Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mam teraz w teamie Exdeath, Lennę, Cloud of Darkness, BCL i Bartza.

Exdeath i CoD zostają na dłuższy czas. Mam Arc, Tellah i Kefkę, ale nie sądzę, by mogli przebić tego pierwszego. CoD gdybym miał Lightning czy Lunetha to może bym zastąpił, ale tak to zostaje. Lenna do czasu wydropienia Refii zostaje.

I teraz mam zagwozdkę, bo mam Cecila na ławce którego chcę włączyć do teamu. Lepiej zostawić Bartza który może osiągnąc 6* czy Lidkę? Nie jestem jakimś hardkorowym graczem, więc ani nie farmię żadnych TM ani nie wiem, jak szybko dojadę do 6* tym Bartzem, na razie mam 40lvl na 4*.

Chcecie darmowe 3 summon tickety?

Trzeba mieć konto połączone z facebookiem (co i tak polecam by mieć konto w jakiś sposób zabezpieczone przed usunięciem wraz z aplikacją) i telefon z Androidem. Ściągacie Amazon App Store, instalujecie, logujecie się. 3 tickety czekają na odebranie jako wiadomość. Ja cały czas grałem na iOS i teraz pierwszy raz na minutę się zalogowałem na świeżej instalce i dostałem. To jest rekompensata dla użytkowników appki z Amazon AppStore za niedziałające in-app purchases.

Nie wiem jak to wygląda na Androidzie, jak już się ma gierkę wcześniej. Polecam to zrobić wtedy na innym telefonie albo emulatorze, żeby nie stracić lapis (liczba lapis się nie zapisuje w chmurze).

e446b53f70217d173b637fe8028b4a04.png

• Plusik 1

W jp wersji Luneth dostaje boosta i znowu ExDeath będzie pompowany i jeszcze Bartz.

ps.Ja dzisiaj też chciałem zdobyć panią L ,ale nie miałem szczęścia Daily pull (Vaan 3 w tym tygodniu) i 14 biletów

3xFang

2xMustadio

2xLeo

Hope

Cecil

Hayate

Zidane

Gaffgarion

ExDeath

Galuf

Edytowane przez masta_g

Mam teraz w teamie Exdeath, Lennę, Cloud of Darkness, BCL i Bartza.

Exdeath i CoD zostają na dłuższy czas. Mam Arc, Tellah i Kefkę, ale nie sądzę, by mogli przebić tego pierwszego. CoD gdybym miał Lightning czy Lunetha to może bym zastąpił, ale tak to zostaje. Lenna do czasu wydropienia Refii zostaje.

I teraz mam zagwozdkę, bo mam Cecila na ławce którego chcę włączyć do teamu. Lepiej zostawić Bartza który może osiągnąc 6* czy Lidkę? Nie jestem jakimś hardkorowym graczem, więc ani nie farmię żadnych TM ani nie wiem, jak szybko dojadę do 6* tym Bartzem, na razie mam 40lvl na 4*.

Ja bym wrzucił do składu przede wszystkim Agrias (fullbreak) i Cecila.

• Plusik 1

Trzeci daily i trzecia Fang. :\ Szkoda, że CoD, Exdeath, czy Cecil tak nie wpadali hurtowo na 3* kiedy mieli swoje bannery. :\

Chrzanię to, odkładam Lapis na koniec roku, ewentualnie jakiś banner, w którym postacie nie ssą kompletnie, bo to już są jakieś jaja. Chociaż znając życie, jak kupię ten bundle z gwarantowanymi tęczowymi kryształami, to dostanę Galufa, Krile i Kaina na 5*...

A Raven szpanuje kurde szczęściem... Agrias i Cecil z ticketów...

Wyekspić lightning można szybko ja farmie z 6000 gearów dziennie robiąc tylko misje za 5 NRG. Cały team oprócz Gilgamesha to postacie z XIII żeby większy drop rate był. Za geary kupiłem jej tę  materię i jakieś skille +10% atk i 10%mp. Wyfarmie tego więcej bo bardzo szybko się ekspi i na tym evencie ktoś początkujący może się nieźle obłowić. Kupuje też matsy na przebudzenie gilgamesha na 6*.

Te matsy na 6* często są w tych eventach czy tylko teraz?

Wyekspić lightning można szybko ja farmie z 6000 gearów dziennie robiąc tylko misje za 5 NRG. Cały team oprócz Gilgamesha to postacie z XIII żeby większy drop rate był. Za geary kupiłem jej tę  materię i jakieś skille +10% atk i 10%mp. Wyfarmie tego więcej bo bardzo szybko się ekspi i na tym evencie ktoś początkujący może się nieźle obłowić. Kupuje też matsy na przebudzenie gilgamesha na 6*.

Te matsy na 6* często są w tych eventach czy tylko teraz?

Ja wiem, że można szybko, aczkolwiek cactuary już wszystkie wykupione i zużyte ;) Po prostu przy teamie Black Cat Lid, Luneth, ExDeath, CoD i Refia, trochę mało mam miejsca na niskolevelową Lightning. W ogóle mało miejsca na nią, bo Luneth robi robotę. A BCL bardzo lubię za jej Hex Strike, który na arenie często jest nieoceniony (w tym tygodniu nie, bo statusy zablokowane).

Ja wiem, że można szybko, aczkolwiek cactuary już wszystkie wykupione i zużyte ;) Po prostu przy teamie Black Cat Lid, Luneth, ExDeath, CoD i Refia, trochę mało mam miejsca na niskolevelową Lightning. W ogóle mało miejsca na nią, bo Luneth robi robotę. A BCL bardzo lubię za jej Hex Strike, który na arenie często jest nieoceniony (w tym tygodniu nie, bo statusy zablokowane).

BCL jest świetną postacią wbrew pozorom. Hex Strike to raz, Ultimate Blow dwa, a trzy że można też ładnie kombinować. Np. teraz na arenie niby nie można używać statusów, ale dałem BCL Dual Wield i Golem Staff i za pomocą Invention mam co turę 2x AoE szansę na Petrify (o ile Failed nie wpadnie). Pewnie są inne postacie, które lepiej podobne możliwości wykorzystają, ale jak się nie ma co się lubi...

Samo Hex Strike z DW też jest bardzo fajne. ;>

Czy ja chcę dzisiaj robić daily pulla? Tj. czy chcę się irytować, jak wpadnie kolejna Fang...?

Edytowane przez Suavek

Wiem o tym właśnie, dlatego bardzo lubię tę postać i nie chcę się jej pozbywać. Wczoraj jakimś cudem na arenie robiła dużo większy damage niż mój Luneth (tzn. waliła 999 ultimate blowem). Muszę trochę ekwipunku pozdobywać dla tych postaci, bo jednak mam np. Exdeatha i CoD, ale cały damage w party robi tylko Luneth tak naprawdę.

Czy ja chcę dzisiaj robić daily pulla? Tj. czy chcę się irytować, jak wpadnie kolejna Fang...?

Zaryzykowałem i wpadł Warrior of Light. Nareszcie sensowny pull i ktoś dobry z FB warty inwestycji. Szkoda, że trochę kaktusów w Faris wpakowałem wczoraj, bo teraz nie widzę sensu by ją używać.

A WoL może używać wszelkich broni, więc z Golem Staff i Bladeblitz będzie fajny na arenie. <trollface>

• Plusik 1