Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz wyzwania to odblokuj sobie właściwy fight,czyli mog king counterattack czy jakoś tak.Gwarantuję,że nie będziesz się nudził xD Summony z raida to chu.jnia okrutna,cały czas mam nadzieję że to jakiś błąd bo jednostki z friend pointów nie są warte walki z tym cwelem .

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

No właśnie tego Counterattack nie mogę przejść, nawet z Rikku, WoL i Tilith. Ale i tak przy porażce dostaje się więcej monet, niż przy ELT, więc się chociaż pobawię. Ginę w końcowej fazie, jak Mog atakuje magią, to mimo breaków i buffów niszczy cały mój team. Potrzebny mi chyba jednak drugi healer, lub zielony mag, bo Tilith właściwie tylko leczy i nie nadąża z buffami i resistami.

EDIT:

Heh, udało się, ze wszystkimi osiągnięciami. Zapomniałem o Synthesis Rikku. Ale i tak zbyt długo to trwało. To raczej Trial, nie do grindu. Do ELT wziąłem sobie team z ogniem - Reberta do debuffu, Noctis, Vargas, Exdeath i WoL do breaka i buffa. Można tak klepać Repeat.

A swoją drogą, dorwałem wczoraj Wakkę i muszę przyznać, że jest to najpaskudniejszy sprite w całej grze... Nawet te Halloweenowe wyglądają o niebo lepiej.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

No właśnie tego Counterattack nie mogę przejść, nawet z Rikku, WoL i Tilith. Ale i tak przy porażce dostaje się więcej monet, niż przy ELT, więc się chociaż pobawię. Ginę w końcowej fazie, jak Mog atakuje magią, to mimo breaków i buffów niszczy cały mój team. Potrzebny mi chyba jednak drugi healer, lub zielony mag, bo Tilith właściwie tylko leczy i nie nadąża z buffami i resistami.

EDIT:

Heh, udało się, ze wszystkimi osiągnięciami. Zapomniałem o Synthesis Rikku. Ale i tak zbyt długo to trwało. To raczej Trial, nie do grindu. Do ELT wziąłem sobie team z ogniem - Reberta do debuffu, Noctis, Vargas, Exdeath i WoL do breaka i buffa. Można tak klepać Repeat.

A swoją drogą, dorwałem wczoraj Wakkę i muszę przyznać, że jest to najpaskudniejszy sprite w całej grze... Nawet te Halloweenowe wyglądają o niebo lepiej.

No ja to farmię - Tllith,Marie,Noctis,WoL,Orlandu + friend Orlandu(przez te chu.jowe summony z raidu,swojego drugiego jeszcze nie wylevelowałem i pewnie nie wyleveluję w tym tygodniu). max 3 tury,czasem dwie,zależy od ataku friend unit.Chainy w tej grze są tak OP,że nawet light ressist Mog Kinga nie wystarcza mu by przetrwać Divine Ruination :D

Opublikowano

Ta, 2 Champion's Belt to ja za dwa lata wygrinduję w takim tempie.

Mastachi, dobry moment jak każdy inny. Mogą być chwile, że będzie Ci się wydawało, iż jesteś w tyle, ale zawsze można wspomóc się znajomymi. Warto też porobić questy fabularne i uzbierać te 5000 Lapis na summona z gwarantowanym tęczowym kryształem. Na tym etapie nawet gdybyś zdobył Lightning czy Delitę, to będą oni pomocni.

Opublikowano (edytowane)
Ja chce WoLa jakos tak ubrać

Warrior of Light 6 Star

FFBEDB Unit Calculator

Right Hand: Magi Staff +25ATK+12MAG+70SPR

Left Hand: Imperial Shield +65DEF/SPR

Head: Grand Helm +45DEF+100%Sleep/Silence/Confuse+20%DEF with Heavy Armor

Body: Siren's Robe +30DEF+40MAG/SPR+100%Sleep/Silence

Accessory 1: Arsha's Talisman +20%HP+10%DEF+10%SPR

Accessory 2: Arsha's Talisman +20%HP+10%DEF+10%SPR

Ability 1: Shard of Genius +20%SPR w/Staff +20%DEF w/Robe

Ability 2: Shard of Genius +20%SPR w/Staff +20%DEF w/Robe

Ability 3: Shard of Genius +20%SPR w/Staff +20%DEF w/Robe

Ability 4: Shard of Genius +20%SPR w/Staff +20%DEF w/Robe

Pot Stats: HP: 450 MP: 75 ATK: 30 DEF: 30 MAG: 30 SPR: 30

Esper: Golem HP:6400 MP:4330 ATK:3335 DEF:4860 MAG:1630 SPR:1630

Total Stats: HP: 6739 MP: 273 ATK: 218 DEF: 542 MAG: 224 SPR: 501

Banner z FF XII bez Balthiera, FUUUUU

Edytowane przez Shen
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ja sobie ogrywam Jp wersje panowie odkładajcie wszystko na CG Fine to jest samograj bez żadnych TM przepraszam ,bez ekwipunku to jest za(pipi)ista ,a z TM to nie wiem co to będzie się działo na arenie jak LB będzie miała na 25 lvl.(już odkładam poty) z Ayaką w drużynie to te walki będą trwały 10 tur xD

Edytowane przez masta_g
Opublikowano (edytowane)

Wygrindowałem wreszcie pierwszego Dualcast i prawdę mówiąc zacząłem się zastanawiać po co, teraz gdy mam Tilith, a praktycznie każdy mag posiada Dual Black Magic. Nawet nie wiem, kto poza np. Refią mógłby z tego jeszcze skorzystać na tym etapie.

No trudno, może się przyda do jakichś eventów.

EDIT:

http://exvius.gamepedia.com/Zargabaath - na reddicie już krzyczą "rip ramza". W sumie nie pogardziłbym.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

To wynikało z tego, że było typo przy skillu AoE 3 Turn +60% ATK/DEF/MAG/SPR & +100% Blind/Para/Confu/Disease Resists  ze 100% zamiast 60%, wiec Ramza nie aż tak zagrożony ;]

Opublikowano (edytowane)

Moje JP konto dzisiaj wzmocnił Dark Veritas już mam Rikku Tidusa CG Fine Dark Fine ,która miałem ulepszyć ,ale jednak troche poczeka na swój 100 lvl.

ps.Właśnie sobie następne JP konto zrobiłem 2xDark Veritas, WoL 2.0 aka Basch i Ayaka.

Edytowane przez masta_g
Opublikowano

Rzuciłem trochę ticketów i w sumie nieźle, wypadł Rasler, Ashe i Vaan, czyli z Vaanem, którego już miałem w sam raz komplet do Eventu. Piątą jednostkę rzucę Rebertę lub Aileen - zobaczę, która lepiej się sprawdza na bossa.

Opublikowano

Zaczynają mnie trochę denerwować te materie, co dają np. HP+10% ATK/MAG+5% - pojawiają się w praktycznie każdym evencie, ale pod inną nazwą, przez co zajmują dodatkowe sloty. Nie wspominając o tym, że praktycznie już tych materii nie używam.

Ale faktycznie itemy ogólnie średnie. Nie ma nawet unikatowych itemów/materii dla jednostek z bannera.

Opublikowano

Ogłosili, że dostaniemy event z Nier Automata i ekskluzywne postacie. Skąd na to brać tickety ;/

Właśnie sprzedają ticket dziennie za 350 Lapis, na wypadek gdyby ktoś przegapił.