mugen 1 936 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Z braku Orladu w swoim składzie (i w ogóle jakiegokolwiek 5* base poza Ramzą) i masą Orlandów w znajomych tak sobie kombinuję, że chyba wymaksuję drugą Chizuru i będę sobie chainował zestawem 2xChiz uzbrojone w Excalibury + pożyczony Orlandu i może Firion na finisz. Seems legit? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Najlepsze są chainy jak chainujace postacie są takie same. Imo dwie chizuru do chaina i firion + np friend gilgamesh do wykanczania chaina. A support to ktos z buffem na atak np refia i silny debuffer na def. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 No debuff na def wiadomo, do tego Orlandu mi zdebufuje light, Czizki będą budować chaina (broniami z light) przeplatanego szlagami od Orlandu i na końcu Firion coś tam dołoży (albo nie jeśli to będzie team z healerem, supportem i tankiem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ja myslalem o 4 chizuru i refia na buffa, ale ciezko ja ubrac, nie mam tyle katan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Postacie co budują chaina nie są najważniejsze w zadawaniu dmg, ważniejsze są te co go wykończą. Ważne żeby te co chainują miały ten sam element i budowały multiplier spark chainami uderzając w tym samym momencie tym samym elementem. Wtedy jest spark chain i najwyzszy multiplier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 No to Chizuru i Firion na koniec combo sa spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Fajny bundel za niecałe 5zł. Ticket, po 10 kaktusów i snapperów oraz 70NRG. EDIT: Lubię gościa Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez Suavek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Daily pull 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Cóż, u mnie dziś Penelo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Darmowy dualwield w wielkanocnym evencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Tja, szkoda tylko, że zajmuje slot na broń dając zawrotne 5 ataku. Nawet nie wiem za bardzo komu można to zaekwipować, żeby była z tego jakaś korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Nowy update: New global exclusive units: Xon (4 to 6 star) Fryevia (5 to 6 star) Aiden (3 to 5 star) Easter Event (The Egg Seekers: from 4/6 to 4/20) Dangerous Woman Tour is returning with a new level of difficulty (Mid April) Ability Awakening (enchanments are finally here) Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ja nic nie bede summonowac do bannera z Balthierem, wszystko co mialem wywalilem w Orlandu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ja póki co też nie planuję,nie wiem czy są w ogóle warte posiadania :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jeszcze wam sie ta gra nie znudzila? Z tego co czytam to juz kazdy ma op team i nawet Gilgamesh nie stanowil problemu, banery sobie darujecie tez. Jest w tej grze jeszcze jakies wyzwanie? Cos fajnego do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 No ja przestałem grać jakieś 2 czy 3 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jeszcze wam sie ta gra nie znudzila? Z tego co czytam to juz kazdy ma op team i nawet Gilgamesh nie stanowil problemu, banery sobie darujecie tez. Jest w tej grze jeszcze jakies wyzwanie? Cos fajnego do zrobienia? Przesiadłem sie na Granblue Fantasy, tutaj strzele sobie daily i arene jak jade do pracy. Moze sie cos rozkreci kiedys. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Tja, szkoda tylko, że zajmuje slot na broń dając zawrotne 5 ataku. Nawet nie wiem za bardzo komu można to zaekwipować, żeby była z tego jakaś korzyść.Ling? Dual Wield działa na wszelkie zdolności nie będące magią, tak? Czyli u takiej Ling można 2x rzucić Invigorating Dance albo Dance of Death. Jeśli przy DW też to działa, to jej bonus increase 100% ATK też powinien się podwoić na turę. Pewnie kilka podobnych jednostek mogących używać daggerów też się znajdzie. Np. Exdeath i 2x Wicked Light? Może któraś z nowych jednostek bannera będzie miała coś ciekawego (ten Thief brzmi intrygująco). Nie wspominając o tym, że nie każdy musi mieć wygrindowane trzy prawdziwe DW lub Genji Glove do ZOMG OP TEAM!11one. Mając taki item może nie zwiększymy jakoś znacząco ATK, ale przynajmniej sprawimy, że jednostka będzie 2x używać danej zdolności. Ja tam widzę potencjał do fajnej zabawy z tym sztylecikiem. Jeszcze wam sie ta gra nie znudzila? Z tego co czytam to juz kazdy ma op team i nawet Gilgamesh nie stanowil problemu, banery sobie darujecie tez. Jest w tej grze jeszcze jakies wyzwanie? Cos fajnego do zrobienia?Nie grinduję nałogowo TMów jak wielu innych, to mój team nie jest jakoś szczególnie OP. Plus lubię kombinować z różnymi ustawieniami drużyny, zarówno do eventów, jak i do areny. Generalnie gra teraz to takie klikadełko do odmóżdżenia i zabicia czasu, ale nie narzekam póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 https://www.youtube.com/watch?v=KQicRL0Hn9ISzkoda ,że Ramzy nie mam może kiedyś do mnie dołączy teraz czekam na Trial Dark Ifrit z Siren'ąnagrodyfirst time clear reward - ifrit's claw : 10% hp and 30 attack accessoryNo deaths clear - great sword mastery materia : 50% attack bonus when equiped with greatswordsSummon siren and ifrit - siren's robe : 40 mag/spr 30 def robe which geants immunity to silence and sleep. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 @Suavek DW działa na fizyczne ataki, czyli Ling, ani ExDeath z Wicked Light nie skorzystają. No, jak ktoś nie ma DW z innego źródła to pewnie się przyda, nada się też na brejkera kiedy boss ma procentowy resistance na brejki. Mi akurat się niespecjalnie przyda, bo wręcz tonę w Zidanach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ja chyba zrobie 5 dw, nie wiem po co ;p dobrobyt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A tak w ogóle to zapowiedzieli enhancementy, mam nadzieję, że Ramza będzie w pierwszym rzucie, byłoby miło jakby mój jedyny 5*base (nie liczę Maxwellów, Ysztol itp) zamienił się w nie(pipi). Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Tak patrze na natępne triale to te nagrody za(pipi)iste Aigaion Robot Trial +145 Atk Knuckle Knuckle Mastery Atk +50% AoE Full Break skill Materia Firion będzie niszczył Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 a juz chcialem te chinke farmic dla jej broni. Odpuszczam kolejny event, robie sobie przerwe od farmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Ustawiłem tego nowego thiefa na lidera,myślę że do eventu się wam przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi