Ader 383 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Jaki leniuch,na auto leci :D Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Jaki leniuch,na auto leci :DNie di końca przecież Espery odpalałem xD Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 To nie lepiej bladeblitz odpalać i kończyć wszystko w jedna rundę a później tylko repeat klikać? xD Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Co do Elzy, to sie zastanawiam, ma fajny break, mam dwie demon scythe, cos bym z niej wycisnal. Co do lapisu to nie schodze ponizej 10k, wlasnie na wypadek bundli czy takich bannerow. Event faktycznie lajtowy, po 20k itemkow potrafi poleciec. 1 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 No mam słabość do Elzy,bardzo długo była moim main dmg dealerem,a te upgrade'y wyglądają naprawdę smakowicie...Zobaczymy,w tym tempie zdobywania matsów bardzo możliwe,że wykupie wszystkie T5 matsy do ability awekening(no te za 30k ),może się skuszę... Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Hmm, Fina 6*, a o WoL cisza. To niby kiedy chcieli go w czerwcu ulepszyć? Chociaż, dziś poniedziałek, to może jutro jeszcze newsy jakieś dodadzą. Wiadomo, czy dwie sztuki Twin Lance sprawią, że postać będzie atakować 4x? A Expeditions fajny patent, sprawdzony. Aczkolwiek w takim STO, w którym się z tym systemem po raz pierwszy spotkałem zadania były powtarzalne i trwały od 30min, do kilku dni. Ciekawe jak będzie tutaj, bo screeny sugerują na zadania trwające kilka dni. Ale przyznam, że choć fajnie mieć dużą ilość sprzętu, szczególnie dla nowych graczy, to już mnie denerwuje te zbieractwo i nieustanne wykupywanie slotów do ekwipunku. Bo ja mam tak, że nawet jeśli nie potrzebuję miecza +40 ATK, to jeśli nie da się go zdobyć już w żaden sposób, bo był exclusivem dla eventu, czy cuś, to będę go trzymał do usranej śmierci... A teraz dostaniemy średni ekwipunek dla postaci fabularnych jeszcze. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Rozumiem ból,bo sam mam problem od jakiegoś czasu ze slotami na sprzęt i materie.Ostatnio dodałem po 10 slotów ale na długo mi to nie wystarczy... Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 (edytowane) W jp wersji dawali po 30 slotów z okazji roczku ,a u nas tego w zapowiedziach nie widze. Edytowane 19 czerwca 2017 przez masta_g Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Na rocznice nie dostali przypadkiem tez powiekszenia miejsca na matsy do 199? Dostajemy te bonusy w innej kolejnosci, ale mysle ze wszystko bedzie. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Nie doczytałem, że ten ekwipunek dla postaci fabularnych może użyć każda postać, a bonusy są unikatowe. W sumie fajnie, jak tak teraz patrzę, kolejne darmowe HP +15% i parę innych. No i sam pomysł misji dla tych postaci mi się podoba. Heh, fajny ten event - dwa razy pod rząd trzy Metal Gods. W takim tempie to serio nawet materiały do awakeningu uzbieram. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Ja już wykupiłem 3 za 80k i chyba 12 za 30k :) Mam fart jak uj z tymi metal godsami,piękny event dla mnie,152 nrg,i dziennie tak z 2 refille robię :) Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Ja nie uzupelniam ale tez juz wykupilem troche tych itemow na upgrade skilli bo nie mam na co wydawac. Ader dlaczego nie masz diablosa na Elzie? Z dupy dmg 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Bo wolę bladeblitz używać?Wszystkie trash moby padają od bladeblitz,na ostatniego ravaging blow i friend unit. Po co mi diabolos?Elza nie ma AoE,i tak wszystko pada od razu,więc na uj mi Diabolos na niej? :) Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Jednak Wakka to 3*base więc luzz Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Bo wolę bladeblitz używać?Wszystkie trash moby padają od bladeblitz,na ostatniego ravaging blow i friend unit. Po co mi diabolos?Elza nie ma AoE,i tak wszystko pada od razu,więc na uj mi Diabolos na niej? :) ja uzywam darkside 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Nie mam Darkside chyba na Diabolosie xD Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/comments/6icn14/gl_news_recap_ver_220_anniversay_more_062017/ Base inventory increase. Starting From: 06/22 16:00 CEST 06/22 06:00 PST Nº of new slots: 50 of everything. W JP mieli po 30 na ładnie to wygląda tylko ciekawe jak z drope rate przy bannerze z FFX?! Pamiętajcie ,żeby nie robić story do piątku. Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Jak to jest z tymi shard of kelsus? One dotyczą tylko jednej postaci, czy nadmiar na coś się przyda w przyszłości? Bo w sumie mogę zaraz go przywołać, a tu czytam, że będzie event z darmowymi shardami jeszcze i pewnie setka innych okazji do ich zdobycia. Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Pewnie daja szanse tym co nie napierdzielaja dzien w dzien. Jutro zrobie daily i bede mial 300. Przespałem niestety jeden dzien, tak juz dzis bym miał. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Ach, przyzwanie 5* Kelsusa to 300 Shardów, ale jego Awakening to kolejne 60. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 (edytowane) Ok, przypomniałem sobie o tej grze i zaciągnąłem. Sporo loadingów, ściągania... Masa jakichś menusów, które nie wiadomo skąd się biorą... I rozgrywka, która przypomina bardziej po prostu Monster Strike'i, Puzzle Dragonsy itp., niż Final Fantasy VI. Klikam kolejne walki, zbieram masę stuffu jakiegoś, coś wypada, zachęcają mnie do kupowania gwiazdek, nie wiem z czego to wynika i co daje... Czy są jakieś, hm, porady, co się w ogóle powinno robić w tej grze, na co patrzeć żeby się połapać w tym? Jaki jest cel w tej grze? Robisz te misje po kolei? Edytowane 23 czerwca 2017 przez ogqozo Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 Robisz sobie "fajnalowy" dream team zależny od szczęścia, grasz fabułę oraz znacznie trudniejsze triale i eventy. Także grind. Dużo grindu. Fabuła bez szału, rozkręca się duuuużo później. Jak się lubi kombinować z drużyną i ekwipunkiem, który się ma na stanie, żeby przejść jakieś trudniejsze walki/misje, to gierka może się podobać. Plus ładnie wygląda. Zdobywanie postaci w formie loterii trochę uzależnia, oprawa audiowizualna sprawia, że całość się łatwo chłonie. Duperele, typu dzwoniące dźwięki przy zdobywaniu itemów, ujawniający się stopniowo kryształ przy pullu, itd. No i da się grać za darmo. Jedyną restrykcją w sumie jest energia, ale to też dobrze, można sobie poklepać chwilę, wyłączyć, wrócić potem, albo następnego dnia. Fajne do zabicia czasu przed snem, czy na kiblu. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 Najlepsze źródło wiedzy o gierce to jej reddit https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/ Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 Co myslicie o Kelsusie? Ma dual fist, a ja akurat przypadkiem mam kilka Xiao i koncze robic dwie jej bronie z mysla o Rikku i Firionie. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 24 czerwca 2017 Opublikowano 24 czerwca 2017 Wyjaśni mi ktoś, co konkretnie wpływa na większy % powodzenia przy expeditions? Ekwipunek ewidentnie ma wpływ, ale czy chodzi o statystyki postaci, materie, czy co konkretnie? Nie widzę w tym na razie żadnej logiki, co czyni całość lekko upierdliwą, kiedy trzeba ekwipować postać na 24h misję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi