Shen 9 679 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Nie gralem tydzien, fajny detox, teraz mnie w ogole nie ciagnie do powrotu. Uzylem tylko ticketa 5* i wpadła druga Prishe [`] 2 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 14 października 2017 Opublikowano 14 października 2017 Drugi "troll" rainbow z bannera Ayaki - Veritas of the Flame... Niby ok, ale wolałbym jednak Ayakę... Nowy event w sumie spoko do grindu, bo można go przejść jedną postacią stosunkowo szybko. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 14 października 2017 Opublikowano 14 października 2017 (edytowane) Ader wyrwał drugą Ayakę, pewnie twoja ;] Edytowane 14 października 2017 przez mugen Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 14 października 2017 Opublikowano 14 października 2017 Rzuciłem wszystko co miałem, bo nie chce mi się grac. Wpadł Nyx i Veritas of the dark [`] 1 Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 14 października 2017 Opublikowano 14 października 2017 (edytowane) U mnie kolejna morska bryza Fina i Emperor mnie perzśladują.Pozbyłem się wszystkich biletów i jestem zadowolony ,gdyż mam wszystkie postacie z KS :) ps.Kaktusy mi się skończyły ,a Raid pewnie dopiero na Halloween. Edytowane 14 października 2017 przez masta_g Cytuj
Ader 383 Opublikowano 14 października 2017 Opublikowano 14 października 2017 Ader wyrwał drugą Ayakę, pewnie twoja ;] No kurde,chętnie bym wymienił na coś innego,jedna jest super,ale dwie to już niepotrzebne :( Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Content: [01:20] Halloween Event 10/20 1:00 PDT ~ [02:10] New Units Grim Lord Sakura 5~6★ Pirate Jake 4~6★ Illusionist Nichol 4~6★ Black Cat Lid 3~6★ (Awakening Update) [08:26] Ability Awakening 5★ base: Trance Terra, Emperor, Demon Rain, Dracu Lasswell 4★ base: Leon, White Witch Fina 3★ base: Black Cat Lid, Garland Nie interesują mnie te nowe jednostki, ale mam nadzieję, że 6* BCL i jej ulepszenia będą warte uwagi. Rok temu była to moja ulubiona jednostka. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ja jej do dziś nie wylevelowałem, kiedyś brakło kaktusów, a potem już jakoś nie było sensu. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 W końcu wziąłem się za 10 man trial. Agrias,Ayaka(Tilith też może być,nie ma różnicy),WoL,Orlandeau i Rikku - więcej nie potrzebowałem. Rikku LB spam w każdej turze(z tym,że ja mam jej LB na maxa - przez co nie używałem jej do niczego innego,żaden element ressist,żaden buff,kompletnie nic tylko spam jej LB z reraise i SPR/DEF buffem),WoL - Arms Eraser/Brave Presence,Ayaka/Tilith - spamuje HP/MP regen lub odnawia HP do full(w drugiej fazie,i gdy zaczynało brakować MP,używałem tylko skilla na hp/mp regen - wystarczyło,mimo,że jednostki nie miały full hp przez większość walki), Agrias i Orlandeau cała walkę spam Divine Ruination.Nie potrzebowałem PODów,ani innych jednostek. W sumie tylko nie zrobiłem Earth/Dark dmg za pierwszym razem,poza tym mam wszystkie misje. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 Mam nadzieję, że wpadnie Nichol, ma szansę być bardzo popsutą jednostką. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 (edytowane) Co tam słychać w grze? Warto farmić ten event na halloween? Nagrody widze takie jak z vortexow.Czy to prawda? Edytowane 22 października 2017 przez Shen 1 Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 (edytowane) 7* ps.nagrody w JP Rewards Summary: 2500 Lapis 400K Gil 4000 Friend Points 10%/5%/5% Trust Moogles (20%) 15x EN Pots 180x Copper ore 30x Potions 40x Gigacites 30x Star Quartz 2x 4★ Summoning Tickets 4x Summoning Ticket 2x 5★ EX Ticket 2x Free 10+1 Pull +2x 5* EX tickets Edytowane 22 października 2017 przez masta_g Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 To co, można zacząć odkładać już teraz na 7*. