Shen 9 695 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Suavek (pipi)any farciarz, dopiero co cod i noctis, teraz luka. 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Spoko, oprócz Galufa wpadł mi też kolejny Elle, Maria, Kuja i Firion. Dalej już nic nie ciągnę poza daily o ile nie będzie naprawdę solidnego bannera, tj. z wartymi uwagi 3*, bo te Elle i Szarlotki to się robią denerwujący. No i kaktusy by się przydały. Dopiero dobijam Cod i Ex do 5* 80tki. Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Ja też bym coś wyekspił ,ale nie mam czego(dla jedenj Luki szkoda czasu) musze się powstrzymać z biletami i lapisem ,biletu i DP użwam raz w tygodniu w sobote i czekam na mojego WoL lub Xiao. Jak nie wylosuje Orlandu to trzeba będzie grać Firionem... Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Luka cieniutka. - Buff zwiększający defa i spr zbędny Cecil ma to w limicie chyba. - Priestes Miracle - heal leczący wszystkie statusy + moc jak Curaja, niby fajne ale nie rzuci się dwa razy bo to nie czar, a często trzeba. Jak ktoś ma Wola zamiast cecila to pozamiatane z jak wiadomo Wol 6* będzie kozak(teraz też jest niezły), W dodatku skill ten kosztuje 25MP !!!!1 gdy zwykła Curaja kosztuje 15 MP no i często wystarczy ściągnąć status z 1 ludka lub 2 i wtedy dual cast esune > od tego skilla. Imo strata ticketu już lepszy byłby Elle bo chociaż TMR dla tanka i healera kozackie. i tak ją chcę mocno, jedyny jej minus to to, że nie jest refią Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 I odpalasz limit Cecila co 3 tury? 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 (edytowane) Trochę na siłę to napisałem ale mniejsza z tym. Znalazłem wykaz japońskich Eventów https://exviuswiki.com/Update_Schedule i wg niego dostaniemy trochę 6* dla starych jednostek: Rain 6* potem Orlandu banner a potem: Firion 6* Lasswell 6* Warrior Of Light 6* i Garland 6* na jednym bannerze. FFX i potem: Maxwell 6* Trance Terra, Terra 6* i kefka 6* Oczywiście w międzyczasie dostaniemy jakieś inne eventy ale mniej więcej tak to będzie szło. Do połowy roku powinno imo dojść do tej Terry6*. Sam najbardziej czekam na WoLa. Będę już go miał przygotowanego do przebudzenia. Edytowane 9 stycznia 2017 przez devilbot Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 No będzie brakowało mi Cheer, ale z drugiej strony Deep Blue ładnie się uzupełni z Link Noctisa. ;) Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Trochę na siłę to napisałem ale mniejsza z tym. Znalazłem wykaz japońskich Eventów https://exviuswiki.com/Update_Schedule i wg niego dostaniemy trochę 6* dla starych jednostek: Rain 6* potem Orlandu banner a potem: Firion 6* Lasswell 6* Warrior Of Light 6* i Garland 6* na jednym bannerze. FFX i potem: Maxwell 6* Trance Terra, Terra 6* i kefka 6* Oczywiście w międzyczasie dostaniemy jakieś inne eventy ale mniej więcej tak to będzie szło. Do połowy roku powinno imo dojść do tej Terry6*. Sam najbardziej czekam na WoLa. Będę już go miał przygotowanego do przebudzenia. Nie wiadomo, juz omineliscie dwa eventy z type-0, musza je gdzies upchac. Ja juz bym sie JP wersja az tak nie sugerowal, bardziej jak wglad co kiedys bedzie. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Dawno tu nie zaglądałem, ale mam trochę urwanie głowy na uczelni (niby semestr skończyliśmy, ale pisanie prac zaliczeniowych po chińsku językiem w miarę akademickim jest trochę ponad moje siły xd). Ostatnio odpalam BE tylko raz dziennie, wystrzeliwuję całą energię (czy to w fabułę, czy w jakieś pierdoły) i często nawet zapominam zebrać nagrody za daily, ale od kiedy za pięć daily questów jest 100 lapisu, to staram się jednak je wszystkie zrobić. Nie pulluję i przez to uzbierałem już 19k lapisu i nie mam co z tym zrobić. Postacie wszystkie wymaksowane (BCL, CoD, Luneth, Refia i ExDeath), ale bez gearu i TM nadal w sumie nie mogę przejść co mocniejszych bossów. Czy pod koniec fabuły dostaje się jakiś dobry gear jeszcze, czy co mam zrobić? Aha, i od kilku dni nie mogę wejść w Colosseum/Arenę, bo jak tylko kliknę, to gra się crashuje i wychodzi do ekranu głównego androida. Cholera. