Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tylko żeby to nie było ostatnie, w co zagrasz. Podobno bany za korzystanie z bugów i exploitów już nie raz poleciały.

Aczkolwiek prędzej skończy się przedwczesnym resetem rankingu, albo jakąś kompensacją dla wszystkich. Tak czy inaczej, strata czasu moim zdaniem granie teraz w Arenę.

Edytowane przez Suavek
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jak Wy tak szybko grindujecie TMy? Używacie Lapis do macro? Widzę np. Ader już ma kosę Elzy.

Dobiłem Zidane'a do 90% i mam dość, pozostałe 10% czekam na Moogla z eventu. W ogóle to już może paranoja, ale kurde jak to jest, że Fencer, którego używam od miesięcy do niemalże KAŻDEJ misji innej niż grind od momentu, jak tylko ją zdobyłem z bannera, ma raptem 9% TM? Serio, postacie, które używam krócej i rzadziej mają więcej %.

Teraz próbuję trochę pogrindować Karla, to na 20 Earth Shrine ani razu nie wskoczyło mu 0.1%...

EDIT:

30 Earth Shrine i nadal nic...

Edytowane przez Suavek
Opublikowano (edytowane)

Gra jest bardzo fajna, ale RNG mnie dobija. Byłoby znacznie lepiej i przyjemniej, gdyby nie ciągnący się od miesięcy pech. No serio, nawet Ty zacząłeś grać niedawno, a masz solidne postacie, które mnie omijają od miesięcy...

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Już się ucieszyłem, że mi z daily tęczowy kryształ wypadł, ale... To tylko Garnet. Biorąc pod uwagę, że mam Krile (tak, co prawda na czterech gwiazdkach, ale z wyekspieniem problemu nie będzie), to trochę strata dobrej szansy. Ale to nic.

Właśnie zaczynam farmić nowy event.

Opublikowano

Z daily Ingus, no bo przecież...

Nowy event tragedia. Elite daje niewiele ponad 100 tych świecidełek. Poziom trudności niewygórowany, ale to serio jest lekka przesada. No i Lighting nie daje bonusu póki co. Coś czuję, że za tydzień dodadzą kolejny etap.

Opublikowano

Za tydzien ma byc Lightning, Fang i Hope. Wtedy pewnie Light da te 100% bonusu.

No lipa z tymi gearami. Wiadomo czy sa jakis dodatkowe jednostki ala metal gods zeby dostawac wiecej?

Opublikowano

Jeśli dobrze zrozumiałem, to na Reddicie mówili że są. Ale to nie zmienia faktu, że drop rate jest tragiczny. A że poziom trudności niski to się zgodzę, bo przeszedłem ELT bez problemu.

Opublikowano (edytowane)

Plus taki, że ładnie wypadają Sacred Crystal i różne Megacite przy okazji.

EDIT:

LOL, Thunderfall to materia "Lightning only". Trolled again.

Do tego materie ATK/MAG/SPR/DEF +10% po 2000. :D Tak, te same co z craftingu. Jaja sobie robią?

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Za tydzien ma byc Lightning, Fang i Hope. Wtedy pewnie Light da te 100% bonusu.

No lipa z tymi gearami. Wiadomo czy sa jakis dodatkowe jednostki ala metal gods zeby dostawac wiecej?

Tak, czasem kaktus dający 500.

Opublikowano

DOkladnie

surowce do sumonów sa tu bardzo wazne, 
Ja tam kupuje Trust Moogly, - cactusy + co tam jeszcze uda sie zebrac ale kompetnie bez spiny

PS: Event Gilgamesha do dupy, nawet nie bylem blisko.
PS: Event FFXII wpadl Saza - ale dupy nie urywa, malutki bonus 

Opublikowano

Ludzie mowia, ze wesja JP tez ma takie dropy. Goowno prawda. Jasne, sa bonusy do postaci, ale dostaje sie wiecej waluty.

Jak tylko wyrobie sobie dobre postacie w JP to bedzie to moje glowne konto. Na globalu albo zaczekam az zmienia gacha albo zaczekam na Noctisa/Orlandu i zaczne od nowa. Nawet nie macie pojecia jak przyjemnie sie gra w JP, nawet Suavek pewnie by mial dobre dropy.

Opublikowano (edytowane)

No ja ostatnio używałem lapisu do TM macro,przez godzinę potrafi i 2% polecieć TMa.Mam juz pierwszy bracer dla Elzy,drugi skończę za jakieś 2 dni wraz z Black Cowl i Brave suit :)Później kolejny team : Maxwell,trzeci Gaff,Gilgamesh, drugi Hayate i drugi ramza.

Z ważniejszych TMów mam już Blade mastery,Sakurafubuki,Excalibur,Death Scythe,Bracer,Gungnir.Pierwsze 3 założyłem na Lunetha,pozostałe  na Elzę.

Co do eventu - to jest żart,serio.Tylko kaktusy,Kryształki i bilety,resztę mam w du.pie podobnie jak ten banner.

Edytowane przez Ader
Opublikowano (edytowane)

Nie gadam z Toba Ader

Widziałem dzisiaj twoja Elze z 63x? ataku.  A idz pan w hu.... :)

Ja farmie Barrage ( dam na Lunetha) Excalibur i Save the Queen

Edytowane przez Welna
Opublikowano

A ja gdzieś tam jakoś niedługo powinienem przeskoczyć próg biedy bo wpadną DW i DC. Jeszcze się Exdeatha zmaksuje i może jakiś dps zacznie wpadać, bo tacy Antonella i Gilgamesh na ELT to u mnie właściwie łaskotanie przeciwników :/