Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Chyba zmuszony będę farmić trzeciego Excalibura.

Miałem dla Firiona armić TM ,ale sobie daruje :)

Zbierałem LB poty dla CG Finy ,ale postanowiłem wszystko dla A2 dać jej LB ma ładne (pipi)nięcie.

A2 6 Star

FFBEDB Unit Calculator

Right Hand: Aigaion Arm +145ATK+100%LBFillRate

Left Hand: Excalibur +120ATK+Light Element

Head: Black Cowl +28ATK+25DEF+25SPR+100%Sleep

Body: Demon Mail +10ATK+55DEF+20%Dark

Accessory 1: Champion's Belt +30ATK/DEF & 20%ATK/DEF w/ Fist weapon

Accessory 2: Champion's Belt +30ATK/DEF & 20%ATK/DEF w/ Fist weapon

Ability 1: Sworn Six's Pride Dark +30%ATKw/GreatSword+30%ATKw/HeavyArmor

Ability 2: Large Sword Mastery +50% ATK w/ Great Sword

Ability 3: Martial Arts Mastery +50%ATK w/ Fist

Ability 4: Sworn Six's Pride Earth +40%DEFw/HeavyShield+40%ATKw/HeavyArmor

Pot Stats: HP: 390 MP: 65 ATK: 34 DEF: 26 MAG: 26 SPR: 26

Esper: Odin HP:5000 MP:3900 ATK:6000 DEF:4200 MAG:2000 SPR:2200

Total Stats: HP: 5356 MP: 297 ATK: 1173 DEF: 417 MAG: 131 SPR: 194

Crit Rate: 10% P. Evasion: 20% M. Evasion: 10% P. Counter: 30% M. Counter: 0%

Passive ATK Stack: 320% :banderas:

kalkulator mnie okłaamał

Edytowane przez masta_g
Opublikowano

Cloud jest na jp na stałe w puli? Bo teraz to na niego i Balthiera chce odkładac.

Tak jest na stałe.

Ja to już tylko na CG Fine odkładam ,a biletami to tylko przy raidach i King Mogu rzuce.

Opublikowano

Jak teraz wygladaja triale na globalu? Tez sa juz takie chore, ze gosciu moze caly team rozebac w jedna ture i jeszzce odnawia sobie hp i zeby go zranic trzeba kilka tur sie przygotowywac?

Na reddicie ludzie pisza, ze pozniejsze triale w JP nawet z najlepszym equipem i postaciami trwaja pare godzin. Co za glupota, kto ma tyle czasu zeby spedzic pare godzin na jednego bossa w grze mobilnej.

Przyznam, że ostatnio odczuwam wyjątkowe znużenie grą. Nowe triale są nie tyle trudne, co zbyt losowe, przez co nawet z dobrym teamem często siedzi się godzinami nad czymś, co koniec końców można zawalić w ostatnim momencie. Dla mnie to nie jest zabawne, szczególnie w grze mobilnej.

Ale oprócz triali w grze nie ma nic innego o jakimś rozsądnym poziomie trudności. Fabuła jest banalna, eventy czasem spoko, ale częściej też do obrania taktyki na rozwalenie bossa w jednej turze, żeby dało się znośnie grindować. Arena zaś to nic innego jak zwykły Repeat, gdzie przegrać mogę tylko, jak STOP mi wpadnie w pierwszej turze na cały team.

Może to i dziwne, ale jakoś większą satysfakcję miałem kombinując ze średnim teamem, niż teraz, kiedy mam dużo niezłych 5*. Efekt psuje też obecność tzw. "must-have" typu Tilith, czy Rikku. Wcześniej trochę się bawiłem i kombinowałem ze średniakami typu Cerius, a teraz i tak wszystko sprowadza się do ofensywy i utrzymania przy życiu.

No i też fakt, że już się ma tyle jednostek i TMów sprawia, że pulle nie są tak emocjonujące jak dawniej.

Opublikowano

To jest fakt, nawet w koloseum musiałem kombinować, jak jeszcze nie było/nie miałem 6*. Dawało to satysfakcje. Teraz to wszystko 1-2 tury poza trialami.

• Minusik 1
Opublikowano

Ja z 7 lubie Sepha najbardziej.

Kiedys gdzies czytalem wywiad z producentem gry gdzie mowil, ze chcialby zeby FFBE trwal nawet i 10 lat. Nie wiem skad oni tyle kontentu wezma jak juz zapowiedzieli, ze stare eventy powroca.

Opublikowano

Eventy to wiesz, ciagle to samo, tylko podmiana przeciwnikow. Liczą się postacie, ktore ludzie beda chcieli miec. Kolaboracja z Chrono Cross i masz ponad 40 postaci na banner ;)

• Minusik 1
Opublikowano

Sephirot

Max LB
480% AoE 1 Hit Physical Attack + Ignore 50% DEF & AoE 3 Turn -76% Light/Dark Resist -> 600% AoE 1 Hit Physical Attack + Ignore 50% DEF & AoE 3 Turn -100% Light/Dark Resist
koszt 36 kryształów

Full-Life
Curaja

500% ST 12 Hit (7Fr) Physical Attack
480% ST 7 Hit (HE Frames) Physical Attack & ST 3 Turn -60% Light/Dark Resist
270% ST 16 Hit (8Fr) Physical Attack + Ignore 50% DEF

180% AoE 1 Hit Magic Attack + Ignore -50% SPR & AoE 2 Turn -70% Light/Dark Resist

+50% ATK When Equipped with a Katana
+30% ATK, +30% DEF, +30% MAG, +30% SPR, +50% HP, +50% MP
+150% ATK When HP Falls Below 1%, +75% Damage to Human

+100% Blind/Paralyze/Confuse/Virus Resist

I jakby tego było mało
Self Recover 10000 HP, 150 MP & Fill 10-14 LS & 10 Turn Add Dark to Attacks

:banderas:

Opublikowano

Czy to prawda, ze na jp jest jakas opcja obejrzenia fabuly ponownie? Kiedys potrzebowalem szybko lapis, skipowalem scenki i teraz juz nie wiem o co chodzi.

• Minusik 1
Opublikowano

Nie widzialem takiej opcji jeszcze. Sprawdze pozniej.

Poki co to... Mam Sepha!!!! Oprocz tego 3xLila i kilkanacie sztuk Silta i Mima.

Ja niestety nie mam ,a zrobiłem 5 step 2 xLila Ace Fohlen i Veritas of the Flame.

Szkoda ,że nie miałem tyle szczęścia to Treki