Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Wyjaśnijcie mi coś, bo patrzę na tego nieszczęsnego Mediusa i nie rozumiem logiki niektórych skillów - https://exviuswiki.com/Medius

Aim Physical damage (1.2x) to one enemy 3

Power Shot Physical damage (1.2x) to one enemy 3

Auto Bowgun Physical damage (1.3x) to all enemies 3

Scattershot Physical damage (1.1x) to all enemies 12

Dlaczego postać ma dwa ataki fizyczne, zadające tyle samo dmg, kosztujące tyle samo MP? Czym one niby się różnią?

Albo dlaczego miałbym używać znacznie bardziej kosztownego Scattershot zadającego mniej obrażeń, od dużo tańszego i efektywniejszego Auto Bowgun?

Głupota twórców, czy coś się za tym kryje?

Wyjaśnijcie mi coś, bo patrzę na tego nieszczęsnego Mediusa i nie rozumiem logiki niektórych skillów - https://exviuswiki.com/Medius

Aim Physical damage (1.2x) to one enemy 3

Power Shot Physical damage (1.2x) to one enemy 3

Auto Bowgun Physical damage (1.3x) to all enemies 3

Scattershot Physical damage (1.1x) to all enemies 12

Dlaczego postać ma dwa ataki fizyczne, zadające tyle samo dmg, kosztujące tyle samo MP? Czym one niby się różnią?

Albo dlaczego miałbym używać znacznie bardziej kosztownego Scattershot zadającego mniej obrażeń, od dużo tańszego i efektywniejszego Auto Bowgun?

Głupota twórców, czy coś się za tym kryje?

"Aim cannot miss.

Powr Shot is Always critical on hit"

Te drugie skille nie mam pojęcia.

2x Xiao, kolejna Charlotte i... Krile uratowała dzień.

Tak mi się wydaje przynajmniej :). Daily + ticket z Noctis Arives + 2 tickety z bundle'a za 300. Dobrze, że ruszyłem dalej w story, bo lapis ostatnio topnieje w oczach.

Żałuję, że marnowałem kaktusy na Mediusa. Gdzieś wyczytałem, czy w jakimś filmiku było, że postacie z bannera dadzą bonus do eventu, a tu dupa. Do tego Medius okazał się żałosny, gdzie Cerius po wrzuceniu Bareora i Healing Staff mógłaby naprawdę ładnie pomóc. Mam ją na 82 levelu, więc kwestia czasu, ale żeby nie było za późno.

Ja widzę, że w tym evencie świątecznym dojdę maks do 6000 punktów. Wystarczy. Da to jakieś 50 kaktusów i kupę matsów na awekening.

Niewiem jeszcze na jakiego tanka przeznaczę jak dotąd nie miałem żadnego, a niedawno wpadł Cecil i WoL.

Stawiam na Wola bo ma full breaka i do teamu melee damage dealerów chyba bardziej pasuje.

Żałuję, że marnowałem kaktusy na Mediusa. Gdzieś wyczytałem, czy w jakimś filmiku było, że postacie z bannera dadzą bonus do eventu, a tu dupa. Do tego Medius okazał się żałosny, gdzie Cerius po wrzuceniu Bareora i Healing Staff mógłaby naprawdę ładnie pomóc. Mam ją na 82 levelu, więc kwestia czasu, ale żeby nie było za późno.

Z nowego eventu wpadna Ci kaktusy. Cerius ma dwa plusy, darmowy dualcast i to ze ma 6*, to robi roznice jesli chodzi o przezywalnosc postaci.

• Minusik 1

Z nowego eventu wpadna Ci kaktusy. Cerius ma dwa plusy, darmowy dualcast i to ze ma 6*, to robi roznice jesli chodzi o przezywalnosc postaci.

Już na 82 levelu mam nią ~3900HP (z materiami i Muscle Belt, but still).

Tu fajnie widać, że jednak może być postać przydatna, tym bardziej, że bałwan potrafi w jednej turze rzucić 3x blizzaga i aeroga, co natychmiast miecie mi drużynę. Z healing staff faktycznie Cerius może robić za healera, a jeśli wrzuci się nią na espera z magią, to coś tam jeszcze przy okazji się wyciągnie (np. imperil)

Nie, właśnie TMR też ssie. Zacząłem go grindować, bo gdzieś przeczytałem, że wpływa na kaktusy, ale potem wyszło, że zwiększa exp wyłącznie z dungeonów i eksploracji. Mam już ponad 25%, więc dokończę grindowanie, ale generalnie wolę chyba poczekać na kolejny event z kaktusami, albo Enchanted Maze.

EDIT:

Heh, cwane. Żeby otrzymać te 10, 20 i 30 kaktusów trzeba mieć tyle samo wolnych slotów. Gumi wymusza wykupienie slotów, bądź wywalenie jednostek.

Edytowane przez Suavek