Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Przeglądałem skille tej Dark Finy, niezły mag z niej:

376.jpg

- kupa czarów - ga, 

- ultima,

- dual cast black magic,

- 35% counter z black magi + self buff + 60% mag podczas countera.

- jakiś potężny atak Dystopia 450% DMG i wzrasta z każdym kolejnym użyciem o ile dobrze rozumiem.

- top mag w JP

Era magów się rozpoczyna na globalu. Najwięcej magii dostarczą przyszłe bannery z FF VI. Dostaniemy wtedy:

6* Kefka

Kefka-5-Star.png

- Dostanie Light Of Judgment, które damagem dorównuje czarom rzucanym z dualcastem. W jego przypadku dualcast będzie zbędny bo czar ten zalicza się do skilli.

- Counter z debuffem - 40% ATK/DEF/MAG/SP

-Większy matak od exdeatha ze względu na ekwipunek jaki może założyć.

6* Terra

Unit-Terra-5.png

- Magi Realese - self buff który daje na 4 tury - double Cast, +50% MAG, Kolejny mag który nie będzie potrzebował Double Casta żeby obrażeniami zadanymi równać się np. z Exdeathem i podobno przewyższać kefkę w tierach jp.

- Light Of Hope - leczy wszelkie statusy całego party 

- Arise - wskrzesza ze 100% życiem

Świetny mag i support się szykuje u mnie terra na bank zastapi Exdeatha.

6* Trance Terra

d79e643463f8dfd4f3444ff9f1ab54fc.png

Co tu dużo pisać jedna z top jednostek w JP i najlepszy mag. Jak wyjdzie będziecie rzucać w Gumi najpierw ticketami, a potem złotówkami.

Era magów nadchodzi. Trzeba się przygotować i uzbroić.

Tymczasem w jp wersji maja trial na 12 legendarnych broni

pierwsza z nich

64rTjR8.png

https://www.youtube.com/watch?v=mdSTd8MdF4o

Gumi z tego co czytam na forach ostro zabrała się za cziterów którzy grzebali w plikach gry i mieli dostęp jakiś czas do np. materii atk.30% itd.

Ci gracze którzy grają od początku i mają range 110 -120 i grali normalie z dnia na dzień stracili mase znajomych z friend listy.

Rozważam zakup tego bundla za 250zł...

Weźcie mnie powstrzymajcie, lub coś powiedzcie, bo z jednej strony dobra oferta, a z drugiej nie będę mógł pogodzić się z myślą, że wydałem tyle kasy na grę mobile, która równie dobrze za rok może przestać istnieć...

Edytowane przez Suavek

No słyszałem plotę(?), że Brave Frontier ma w tym roku zamknąć serwery, a długo chyba nie działa.

Rozważałem ten bundle na wypadek, gdyby mieli nam rzucić pakiety jak w Jap na nowy rok, za 5000 lub 10000 Lapis. Nic z tego nie wyszło, ale jakiś zapas by się przydał, choćby do daily pullów. Bo 11-pullów na pewno robić już więcej nie będę - jestem cierpliwy. Póki co mam 4000 Lapis zapasu.

Edytowane przez Suavek

W sumie, chodzi tylko o to, żeby mieć na daily pulla, bo to jakaś dawka 'emocji' na dzień, plus czasem na jakieś sloty, czy bonusy. Ale nie jest to chyba warte takiej kasy, szczególnie przy moim szczęściu.

Może i racja. Lepiej przeznaczę tę kasę na Season Pass do mojej ulubionej gry na PS4.

What am I doing with my life...?

Też się nad tym zastanawiałem kiedy była zapowiedź fajnych bundli na nowy rok. Nic ciekawego nie dali, więc mam w nosie. Daily na razie nie robię, lapis sobie ładnie zbieram i zbliżam się już do 10k.

Swoją drogą wyfarmiłem wszystko z eventu dzisiaj. Nie wiem ile jeszcze będę grał w tą grę. Z jednej strony jest mocno wciągająca, z drugiej strony zastanawiam się momentami (jak nie ma żadnego eventu): i co teraz? Mam farmić te cholerne TMR po naście godzin?

Ale aktualnie Suavek daj spokój, 250 zł za trochę tych cholernych kryształków? Ostatnio wpadły Ci w końcu dobre postacie, więc nie wiem po co one by Ci teraz były ;).

Luka nowy healer z tego banera dosyć słaba. Jej największy heal jest ok bo leczy jak curaja plus usuwa statusy. Niestety nie jest czarem , a skillem czyli nie można go rzucić 2 razy z dualcastem. W tierach jest healerem nr 1 ale tiery dotyczą postaci gołych. Imo dualcast Curaja to metagame bo nawet jak farmiłem bałwana nieraz przy(pipi)ał, że postaciom zostało po 300hp i wtedy dual curaja uzupełniałem do końca. Już Santa Rosa z heal counterami i możliwością dualcast curaja jest o wiele lepsza. Nie mówiąc o refii.