Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

A ja mam.

To nie jest Wow ,tylko gra mobilna,do tego dostali ją niemal w całości by przygotować lokalizację na zrozumiały język. Wersja JP nigdy nie miała takich problemów, a już na pewno nie co tydzień. Nie wiem,może nad pracami faktycznie czuwają te trzy moogle z facebookowego obrazka? To by wiele wyjaśniło. Wystarczy zainstalować JP wersję by zrozumieć jak bardzo Gumi leci w kulki,a te ich rekompensaty to może komuś kto wczoraj zaczął grać się przydadzą. 200 lapis, 2 Gil snappery , ticket,2 kaktusy i trochę nrg za cały dzień prac...no serio?Może jak by dali z 1-2k lapisu i z 5 ticketów to bym zrozumiał.Te Gil snappery i kaktusy na dzień przed cactuar dunes mogą sobie wsadzić...

Może gdybyś widział jak traktują klientów w JP zrozumiał byś, że właśnie przez takie podejście dostajemy event jak ten i śmieszne rekompensaty.

Ostatnio wpadka za wpadką - arena Gate, beznadziejny event a teraz najdłuższa przerwa w historii gry...

Edit:

Na plus : zwiększyli drop z eventu,także współczuję ludziom,którzy marnowali energię i grindowali do tej pory.Wiedziałem co robię czekając na drugi tydzień :)

Edytowane przez Ader

Doyebali kolejne 4h. Na ten moment nie ma już takiej ilości liter "x" oraz "D" które wyraziłyby, co teraz czuję.

Dojadą do 24h, zobaczycie :). Ale zwiększony drop rate na plus, nie farmiłem jakoś dużo, więc nie mam czego żałować.

Cotygodniowy maintenance jest normą w każdej grze MMO/Online. Ba, niektóre mają maintenance codziennie po godzinę-dwie.

Nie bronię Gumi, do japońskiego honoru to nawet nie ma co ich przyrównywać, ale z dwojga złego naprawdę wolę długi maintenance, który rozwiąże problemy takie jak np. cyrki z Areną z zeszłego tygodnia. No bo inaczej by były płacze, że złe brzydkie Gumi nie potrafi zapanować nad grą i wypuszcza dziurawy produkt.

Co nie zmienia faktu, że obecna rekompensata to niesmaczny żart i na tym etapie naprawdę powinni PRZYNAJMNIEJ dodać zero do tych 200 Lapis.

Ja i tak mało fabułę przechodzę, więc event sobie farmiłem i jakoś super nie żałuję. A jak teraz będzie lepszy drop to i wszystko mi się wykupić uda.

Rekompensata śmieszna. 5 ticketów i 500 lapisu. A gdzie energia?

Ten event jest teraz taki dobry. Wykupiłem kaktusy i mattsy do sześciu gwiazdek, właśnie obudziłem CoD. Refia i ExDeath muszą czekać, bo przecież nie mam Sacred Crystals, żeby ich na pięć gwiazdek wrzucić. Co najlepsze, na ich kolejny awakening mattsy mam bez problemu.

Aha, zbugowało mi daily questa. Jest zadanie "ukończ wszystkie 5 zadań żeby dostać 50 lapisu", a zadań jest sześć. Po pięciu faktycznie idzie lapis, więc w sumie jeden quest więcej to nic złego.

Edytowane przez Szwed

Cotygodniowy maintenance jest normą w każdej grze MMO/Online. Ba, niektóre mają maintenance codziennie po godzinę-dwie.

Nie bronię Gumi, do japońskiego honoru to nawet nie ma co ich przyrównywać, ale z dwojga złego naprawdę wolę długi maintenance, który rozwiąże problemy takie jak np. cyrki z Areną z zeszłego tygodnia. No bo inaczej by były płacze, że złe brzydkie Gumi nie potrafi zapanować nad grą i wypuszcza dziurawy produkt.

Co nie zmienia faktu, że obecna rekompensata to niesmaczny żart i na tym etapie naprawdę powinni PRZYNAJMNIEJ dodać zero do tych 200 Lapis.

Tu nie chodzi o cotygodniowe prace(w JP tez są, to oczywiste),tylko o to,ze tydzień w tydzień wydłużają je,a ten tydzień to już totalne przegięcie.

W JP jak jest,ze trwają 6 czy 8h to tak jest,nie ma wydłużania.

Dali więcej lapisu i ticketów, ale nie dali NRG :D. No ładnie. Ale zdążyłem daily zrobić, drop rate bardzo podnieśli, więc jestem teraz szczęśliwy. Może nawet coś sensownego sobie wyfarmię z tego eventu.

Ch,uj poszły wszystkie tickety. 2xFang (ale teraz będą geary lecieć), 4* Kefka, Garland, Lenna, Agrias. Dobre dropy?

Z tego co patrzę to tak xD. Suavek nie czytaj proszę poprzedniego posta.

Ale Lightning to raczej nie liczę, że wyleci. Będę robić teraz daily codziennie jak zawsze i to tyle, mooooże skuszę się na 11x za 5000, ale coś czuję, że na święta walną coś fajnego i będę wtedy żałował.

Czy przeciwników można zaznaczać tylko ich klepiąc na ekranie, czy można jakoś "przewijać" cele? Zaczynają mnie denerwować te Kefki i Exdeathy na arenie ustawione w taki sposób, że kompletnie zasłaniają np. Refię gdzieś z tyłu, przez co nie można jej w ogóle zaznaczyć.

Z Cecilem/Cover to animacja, bo sama jednostka dalej teoretycznie stoi w swoim miejscu. Tymczasem gdy próbuję po prostu zaznaczyć jakąś jednostkę, którą przysłania inna, to zwyczajnie nie mogę, nie ważne gdzie bym nie klikał. Gram na tablecie, więc to też nie tak, że ekran za mały, czy coś. I problem mam z tym tylko w przypadku Kefki, albo Exdeatha, którzy mają ogromne sprite'y. Oczywiście, gdy już ubiję takiego delikwetna, to nie mam problemu z zaznaczeniem tej tylnej postaci, która była przysłonięta.

Edytowane przez Suavek