devilbot 3 681 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Drugi rzut nie jest pewniak ale jest duże prawdopodobieństwo bo tak było w przypadku eventu FFXIII. Najlepsza jednostka z Type-0 to healer/nuker Rem. - Curaja, Esuna, Thundaga, Blizzaga, Protectga, Firaga, Rise - Dualcast - AoE Heal ze zdjęciem statusów - Auto revive z 80% Hp na cel przez 3 tury - + 50% MAG ze sztyletem BB Luka, BB Refia W japonii ta healerka była chyba w trzecim rzucie także możemy jej nie zobaczyć w tym evencie. To byłby chyba pierwszy healer 5* base. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Całkiem fajna, ale dla mnie Refia nadal lepsza- full rise jest o niebo lepsze-buff na atk/def na 5 tur-no i nieoceniona pasywka, ktora nawet w tym evencie mi dupe ratowala, jak przesadzilem z braniem bonusowych postaci, 100% res na silence, para, confuse i petrify 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Seven z daily. Już ją obczaiłem i niestety po evencie idzie na ławkę. Do party magów niby byłaby ok ale cecil lepszy bo tank healer i focus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Seven daily, akurat na niej mi zalezalo najbardziej bo ma fajny tm. Teraz 700 itemkow na jeden quest leci. Koncze z summonami. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Shen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jaka jest taktyka na tego potwora bonusowego? Wczoraj pojawił mi się kilka razy, ale praktycznie gwałci moją drużynę (Hex strike nic nie robi, nie mogę go uśpić ani nic), więc wróciłem do nabijania punktów na ADV :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ja mu wrzucilem sleep noctisem i walilem magia zeby nie obudzic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Mnie raz zabił. Potem tank z Provoke w moim przypadku amarant z Mirage Vest. Drugi mirage vest dla najlepszego DD w party. W grze są łatwo dostępne oba. Poza tym można użyć np Chizuru co ma skilla co czyni ją na 3 tury nietykalną. Seven chyba też to ma. Full break też działa na niego czyli najlepiej mieć w farma teamie WoLa z Mirage vestem + Full Breakiem i golemem provoke, Chizuru i DD z MV. edit. Chyba se ogram znowu FF Type-0 na PSP przez ten event. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Te triale stare typu roślinka i demon, to są bardzo trudne, jeśli już mam nieco sensowniejszy team, z Noctisem na czele? CoD dobiłem do 90 levelu i przydałaby się maczuga, ale boję się marnować NRG w trakcie trwania eventu, żebym potem nie żałował, że było jednak grindować. No i Dark Finę wypadałoby dla Moogla jeszcze rozwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Demona zrobisz na pewo tylko weź itemy offensywne na metal cactuara. Roślinka dla mnie poza zasięgiem. Warto demona dla Wizard Rod. edit: te 100 kaktusów to trochę za mało było żeby podexpić jednostkę na maxa. Mam lukę na 70 levlu 6*. Jeszcze ze 100 mogliby rzucić. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Oba robilem jeszcze dlugo przed noctisem i DW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Dark Fina mnie rozbroiła kompletnie... Aczkolwiek niepotrzebnie brałem Elze Adera, bo same dark resisty mi wyskakiwały. No i jednak było wrzucić Black Choker na Noctisa... EDIT: Dobra, padła przy drugim podejściu z jakimś CoD. Cerius się przydała. Dziwne tylko, że nie zaliczyło mi Achievementa z Esperem, bo jestem w 100% przekonany, że odpaliłem Shivę jako ostatnią i to ona zadała ostatni DMG. No chyba, że nie liczy się odpalenie zdolności po Overkill. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) W następnym tygodniu Zoldaad Part 2 http://i.imgur.com/5Rsu4tz.png ODIN!!! Trial - March of the Beast http://i.imgur.com/sD8wnpy.png Reward: [Heavy Armor] +10 ATK +55 DEF +20% Dark Resists Rain 6* http://i.imgur.com/V0dZVyK.png Edytowane 15 Stycznia 2017 przez masta_g Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Rain 6* widzę nadal przeciętny, ale ma zarówno Full Break, jak i Full Buff +40% dla drużyny na 3 tury. Czyli wychodzi taki darmowy, niczego sobie support. Vaan i jemu podobni pójdą w odstawkę. Btw. na jakiej zasadzie działają w Japonii te Enhancements? To są zwykłe Materie, czy co innego? Widzę strasznie kosztowne są, jeśli chodzi o Gil, ale też jakieś materiały są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dobrze, że nie wydałem Megacitów na summony bo podexpić Odina będzie ważniejsze. W końcu jest lepszym esperem dla DD niż Ifrit. Rain nawet jakby dostał Quadra Wield nie wziąłbym go do party. WoL już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Wreszcie esper dla DD, bo jeden Ifrit i od biedy Diablos to troche mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Jakby ktoś się zastanawiał czy jego postacie dadzą radę z najtrudniejszymi bossami obecnymi na razie tylko w japońskiej wersji to polecam kanał YT - TREKI Games. Gość czyści najtrudniejszy japoński content postaciami z FFV z Galufem oczywiście. Galuf widzę ma te fisty od Snowa zwiększające DEF. Cieszę się, że je zrobiłem bo widzę w JAP każdy WoL z nimi biega. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Kurczę, mam już 150 slotów na jednostki a i tak ciągle jestem na granicy :/. Jest gdzieś lista takich, których mogę spokojnie zmerge'ować albo w ogóle wywalić? Jak patrzę na takiego Anzelma czy Viviego to nic ciekawego z nich nie ma, w życiu bym tych TMR nie farmił. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ja trzymam przynajmniej 1 sztuke kazdej postaci, a duble z (pipi)owym tmr łącze. Po ceriusie i mediusie nigdy nie wiadomo kto na globalu dostanie 6*. Wygoogluj "tmr rankings" żeby zobaczyć które są słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Anzelma nie warto trzymać nawet dla TMR - Drain można sobie wycrafcić, choć nie wiem po co. Jednostki za Friend Points sprzedaję, jeśli już zdobyłem ich TMR. Tylko niektóre TMR warto zbierać ponownie, jak HP+10% czy Slayery. Generalnie też trzymam po 1 sztuce każdej jednostki, a więcej tylko tych, których bym może kiedyś chciał farmić TM. Problem w tym, że tego nie robię, bo na tablecie mi się nie chce ręcznie, na kompie robię inne rzeczy, a na noc czy wychodząc do pracy i tak go wyłączam. A nawet gdyby, to na Memu gra mi się i tak nie odpala, ale to może być wina przeciętnego kompa akurat. Noxa nie sprawdzałem. Zresztą, NRG i tak wolę przeznaczać na eventy i zaległości w fabule. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Ej chwila, gdzie sie teraz wlasciwie konczy fabuła? Ja nie mam zadnego zoldad empira a tu mowa o drugiej czesci Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Może musisz pozwiedzać Aquapolis, żeby znaleźć właściwą cut-scenkę. Nicole dołącza do drużyny itp. Przy okazji gdzieś tam też mini-quest z Charlotte znajdziesz. Taki trochę mało intuicyjny moment, bo też kompletnie Nicola olałem, bo nie wróciłem do miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 W Olderion trzeba isc w Lewo :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Noctis naprawdę jest OP. Z DW sam przechodzi ELT eventowe. Z daily wpadł mi Jack, to razem ze znajomym mam 4 jednostki Type-0, Noctisa i Exdeatha (który i tak nic nie robi, o ile bossowi nie wpadnie paralyze). Miło się tę Phantomę klepie teraz, w przeciwieństwie do eventu FFXIII. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak jak mowisz, w bossa zawsze wchodzi para, w tego bonusowego stworka sleep. Jeden Noctis moze przejsc sam event na elt. Mam dwie swoje bonusowe postacie, jedna od znajomego i jazda. Szkoda mi lapisu zeby wyciagnac wiecej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Nie brakuje Wam MP? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi