Opublikowano 24 sierpnia 20177 l No cóż, ja dziś spyliłem wszystkie moogle Beastlorda i Virtous Contract :(
Opublikowano 24 sierpnia 20177 l Chyba zmuszony będę farmić trzeciego Excalibura. Miałem dla Firiona armić TM ,ale sobie daruje :) Zbierałem LB poty dla CG Finy ,ale postanowiłem wszystko dla A2 dać jej LB ma ładne (pipi)nięcie. A2 6 Star FFBEDB Unit Calculator Right Hand: Aigaion Arm +145ATK+100%LBFillRate Left Hand: Excalibur +120ATK+Light Element Head: Black Cowl +28ATK+25DEF+25SPR+100%Sleep Body: Demon Mail +10ATK+55DEF+20%Dark Accessory 1: Champion's Belt +30ATK/DEF & 20%ATK/DEF w/ Fist weapon Accessory 2: Champion's Belt +30ATK/DEF & 20%ATK/DEF w/ Fist weapon Ability 1: Sworn Six's Pride Dark +30%ATKw/GreatSword+30%ATKw/HeavyArmor Ability 2: Large Sword Mastery +50% ATK w/ Great Sword Ability 3: Martial Arts Mastery +50%ATK w/ Fist Ability 4: Sworn Six's Pride Earth +40%DEFw/HeavyShield+40%ATKw/HeavyArmor Pot Stats: HP: 390 MP: 65 ATK: 34 DEF: 26 MAG: 26 SPR: 26 Esper: Odin HP:5000 MP:3900 ATK:6000 DEF:4200 MAG:2000 SPR:2200 Total Stats: HP: 5356 MP: 297 ATK: 1173 DEF: 417 MAG: 131 SPR: 194 Crit Rate: 10% P. Evasion: 20% M. Evasion: 10% P. Counter: 30% M. Counter: 0% Passive ATK Stack: 320% kalkulator mnie okłaamał Edytowane 24 sierpnia 20177 l przez masta_g
Opublikowano 25 sierpnia 20177 l Mam dwoch earth veritasow, nawet nie wiedziałem, że jego materia aż 40% ataku daje. Musze sprawdzić czy da więcej niż brave suit i 30%atk
Opublikowano 25 sierpnia 20177 l Cloud jest na jp na stałe w puli? Bo teraz to na niego i Balthiera chce odkładac.
Opublikowano 25 sierpnia 20177 l Cloud jest na jp na stałe w puli? Bo teraz to na niego i Balthiera chce odkładac.Tak jest na stałe. Ja to już tylko na CG Fine odkładam ,a biletami to tylko przy raidach i King Mogu rzuce.
Opublikowano 25 sierpnia 20177 l Jeszcze jakiś healer ma być co gniecie tilith, ale nie pamietam nazwy
Opublikowano 25 sierpnia 20177 l Jeszcze jakiś healer ma być co gniecie tilith, ale nie pamietam nazwyAyaka co ma immune na STOP xD.
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Jak teraz wygladaja triale na globalu? Tez sa juz takie chore, ze gosciu moze caly team rozebac w jedna ture i jeszzce odnawia sobie hp i zeby go zranic trzeba kilka tur sie przygotowywac? Na reddicie ludzie pisza, ze pozniejsze triale w JP nawet z najlepszym equipem i postaciami trwaja pare godzin. Co za glupota, kto ma tyle czasu zeby spedzic pare godzin na jednego bossa w grze mobilnej. Przyznam, że ostatnio odczuwam wyjątkowe znużenie grą. Nowe triale są nie tyle trudne, co zbyt losowe, przez co nawet z dobrym teamem często siedzi się godzinami nad czymś, co koniec końców można zawalić w ostatnim momencie. Dla mnie to nie jest zabawne, szczególnie w grze mobilnej. Ale oprócz triali w grze nie ma nic innego o jakimś rozsądnym poziomie trudności. Fabuła jest banalna, eventy czasem spoko, ale częściej też do obrania taktyki na rozwalenie bossa w jednej turze, żeby dało się znośnie grindować. Arena zaś to nic innego jak zwykły Repeat, gdzie przegrać mogę tylko, jak STOP mi wpadnie w pierwszej turze na cały team. Może to i dziwne, ale jakoś większą satysfakcję miałem kombinując ze średnim teamem, niż teraz, kiedy mam dużo niezłych 5*. Efekt psuje też obecność tzw. "must-have" typu Tilith, czy Rikku. Wcześniej trochę się bawiłem i kombinowałem ze średniakami typu Cerius, a teraz i tak wszystko sprowadza się do ofensywy i utrzymania przy życiu. No i też fakt, że już się ma tyle jednostek i TMów sprawia, że pulle nie są tak emocjonujące jak dawniej.
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l To jest fakt, nawet w koloseum musiałem kombinować, jak jeszcze nie było/nie miałem 6*. Dawało to satysfakcje. Teraz to wszystko 1-2 tury poza trialami.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l W JP w ten piatek bedzie Sephiroth. Jenysie, ale poleca tickety i lapisy. I podobno obry chainer
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Ja z 7 lubie Sepha najbardziej. Kiedys gdzies czytalem wywiad z producentem gry gdzie mowil, ze chcialby zeby FFBE trwal nawet i 10 lat. Nie wiem skad oni tyle kontentu wezma jak juz zapowiedzieli, ze stare eventy powroca.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Eventy to wiesz, ciagle to samo, tylko podmiana przeciwnikow. Liczą się postacie, ktore ludzie beda chcieli miec. Kolaboracja z Chrono Cross i masz ponad 40 postaci na banner ;)
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Cebula podobno jest swietna postacia? Mnie ledwo stac na daily po bannerze z Nier.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Ten banner jest świetny dla tych co zaczynają grać oczywoiście jak wylosują OK.
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l SephirotMax LB480% AoE 1 Hit Physical Attack + Ignore 50% DEF & AoE 3 Turn -76% Light/Dark Resist -> 600% AoE 1 Hit Physical Attack + Ignore 50% DEF & AoE 3 Turn -100% Light/Dark Resistkoszt 36 kryształówFull-LifeCuraja500% ST 12 Hit (7Fr) Physical Attack480% ST 7 Hit (HE Frames) Physical Attack & ST 3 Turn -60% Light/Dark Resist270% ST 16 Hit (8Fr) Physical Attack + Ignore 50% DEF180% AoE 1 Hit Magic Attack + Ignore -50% SPR & AoE 2 Turn -70% Light/Dark Resist+50% ATK When Equipped with a Katana+30% ATK, +30% DEF, +30% MAG, +30% SPR, +50% HP, +50% MP+150% ATK When HP Falls Below 1%, +75% Damage to Human+100% Blind/Paralyze/Confuse/Virus ResistI jakby tego było małoSelf Recover 10000 HP, 150 MP & Fill 10-14 LS & 10 Turn Add Dark to Attacks
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Czyli musze go miec. Dobrze, ze zrobili ten step up, szanse wieksze na to ze go zdobede.
Opublikowano 1 września 20177 l Czy to prawda, ze na jp jest jakas opcja obejrzenia fabuly ponownie? Kiedys potrzebowalem szybko lapis, skipowalem scenki i teraz juz nie wiem o co chodzi.
Opublikowano 1 września 20177 l Nie widzialem takiej opcji jeszcze. Sprawdze pozniej. Poki co to... Mam Sepha!!!! Oprocz tego 3xLila i kilkanacie sztuk Silta i Mima.
Opublikowano 1 września 20177 l Nie widzialem takiej opcji jeszcze. Sprawdze pozniej. Poki co to... Mam Sepha!!!! Oprocz tego 3xLila i kilkanacie sztuk Silta i Mima. Ja niestety nie mam ,a zrobiłem 5 step 2 xLila Ace Fohlen i Veritas of the Flame. Szkoda ,że nie miałem tyle szczęścia to Treki