Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Fina na spoko tmr. Luka bardzo dobra, ma ten heal z esuna w jednym, szkoda tylko ze buffa ma defensywnego. Taka biedniejsza Tilith. Porobie daily, bo ma fajne tmr. Suavek wszystko w ten banner powinien wywalic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zauwazylem, ze Global ostatnimi czasy coraz czesciej dostaje content inny niz JP (oczywiscie nie wszystko). Magowie poki co przydali mi sie 2 razy na eventach. Oprocz tego to mam w teamie tylko 1. Olac magow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Ja mam tylko wyzej wymienionych exedeathow, na arene ktorej juz nie robie i ewentualne eventy gdzie sie moge przydac. Tak to czysty fizyczny team. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Shen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Darmowy dual meteor exdeatha na globalu jest dobry na wszystko. Szanuję znajomych z exdeathami na leadzie z 400 + mag. Nowe postacie są ok. Robię daily. Jak zawsze zresztą. Eventy olewam w wolnym czasie gram w xiv makro ustawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mam w znajomych typa co ma mag w okolicach 800 na nim xd nie testowalem jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Darmowy dual meteor? Nie wiem o czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Na 80 lvlu Exdeath dostaje "Dual cast black magick". Nie trzeba mu farmić TMR. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Bardzo fajny jest ten podwójny cast. Chociaż na obecnym evencie lepiej wchodzi podwójna firaga niż meteor moim zdaniem. Generalnie ExDeath bardzo na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ach, darmowy w sensie, że nie wymaga farmy. Rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Przeglądałem skille tej Dark Finy, niezły mag z niej: - kupa czarów - ga, - ultima, - dual cast black magic, - 35% counter z black magi + self buff + 60% mag podczas countera. - jakiś potężny atak Dystopia 450% DMG i wzrasta z każdym kolejnym użyciem o ile dobrze rozumiem. - top mag w JP Era magów się rozpoczyna na globalu. Najwięcej magii dostarczą przyszłe bannery z FF VI. Dostaniemy wtedy: 6* Kefka - Dostanie Light Of Judgment, które damagem dorównuje czarom rzucanym z dualcastem. W jego przypadku dualcast będzie zbędny bo czar ten zalicza się do skilli. - Counter z debuffem - 40% ATK/DEF/MAG/SP -Większy matak od exdeatha ze względu na ekwipunek jaki może założyć. 6* Terra - Magi Realese - self buff który daje na 4 tury - double Cast, +50% MAG, Kolejny mag który nie będzie potrzebował Double Casta żeby obrażeniami zadanymi równać się np. z Exdeathem i podobno przewyższać kefkę w tierach jp. - Light Of Hope - leczy wszelkie statusy całego party - Arise - wskrzesza ze 100% życiem Świetny mag i support się szykuje u mnie terra na bank zastapi Exdeatha. 6* Trance Terra Co tu dużo pisać jedna z top jednostek w JP i najlepszy mag. Jak wyjdzie będziecie rzucać w Gumi najpierw ticketami, a potem złotówkami. Era magów nadchodzi. Trzeba się przygotować i uzbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Po co ja tych Exów expiłem. Dobrze ze Terre mam chociaz sztuk dwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja mam wyciągnąć 4* base... ta, dobre żarty. Elle za to pewnie będzie następną szarlotką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Trance Terra kosi ze hej. Czy na arenie, czy triale/eventy zawsze sie przydaje. Ale do tego jeszcze daleko, no i ona jest chyba 5* Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tymczasem w jp wersji maja trial na 12 legendarnych broni pierwsza z nich https://www.youtube.com/watch?v=mdSTd8MdF4o Gumi z tego co czytam na forach ostro zabrała się za cziterów którzy grzebali w plikach gry i mieli dostęp jakiś czas do np. materii atk.30% itd. Ci gracze którzy grają od początku i mają range 110 -120 i grali normalie z dnia na dzień stracili mase znajomych z friend listy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Rozważam zakup tego bundla za 250zł... Weźcie mnie powstrzymajcie, lub coś powiedzcie, bo z jednej strony dobra oferta, a z drugiej nie będę mógł pogodzić się z myślą, że wydałem tyle kasy na grę mobile, która równie dobrze za rok może przestać istnieć... Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na (pipi) ci to? Wpadlo Ci kilka dobrych postaci, teraz sporo lapisu jeszcze dostaniemy z dialy questow i za logowanie. Z drugiej strony, przelicz sobie ile czasu poswieciles tej grze, wiec moze warto jednorazowo rzucic im kase? Gra predko nie umrze, kase ładna trzepia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) No słyszałem plotę(?), że Brave Frontier ma w tym roku zamknąć serwery, a długo chyba nie działa. Rozważałem ten bundle na wypadek, gdyby mieli nam rzucić pakiety jak w Jap na nowy rok, za 5000 lub 10000 Lapis. Nic z tego nie wyszło, ale jakiś zapas by się przydał, choćby do daily pullów. Bo 11-pullów na pewno robić już więcej nie będę - jestem cierpliwy. Póki co mam 4000 Lapis zapasu. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Biorac pod uwage ile czasu spedzam przy grze, to pewnie bym wydał tyle jednorazowo na bundle. Tylko ze nazbieralem juz tyle dobrych postaci, ze nie widze sensu. Nie wiem jak sobie radzi brave frontier, ale na bank nie przyciaga tyle ludzi co marka Final Fantasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 W sumie, chodzi tylko o to, żeby mieć na daily pulla, bo to jakaś dawka 'emocji' na dzień, plus czasem na jakieś sloty, czy bonusy. Ale nie jest to chyba warte takiej kasy, szczególnie przy moim szczęściu. Może i racja. Lepiej przeznaczę tę kasę na Season Pass do mojej ulubionej gry na PS4. What am I doing with my life...? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Też się nad tym zastanawiałem kiedy była zapowiedź fajnych bundli na nowy rok. Nic ciekawego nie dali, więc mam w nosie. Daily na razie nie robię, lapis sobie ładnie zbieram i zbliżam się już do 10k. Swoją drogą wyfarmiłem wszystko z eventu dzisiaj. Nie wiem ile jeszcze będę grał w tą grę. Z jednej strony jest mocno wciągająca, z drugiej strony zastanawiam się momentami (jak nie ma żadnego eventu): i co teraz? Mam farmić te cholerne TMR po naście godzin? Ale aktualnie Suavek daj spokój, 250 zł za trochę tych cholernych kryształków? Ostatnio wpadły Ci w końcu dobre postacie, więc nie wiem po co one by Ci teraz były . Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Luka nowy healer z tego banera dosyć słaba. Jej największy heal jest ok bo leczy jak curaja plus usuwa statusy. Niestety nie jest czarem , a skillem czyli nie można go rzucić 2 razy z dualcastem. W tierach jest healerem nr 1 ale tiery dotyczą postaci gołych. Imo dualcast Curaja to metagame bo nawet jak farmiłem bałwana nieraz przy(pipi)ał, że postaciom zostało po 300hp i wtedy dual curaja uzupełniałem do końca. Już Santa Rosa z heal counterami i możliwością dualcast curaja jest o wiele lepsza. Nie mówiąc o refii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zawsze sie mozna podleczyc tankiem jeszcze. Tilith ma to samo, same skille, najlepsza jest Refia z dualcastem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ariana Grande collab event is coming soon! http://imgur.com/a/xD9Jv czyli pewnie nie będziemy mieli type-0 bannerów Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 My summon tickets are ready. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Od paru dni nie robiłem już daily, bo mnie ten banner nie interesuje. Dzisiaj zrobiłem, bo 1 summon jest jako daily quest. No i to mi wypadło :o :o :o :o :o Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi