Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi rzut nie jest pewniak ale jest duże prawdopodobieństwo bo tak było w przypadku eventu FFXIII. 

Najlepsza jednostka z Type-0 to healer/nuker Rem.

hqdefault.jpg

- Curaja, Esuna, Thundaga, Blizzaga, Protectga, Firaga, Rise

- Dualcast

- AoE Heal ze zdjęciem statusów

- Auto revive z 80% Hp na cel przez 3 tury

-  + 50% MAG ze sztyletem

BB Luka, BB Refia

W japonii ta healerka była chyba w trzecim rzucie także możemy jej nie zobaczyć w tym evencie. To byłby chyba pierwszy healer 5* base.

Edytowane przez devilbot
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mnie raz zabił. Potem tank z Provoke w moim przypadku amarant z Mirage Vest. Drugi mirage vest dla najlepszego DD w party. W grze są łatwo dostępne oba. Poza tym można użyć np Chizuru co ma skilla co czyni ją na 3 tury nietykalną. Seven chyba też to ma.

Full break też działa na niego czyli najlepiej mieć w farma teamie WoLa z Mirage vestem + Full Breakiem i golemem provoke, Chizuru i DD z MV.

edit. Chyba se ogram znowu FF Type-0 na PSP przez ten event.

Edytowane przez devilbot

Te triale stare typu roślinka i demon, to są bardzo trudne, jeśli już mam nieco sensowniejszy team, z Noctisem na czele? CoD dobiłem do 90 levelu i przydałaby się maczuga, ale boję się marnować NRG w trakcie trwania eventu, żebym potem nie żałował, że było jednak grindować.

No i Dark Finę wypadałoby dla Moogla jeszcze rozwalić.

Dark Fina mnie rozbroiła kompletnie... Aczkolwiek niepotrzebnie brałem Elze Adera, bo same dark resisty mi wyskakiwały. No i jednak było wrzucić Black Choker na Noctisa...

EDIT:

Dobra, padła przy drugim podejściu z jakimś CoD. Cerius się przydała. Dziwne tylko, że nie zaliczyło mi Achievementa z Esperem, bo jestem w 100% przekonany, że odpaliłem Shivę jako ostatnią i to ona zadała ostatni DMG. No chyba, że nie liczy się odpalenie zdolności po Overkill.

Edytowane przez Suavek

Rain 6* widzę nadal przeciętny, ale ma zarówno Full Break, jak i Full Buff +40% dla drużyny na 3 tury. Czyli wychodzi taki darmowy, niczego sobie support. Vaan i jemu podobni pójdą w odstawkę.

Btw. na jakiej zasadzie działają w Japonii te Enhancements? To są zwykłe Materie, czy co innego? Widzę strasznie kosztowne są, jeśli chodzi o Gil, ale też jakieś materiały są potrzebne.

Jakby ktoś się zastanawiał czy jego postacie dadzą radę z najtrudniejszymi bossami obecnymi na razie tylko w japońskiej wersji to polecam kanał YT - TREKI Games.

Gość czyści najtrudniejszy japoński content postaciami z FFV  z Galufem oczywiście.

Galuf widzę ma te fisty od Snowa zwiększające DEF. Cieszę się, że je zrobiłem bo widzę w JAP każdy WoL z nimi biega.

Kurczę, mam już 150 slotów na jednostki a i tak ciągle jestem na granicy :/. Jest gdzieś lista takich, których mogę spokojnie zmerge'ować albo w ogóle wywalić? Jak patrzę na takiego Anzelma czy Viviego to nic ciekawego z nich nie ma, w życiu bym tych TMR nie farmił.

Anzelma nie warto trzymać nawet dla TMR - Drain można sobie wycrafcić, choć nie wiem po co.

Jednostki za Friend Points sprzedaję, jeśli już zdobyłem ich TMR. Tylko niektóre TMR warto zbierać ponownie, jak HP+10% czy Slayery.

Generalnie też trzymam po 1 sztuce każdej jednostki, a więcej tylko tych, których bym może kiedyś chciał farmić TM. Problem w tym, że tego nie robię, bo na tablecie mi się nie chce ręcznie, na kompie robię inne rzeczy, a na noc czy wychodząc do pracy i tak go wyłączam. A nawet gdyby, to na Memu gra mi się i tak nie odpala, ale to może być wina przeciętnego kompa akurat. Noxa nie sprawdzałem. Zresztą, NRG i tak wolę przeznaczać na eventy i zaległości w fabule.

Może musisz pozwiedzać Aquapolis, żeby znaleźć właściwą cut-scenkę. Nicole dołącza do drużyny itp. Przy okazji gdzieś tam też mini-quest z Charlotte znajdziesz. Taki trochę mało intuicyjny moment, bo też kompletnie Nicola olałem, bo nie wróciłem do miasta.

Noctis naprawdę jest OP. Z DW sam przechodzi ELT eventowe. Z daily wpadł mi Jack, to razem ze znajomym mam 4 jednostki Type-0, Noctisa i Exdeatha (który i tak nic nie robi, o ile bossowi nie wpadnie paralyze). Miło się tę Phantomę klepie teraz, w przeciwieństwie do eventu FFXIII.