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 (edytowane) Nagrody za co? Heh, 7* niby były nieuniknione, ale jakoś ciężko będzie się nastawić. Dobrze, że obecne jednostki dostaną upgrade, bo bałem się, że zrobią "reset", gdzie tylko postacie z nowych bannerów będą 7*, a reszta w tyle. Minus ten, że tylko 5* base dostają upgrade, a i nawet wśród nich nie ma na razie np. Ayaki, czy innego healera. Ciekawe, jak będzie z 4*. Trochę w ostatnich dniach pograłem 'normalnie'. Odświeżyłem ekwipunek, porobiłem kilka triali i eventów, wykrafciłem wreszcie Adventurer V. Szkoda, że jestem spłukany z ticketów, bo chciałbym jednak tego nowego Nichola do zabawy. No gra jest ok, jak się nie młóci tylko i wyłącznie jakiegoś upierdliwego raidu. Przerwa dobrze robi, ale i tak jeszcze nie chcę odstawiać na dobre. Może samo przyjdzie. EDIT: Only base 5* units can go into 7*, and long story short you literally need a dupe to be able to send an unit into 7*. Super TMRs (what a dumb name...) are now a thing, they aren't raised by normal means as regular TMRs are and instead either require a dupe at 7* (reminder: 7* requires another dupe, also) or special moogles, however scarce Alim plans to make these. O, to chyba będzie ten moment, gdzie sobie dam spokój jednak. Edytowane 22 października 2017 przez Suavek Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 Pół biedy to 7*, najlepsze są Super TMRy które wymagają 6 sztuk konkretnego 5* base'a Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 (edytowane) Chyba skocze na reddita, bo od ponad 2 tygodni robiłem tylko to co dawało lapis i tickety ;pDobrze grać na globalu, teraz przez kilka miesięcy można wszystko odkładać na Squalla. Chciałem ostatnio kupić bundla za 5zł z 200 lapisu, wcześniej dopisywałem to do rachunku za telefon, teraz to nie działa. Ma ktoś taki problem? 7* Z tej listy mam 2x Ramze, 2x DKC, 2x Queen, Wilhelma, Emperora, Tidusa i Dark Veritasa. Nie mam zadnego 5* buffera ;/ Edytowane 22 października 2017 przez Shen 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 No dla wielu graczy 7* to będzie koniec gry.To może być gwóźdź do trumny tej gry. Z tych jednostek które mają dostać 7* jako pierwsze mam 3xRamza,3xLightning,4x Luneth,3xDelita,2x DKC,2xSeabreeze D|FIna,3x Emperor i 2xOrlandeau no i może w końcu druga Ayaka nie będzie tak bezużyteczna jak myślałem. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Jak podbiją drop rate rainbowów do ~10% to może nie będzie tak tragicznie ;] Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 W sumie nie wiem. Zależy, jak będzie wyglądał endgame oraz wszelkie limitowane czasowo eventy/raidy. Czy będą robione już z myślą o 7*, czy wszelkie 4-6* nadal będą w stanie coś wskórać. Nie pogardziłbym też rozwiązaniem, gdzie te kryształy 7* byłyby uniwersalne, tj. nie trzeba by było używać duplikatu danej jednostki, tylko dowolnego 5*. Ja na ten moment mam 2x Delita, 2x DKC i 2x Emperor, więc ujdzie, ale jak by nie patrzeć gram już ponad rok bez wydawania większej kasy i w takiej formie zwyczajnie nie widzę przeciętnego gracza osiągającego 7*. No ale z drugiej strony takimi jak ja nikt się nie martwi i wszystko sprowadza się do tego 1% wielorybów, które nawet jak wylosują tęczę, teraz będą rzucały jeszcze więcej po drugą sztukę. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Tylko co z eventowymi postaciami? Takie postacie z Nier juz nie dostana 7*? Przyszłe crossovery tez stoja pod znakiem zapytania, po co Ci rainbow jak pozniej juz nie wyciagniesz duplikatow? Chyba, że wlasnie zrobia jakis uniwersalny sposob na awaken postaci. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 No bo masz rzucić tysiącem dolarów (albo od razu kilkoma) i liczyć, że wylosujesz jeszcze jedną tęczę w trakcie trwania bannera. Z drugiej strony, nie pogardziłbym jakimś 'wyjątkiem', albo darmowymi kryształami np. jako drop z raidu. Coś jak specjalne moogle do TM limitowanych jednostek. Tęcza do fuzji limitowanego 7* mogłaby być jedną z takich nagród, albo nagrodą za trial. No i jest jeszcze nadzieja, że Gumi trochę jeszcze zmajstruje przy tym systemie. I tak trzeba przyznać, że FFBE do tej pory nie był jakimś perfidnym wyłudzaczem kasy - można spokojnie grać F2P, a im dłużej, tym łatwiej. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Z duplikatów to mam 3xOrlandu i 2xRamza, ciekawe czy Ramza w GL wcześniej doczeka się 7* czy enhancementów Cytuj
Ader 383 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Trzeba też pamiętać ,że w jp będzie(lub jest,nie wiem) ticket dzięki któremu będziemy mogli wybrać jednostkę którą chcemy dostać - to też trochę zmienia postać rzeczy.Jedno jest pewne, ten super TM nie grozi raczej zwykłym śmiertelnikom,co innego 7* - myślę,że z jednej strony to nie takie złe,ile razy się wkurzałem,że mam garstkę bezużytecznych klonów,teraz do czegoś się w końcu przydadzą. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Pojawienie sie 6* było spoko, powoli zwiększali poziom trudnosci, raczej sie nie obawiam ściany od ktorej f2p sie odbija. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi