbity na 2*, 20 sacred crystali wyfarmione, a na samych exdeathow potrzebuje 45. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi