Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy takim szczęściu nawet jednej liczby nie trafię. Pulle mam od tygodni beznadziejne, Checkmate przestał mi nagle działać (choć ludzie na Reddicie piszą, że slot postaci i Esper mogą mieć wpływ na proc chance). No odechciewa się.

Jak jutro nie wpadnie Cecil, to może spróbuję 11-pull. Jak tu też go nie dorwę, a skończę z armią Edge'ów, to chyba będzie ragequit.

Opublikowano

Nie widziałem tematu o Mobius Final Fantasy, więc wrzucam tu - http://www.siliconera.com/2016/10/18/mobius-final-fantasy-headed-pc-november-japan/

W sumie Brave Exvius też bym nie pogardził na platformie Gabena z jakimś Cross-Play. Bo Mobius kompletnie nie przypadł mi do gustu. Ładnie wyglądał, ale za cholerę nie widziałem sensu rozgrywki.

Opublikowano

Są eventy rankingowe, kto wyzej dojdzie w wiezach gdzie co pietro walczy sie z trudniejszymi bossami, plus multiplayer. Ja teraz glownie multi sobie gram raz na jakis czas, bo klasy juz mam wyfarmione.

• Minusik 1
Opublikowano

Jeśli nowe postacie to będą tylko re-skiny obecnych, to ja dziękuję.

U mnie z daily druga Rosa, a Cecila brak. No ale przynajmniej nie wypadł kolejny Edge... Wieczorem 11-pull, to zobaczymy, ile przedmiotów skończy na ścianie.

Opublikowano

Jeśli nowe postacie to będą tylko re-skiny obecnych, to ja dziękuję.

U mnie z daily druga Rosa, a Cecila brak. No ale przynajmniej nie wypadł kolejny Edge... Wieczorem 11-pull, to zobaczymy, ile przedmiotów skończy na ścianie.

Przecież możesz zobaczyć już w grze czy to tylko reskiny - podpowiem - NIE :D Mają za(pipi)iste TMy,są całkiem silne i generalnie boski event się zapowiada :)

Opublikowano

Ale ogolnie sa silniejsze i moga do 6* dojsc. Lasswell ma miec jakies skille z drain czyli tego raczej nie ma standardowy Lasswell. Bede probowal ciagnac ale z samego eventu bedzie mozna duzo lakoci wyciagnac. Moj Kefka bedzie jeszcze potezniejszy!!

Opublikowano

Gdzie zobaczyć? W reklamówce są tylko statsy i TMy, bez zdolności.

A TMy mnie i tak nie obchodzą, bo nie bawię się w boty.

Ale co chcesz jeszcze zobaczyć?Mają zupełnie inne klasy,umiejętności(co też jest napisane w reklamówce) i TMy.Laswell ma 195 base att,co czyni go jeszcze sielniejszym niż Dark Knight Cecil.

Ja tam się jaram :)

Liczę na White Witch FInę :D

Opublikowano

Suavek, czy Ty aby przypadkiem bardziej się przez tą grę nie irytujesz niż bawisz :P?

No ja właśnie odpadłem na tym, że już było więcej frustracji niż funu no i ten grind wszechobecny to był gwóźdź do trumny.

Opublikowano

3000 Lapis, za kasę za drogie jednak, więc nie będzie 11-pull.

"A pociągnę chociaż ze 3-4 za 500, trudno".

Pierwszy pull - Vaan (kind of yay)

Drugi pull - Russel :\

Trzeci pull - Cecil

Jeremy-Renner.gif

Oczywiście tylko 3 gwiazdki, więc będzie grind, ale z czasem przynajmniej Leo pójdzie w odstawkę, bo i tak nie jest szczególnie pomocny na chwilę obecną. Teraz jeszcze ktoś sensowny do DMG by się przydał, bo Artemios ginie od byle czego.

Opublikowano (edytowane)

No sęk w tym, że na razie mam problem ze stworzeniem dobrej ekipy do rozwalania czegokolwiek. Mam dużo magów, supportów i healerów, a mało czegoś zadającego obrażenia.

Na dzień dzisiejszy mój główny team wygląda tak:

Leo - Golem (tank)

Artemios - Diablos (drugi DMG)

Fencer - Ifrit (główny DMG)

Lenna - Siren Shiva (Heal/Support)

Tellah - Ramuh (MAG/Heal)

Fencer ma Mana Strike, więc on robił za mój debuff -30% DEF, a Lenna z Cheer buffowała drużynę. Tellah ma Raise, więc oszczędzam Phoenix Down, plus jako mag jest całkiem spoko, choć pewnie nie aż tak jak Kefka (no i nie będzie miał 6*).

Artemios niby ma Barrage, ale przeciętnie zadaje 3x 500 DMG bossom, nawet mając Killer Bow i wszelkie inne buffy do ATK. Dla porównania Fencer z Piercing Strike potrafi walnąć po 15,000 DMG. No i Art ginie strasznie łatwo. Dlatego chciałbym go kimś zastąpić innym. Na chwilę obecną jedyny sensowny wariant to Kain.

Leo miał mi robić za Tanka, plus ma kilka dobrych zdolności, ale w większych potyczkach tak naprawdę nic wielkiego nie robił, a i też dość szybko potrafił zginąć, mimo dużego DEF i ~3300 HP. Teraz jednak zdecydowanie zastąpi go Cecil.

Nie wiem, gdzie miałbym tu jeszcze Vaana wcisnąć, bo to właściwie tylko support i breaker. Aczkolwiek pewnie przygotuję różne warianty drużyn do różnych sytuacji. Póki co bez kaktusów i tak szybko go nie wyleveluję.

Edytowane przez Suavek