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Powstrzymuje sie od daily pulla. Dość. Do tej pory wydawałem każdy lapis i ticket na pulle. Nie żałuję tego ale teraz zbieram na farmę tmr. Może jak dadzą jakiś dobry bundle, a bede mial wyższą rangę to kupie z 10k lapisu na farmę seta tmr. Z pullami wstrzymuje się do ffx. Postanowione. Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Pewnie jakbym pierwszy się nie ruszył inaczej by to wyglądało xD 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Na pewno gość miał duże szczęście i wylosowal je za tickety z eventu ;) Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 100 kattusów i 10 biletów to mus. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Jutro to bedzie? Ktora z tych postaci to damage dealer bo kolega zaczal grac a nie ma żadnego dd. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 wreszcie skoncze exdeathow expic. Oby drop byl lepszy niz w evencie z ff13 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Mocno średni ten banner,chyba,że jest w tych jednostkach jakiś ukryty potencjał o którym nie wiem. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Nie ma. Chyba, ze TM Ace'a, ale nie warto tylko dla Tm. Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 (edytowane) https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/comments/5n4fx7/gl_news_recap_ff_type0_academiea_mog_king_event/ Chyba pomyła 200 kaktusów?! Edytowane 10 stycznia 2017 przez masta_g Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Zastanawiam sie czy nie probowac wyciagnac Seven, base niby 4* a fajny tmr 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Nowy healer w JP: Ayaka - アヤカ ★5-6TM: [Materia] HP/MP Regen + LB/Turn (?)LB: Aoe Heal / Aoe Raise / AoE Heal all AilmentsRemoves Stop and Charm and Breaks Stop Immune AoE Stop Cure Reraise, Cure 5 (New Tier Heal) Heals, Revives and Cures Status Has Double-White Magic Ojezu o.O Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Zegnaj Refia, zegnaj Tilith. 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 (edytowane) Ty ją wpierw wyciągnij, zanim się pożegnasz. Ktora z tych postaci to damage dealer bo kolega zaczal grac a nie ma żadnego dd.Z nowego bannera Jack zdaje się ok jak na 3-5*. Zalatuje Chizuru, ale ma Cheer i Iai Strike. Powstrzymuje sie od daily pulla. Dość. Do tej pory wydawałem każdy lapis i ticket na pulle. Nie żałuję tego ale teraz zbieram na farmę tmr. Może jak dadzą jakiś dobry bundle, a bede mial wyższą rangę to kupie z 10k lapisu na farmę seta tmr.Z daily dziś wypadł mi niebieski kryształ. Zmienia się w złoty, a w nim... Luka... druga... Yay? Edytowane 10 stycznia 2017 przez Suavek 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 (pipi)ać tę lukę nie będę wariował dla healera. Santa Roselia już jest gotowa na kaktusy z eventu. Może być interesująca z tymi counter healami. Chociaż dla mnie najważniejsze, że trochę pożyje. Do tej pory jechałem na Krile i też dawałem radę. Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Nowy healer w JP: Ayaka - アヤカ ★5-6 TM: [Materia] HP/MP Regen + LB/Turn (?) LB: Aoe Heal / Aoe Raise / AoE Heal all Ailments Removes Stop and Charm and Breaks Stop Immune AoE Stop Cure Reraise, Cure 5 (New Tier Heal) Heals, Revives and Cures Status Has Double-White Magic Ojezu o.O 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Doradziłem koledze żeby nie ciągnął na bannerach type-0. Nawet nastepny banner z type-0 w przyszlym tygodniu w ktorym bedzie np. nine nie jest wart ticketa imo. Ale najgorsze, że trzeba bedzie mieć te postacie jak sie chce boosta do zbieranej waluty także chcąc nie chcąc cośtam się rzuci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi