masta_g 63 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ta 4* base dupeczka wygląda na całkiem fajny supporcik. -- 25% innate Camouflage -- 40% !!!!!! innate Evade (more Arena nightmares) -- Human Slayer (+75%) -- 40% extra crit chance -- Entrust -- High Tide -- WoL's 6* breaks (BOTH of them, albeit at only 2 turns duration each) -- Active ability to replenish self MP (+ passive self-Refresh) -- Party-wide (except self) MP refill ability -- Cure EVERYTHING ability (Reddit, per Nazta, says this even cures Stop) -- Noctis's Fire Flask (without the damage; oh the living hell when everyone has access to mass random status effects.... /shudder) -- Immune to Sleep, Paralyze. Confuse -- AoE Raise (basic raise, not full raise) -- She appears to be featuring a new mechanic where if she uses most abilities, she will auto-charge herself (datamine suggests up to perhaps 10x times consecutively before capping, +100% mod per, 1000% max; no one is quite sure yet) and seems to be unleashed via normal auto-attack. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ling fajna, chcę, czyli pewnie nie dostanę... :< Ale wyrzucę trochę ticketów. Dziś z darmowego pulla Zidane kolejny. Niby fajnie, ale nie wiem, czy zostawić, czy scalić z drugim Zidane, którego i tak maksuję wyłącznie Mooglami. Jedno DW mam na Noctisie, drugie pewnie pójdzie na CoD, a trzecie nie wiem czy miałoby jakiś większy sens, czy potrzebę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Potrzebne uwierz ,ze bedzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Pewnie tak samo potrzebne, jak sterta innych TMów, których nigdy nie wygrinduje, o ile nie zaczną rozdawać darmowych Moogli. Rozważałem wydanie Lapis na Akademię, żeby kupić Moogla za 70000, ale chyba sobie odpuszczę jednak. Za dużo tych eventów obecnie i chyba jednak wolę trochę postaci kaktusami z labiryntu dobić do setki. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ling fajna. Jedyny jej minus, że zajmuje miejsce w party. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ling fajna, chcę, czyli pewnie nie dostanę... :< Ale wyrzucę trochę ticketów. Dziś z darmowego pulla Zidane kolejny. Niby fajnie, ale nie wiem, czy zostawić, czy scalić z drugim Zidane, którego i tak maksuję wyłącznie Mooglami. Jedno DW mam na Noctisie, drugie pewnie pójdzie na CoD, a trzecie nie wiem czy miałoby jakiś większy sens, czy potrzebę. z pocałowaniem reki bym wzial tego Zidana, ale trafil sie Cecil, no coz, drugi excalibur tez sie przyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Ja bym wziął Refię... just sayin'... Ale Luka już na 100 lvl. W sumie jedyna jej wada to brak boosta ATK, bo poza tym świetny healer, tym bardziej, że Dualcast i tak nie mam i mieć raczej nie będę. Tylko przez to muszę znaleźć kogoś innego, kto buffnie ATK i nie bardzo mam pomysły. Rain...? Od razu FB by był w sumie. Niby jeszcze jest Link Noctisa, ale on ma tyle innych przegiętych ruchów, że aż szkoda na to tury. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ja mimo, że mam Refię z dzisiaj to zostaję z Luką z prostej przyczyny: 1. Nie chce mi się expić Refii bo nie jest aż tak znacząco różna od Luki. 2. Moim tankiem jest i będzie WoL który wydaje mi się że na 6* lepiej sprawdzi się z Luką - Luka buff na SPR/DEF, a WoL dostanie Encourage czyli buff 45% na Atak i def na 5 Tur i full break. Czyli ładnie się uzupełni z Luką. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 3 pulle (2 bilety i daily, nie uwzględniam darmowego), wpadła Ling (oraz Xiao i Clyne), miło. O czokorajdera nie ma co się miotać, a Xiao mam już 3 sztuki, więc w sumie baner mogę sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) z free mercedes, mam juz dwie, szkoda ze nikt dobry toporow nie uzywa, bo bym wyfarmil jej tm ;/ rzucilem 5 ticketow w banner, 3x xiao, tellah i Firion, z Firiona sie ciesze bo nie mialem. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Shen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja cały czas czekam na swojego pierwszego WoLa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja na jego 6*, chce wy(pipi)ac Cecila, odkad mam double casta na Refii to (pipi) robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dobiłem Ariannę do 6*. Rozumiem, że nadmiarowe szminki i pudry można sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja cały czas czekam na swojego pierwszego WoLa :/Dzisiaj free summon Zidane Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wkońcu wpadł mi snow. Czekałem na niego od czasu jak byl na bannerze miałem materie dla niego i ekwipunek. Wkońcu mam kogo expić. Na Ling jeszcze liczę ale tylko z daily. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Cerius znów okazuje się przydatna w nowym evencie. Lubię takie postacie sytuacyjne - o wiele większa z nich frajda, niż np. takiego DK Cecila, który robi tylko jedno. Luka też się sprawdza z miksem heala i esuny. Fajnie się wreszcie gra mając takie możliwości. Ling nie dostałem z kilku ticketów i daily. Jak do końca bannera nie wpadnie, to chyba wyrzucę kolejne tickety, bo to też jest postać, którą by się fajnie bawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Tez chce Zidana :/ Xiao nawet niezła jest, pierwsza z biedapostaci ktora dostala 6* i ma jakis sens Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Shen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja główny team już wyexpiłem teraz skupie się na tych supportach sytuacyjnych. Czyli Cerius, Ariana no i Ling jak wpadnie. Np widziałem na youtube jak gość w jednej turze zabił D.Fine na Elite z songiem Arianny +60% ataku. Ceriusa też często widuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Kurde, Rain z tym undermine i leadership robi sie calkiem konkretny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Dwa tickety i Ling, z daily Xiao, ale ją już miałem i to nawet parę razy. Yun jest base 5*, więc jak wypadnie z daily to spoko, a tickety sobie na razie zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Już co niektórzy mają 900+atk Dzisiaj ExD z daily I Vivi z darmowego i mam TM Edytowane 28 Stycznia 2017 przez masta_g Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Z darmowego rainbow, ucieszyłem sie ze cos dobre, a tu Ramza :/ no ale przyda sie drugi tmr, jeden armor wrzuce na Noctisa drugi na Elze albo Balthiera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Znacie jakiś sprawdzony sposób na zaliczanie misji z ubiciem bossów Esperem? Za cholerę nie wiem, który moment jest tu kluczowy. Jeśli Espera odpalam jako ostatniego, to nie zalicza misji. Jak odpalam go wcześniej, żeby to on zadał ostatnie obrażenia, to też nie zawszę wchodzi. Tymczasem DMG jest tak żałosny a proces mozolny, że nie sposób użyć go jako jedynego ataku końcowego na Nian Beast. Wczoraj jakoś mi się udało po chyba 6 próbach zdobyć ten bicz z ELT, ale dziś znowu mam problem z daily eksploracji. Aha, z daily Ludmille - cieszyłbym się, gdybym grindował TMy... Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Podobno te espery i itemy zalicza jak władujesz nimi overkill. Mi za to dziś Chizuru sp*erdoliła zabicie Njana magią ubijając cwela counterem Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Podobno te espery i itemy zalicza jak władujesz nimi overkill. Mi za to dziś Chizuru sp*erdoliła zabicie Njana magią ubijając cwela counterem znam ten ból wczoraj 2 razy z rzędu pani L mi taki numer wywinęła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi