Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Featured Replies

Opublikowano

DP = Luka chyba wyekspie do eksploracji się przyda ze swoim LB.

Edytowane przez masta_g

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 187,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Z Dark Finą jeszcze spoko, że ma od razu broń z tego eventu bat, a Wizard Staffa możemy dać Exdeathowi i mamy za free dwóch magów 6* z dobrym ekwipunkiem i dualcastem.

W tym evencie ten Elle ma chociaż spoko TMR nie to co Charlotte.

Czekam na tickety za bałwana.

Opublikowano

Bez dwóch zdan luka lepsza od Lenny.

Ma 6* max,odpowiednik curaja ze zdejmowaniem statusów no i raise.Gdyby nie istniała Refia,Luka byłaby najlepszym healerem :)

Opublikowano

67d4ab368012e0da574fdb1394a44cfc.png

Suavek nie patrz ;DDD

Zastąpi mi Lenkę? Refii wciąż nie mam.

Nienawidzę Cię...
Opublikowano

Teraz patrze ze Luka nie ma full raise tylko zwykly, słabo

Opublikowano

No Ty to tam rzucaj w ten banner wszystko co masz ;p

Opublikowano

Tickety poszły wszystkie już i efekt już opisałem. Czekam aż doślą te za event z bałwanem. Póki co daily, a z tego dziś kolejny Arc.

Opublikowano

Oglądam filmiki Evil Laughter01 i czasami się zastanawiam, czy Cerius by się nie sprawdziła jako główny healer, ale brakuje jej jakiegoś solidnego buffa, jak Cheer. Niemniej jednak muszę przyznać, że skończyła jako fajna jednostka - w evencie z bałwanem się bardzo przydała z Healing Staff.

Opublikowano

Cerius w pewnych sytuacjach moze sie przydac, jak boss wali tylko okreslonym elementem. Swoja expie powoli. Gdyby nie to ze curbuncle daje sporo resow, to by byla jeszcze lepsza.

Opublikowano

Oglądam filmiki Evil Laughter01 i czasami się zastanawiam, czy Cerius by się nie sprawdziła jako główny healer, ale brakuje jej jakiegoś solidnego buffa, jak Cheer. Niemniej jednak muszę przyznać, że skończyła jako fajna jednostka - w evencie z bałwanem się bardzo przydała z Healing Staff.

Ten noctis przeszedł całego bossa sam, a Cerius tak jak Shen napisał na pewno będzie jeszcze nieraz przydatny jednak healera bym z niego nie robił.

Musze mieć lukę i tak nie mam Dualcasta więc dla mnie Luka > Refia. Mam jeszcze Sanata Roselie z poprzedniego Eventu no ale dla niej też musiałby być dualcast.

Opublikowano

Jak wam czesto leci Maria, to mozna dorzuc Esune na Ceriusa.

Opublikowano

Dupa z esuny. Niestety Cerrius nie może używać białej i czarnej magii. To go mocno ogranicza bo ani nie będzie nukerem ani healerem.

Opublikowano

Ja cały czas czekam na jakiegoś bossa,który przetrwa więcej niż 2 rundy.Dark Fina padła szybko,nie robiąc nic praktycznie,a noctis to serio przegięta postać.Ma wszystko dosłownie,buffy,debuffy,aoe i wysoki atak.Jak mam na friend  liście kilku z ponad 800 ataku i jednego z 900 to ciężko znaleźć wyzwanie,zwłaszcza,że i mój team jest raczej top tier.

To video od Zissa pokazuje jaka szansa jest na 5* base z bannera.Może Ci wypaść z ticketa,a możesz robić i 600 pulli i ch.uj.Śmieszy mnie tylko jak ludzie piszą,że im go(Zissa) szkoda - koleś wydaje 1500 dolców na banner,praktycznie co tydzień - rzeczywiście,musi być zdruzgotany i biedny.

Ja współczuję ludziom F2P,jak Suavek,którzy grają dosyć długo i nie mają 5* base(no Suavek już ma,ale znam kilku,którzy nie mają,z rank 80+),bo po prostu maja pecha.Tacy jak Ziss,są potrzebni,by gra się rozwijała - w końcu zapewniają twórcom stały przypływ kasy,ale żeby mi ich było szkoda bo musieli zrobić 600 pulli dla 1 postaci w grze mobilnej?No nie sądzę.

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Wyzwaniem będą eventy w których trzeba będzie korzystać tylko z postaci fabularnych. Podobno w jap takie są.

Opublikowano

devilbot, Cerius to babka. ;)

Ader, ale przecież sam doprowadziłeś do takiej sytuacji grindując TMy. To nie wokół ich ma się kręcić endgame. Nie bez powodu mówi się o wielu z nich, że są "gamebreaking". Prawdę mówiąc ja bym był wściekły, gdyby zaczęto wprowadzać content, którego przeciętny gracz bez TMów nie będzie w stanie przejść niezależnie od zastosowanej strategii.

Mam pecha, prawda, ale gram na swój sposób, bez TMów. Tym radość była większa, gdy wreszcie wypadł mi ten Noctis, a i przy okazji mam już w zapasie CoD i Exdeatha do wylevelowania, więc będę mógł się zabrać za triale. Gdyby mi wpadł dobry healer, to myślę miałbym już całkiem przyzwoity uniwersalny team, a jednocześnie miałbym czego wypatrywać w przyszłości, bez spinania się na brak 5* base. WoL z czasem dostanie 6*, Agrias dostanie 6*, nawet Charlotte. Będzie dobrze myślę.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Czekam na triala z Gilgameshem,podobno on nie jest łatwy bez względu na siłę teamu i potrzebna tam jest odrobina strategii.

Co do TMów - fakt Suavek,grindowałęm TMy jak poje.bany,żeby postacie,które mam były bardziej przydatne dla znajomych i oczywiście dla mnie,bo sam kiedyś potrzebowałem nie raz pomocy z niektórymi bossami i eventami,a taki mocny friend przydawał się i ułatwiał życie.Nie powiem,fajne to uczucie kiedy ktoś pisze do mnie "dzięki,że mnie dodałeś,dzięki tobie bylem stanie pokonać x czy y ",ale to co piszesz to prawda - sam sobie taki los zgotowałem :D

Opublikowano

Ja żałuje jednej rzeczy, olania bannera z Brave Frontier, bez tm Karla nie wycisne max dmg z Noctisa ;/

Opublikowano

Ader z Tobą przeszedłem połowę kampanii i obok Noctisa Shena (a później też Suavkowego), twoja Elza mi narobiła jakieś 9000/12000 punktów jakie zrobiłem podczas ostatniego eventu  :). Lunethy od WelnyPL i Szweda też dają czadu. Bez tych postaci bym połowy rzeczy w grze nie ogarniał. Nie wiem jak ludzie bez takich poteżnych znajomych grają w tą grę.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ja żałuje jednej rzeczy, olania bannera z Brave Frontier, bez tm Karla nie wycisne max dmg z Noctisa ;/

No Karl był spoko,ja tylko jednego dostałem,więc raczej drugiej po Elzie postaci z prawie 800 ataku mieć nie będę...Za to mam 3 Tilith ....

Ader z Tobą przeszedłem połowę kampanii i obok Noctisa Shena (a później też Suavkowego), twoja Elza mi narobiła jakieś 9000/12000 punktów jakie zrobiłem podczas ostatniego eventu  :). Lunethy od WelnyPL i Szweda też dają czadu. Bez tych postaci bym połowy rzeczy w grze nie ogarniał. Nie wiem jak ludzie bez takich poteżnych znajomych grają w tą grę.

Mojemu Lunethowi brakuje brave suit,bracer,drugiego excala i black cowl,inaczej wystawiłbym go na ten event .Elza ma man eater i niezły debuff,więc była bardzo przydatna przeciwko Dark Finnie.

Opublikowano

Na szczescie banner z Brave Frontier powinien wrocic razem z 6* Tilith, chyba ze do tego czasu jakis lepszy tm sie trafi dla dd.

obok Noctisa Shena

teraz jest słaby, rzucam lapis w tm, mysle ze kilka dni dostanie sporego kopa ;p