Suavek 4 808 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Przeszedłem całe Colosseum ADV. S-4 zdecydowanie najtrudniejsze, przez te cholerne Wyrmy. Grind surowców do miecza będzie pewnie upierdliwy. S-5 za to komicznie prosty dla kontrastu. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Ja juz kilka dni bez pulla, smutno tak edit: nowa wyspa w czwartek Edytowane 24 października 2016 przez Shen 1 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 I w weekend cactuar dunes. Ja mysle, ze dzisiaj Ceclia na 6* zrobie. Mam pare kaktusow odstawionych, ale i tak mi bedzie brakowalo, zeby go wymaksic na lvl 100. Jesli nastepny banner bedzie FFIII to bedzie sie staral o Lunetha. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja farmie event do oporu, szkoda mi energii na kaktusy, szczegolnie ze ostatnio mialem pecha i glownie trafialem tylko jednego duzego, to rownie dobrze na vortexa moglem chodzic. Wyspa prawdopodobnie znowu na 2 czesci podzielona, czyli brak carbuncle i atk up 10%. Z FF3 polecam Refie, topowy healer, a ze ma przedział 4-6* to bedzie ją latwiej dorwać niz takiego Lunetha. 1 Cytuj
Suavek 4 808 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Przeglądam sobie przyszłe postacie i staram się realistycznie patrzeć na potencjalne dropy. Nie będę sobie zawracał głowy jednostkami z minimum 5*, ale taka Refia, Seven, Nine, Luka, czy Mercedes mogą być fajnym uzupełnieniem drużyny. Na nich chyba będę odkładał tickety, bo dropią na 4* i mają 6*. A z tego co widzę wszelkie 5* to średnio 0,X% lub mniej szans na drop. A event jest genialny. Wykupiłem już wszystkie itemy, kaktusy, star quartz, większość summon ticketów i kilka pomniejszych bzdur. Nawet jedną materię dla Black Cat Lid wziąłem. W takim tempie zdążę wykupić prawie wszystko i jeszcze zostanie NRG na kaktusy w weekend. Szkoda, że tego typu eventy pewnie będą rzadkością i w przyszłości wrócimy do azjatyckiego grindu. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Zawsze dają Cactuar Dunes wtedy,kiedy nie można sobie pozwolić za bardzo na wydawanie nrg na nie...Ja też bez pulla,ale ma to swoje dobre strony - lapis do przodu i mniej nerwów xD Czekam na jakiś dobry banner co by te tickety wydać.Banner z Refią byłby idealny,poza tym coś krążą plotki,że wkrótce CoD dostanie 6*,byłoby super - DW i dwa Rising Suny są w drodze Suavek,eventy z King Mogiem są dość częste,także chyba nie będzie źle. Edytowane 24 października 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Jak banner z FF3 to i CoD na 6*. Fajnie by bylo, bo mam dwie, spore wzmocnienie by to było dla mnie. Ja juz bym mogl konczyc dual wield, ale troche mi szkoda pozbywac sie drugiego Zidana przez fuzje i sie zastanawiam czy ich obu solo nie grinowac Locke x3 tez mi sie farmił, ale przez event to nie ma kiedy teraz. 1 Cytuj
Suavek 4 808 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Suavek,eventy z King Mogiem są dość częste,także chyba nie będzie źle.Raczej chodzi mi o to, że ten event na tle poprzednich jest bardzo przyjazny graczom. Żadnego grindowania eksploracji, craftingu, czy liczenia każdej sztuki shardów. Krótka walka za 1500 cukierków i tyle, można się zająć czymś innym, a nagrody są w zasięgu ręki nawet dla niedzielnego gracza. Poprzednie takie nie były i obawiam się, że przyszłe też nie będą. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Jak banner z FF3 to i CoD na 6*. Fajnie by bylo, bo mam dwie, spore wzmocnienie by to było dla mnie. Ja juz bym mogl konczyc dual wield, ale troche mi szkoda pozbywac sie drugiego Zidana przez fuzje i sie zastanawiam czy ich obu solo nie grinowac Locke x3 tez mi sie farmił, ale przez event to nie ma kiedy teraz. Ja mam 3 Zidanów i już bym mógł sobie dwa DW zrobić,ale ta postać jest tak rzadka,a TM tak cenny,że robię wszystkie 3 DW.Podobnie z Locke,mam tylko dwóch a jednak RS to najlepsza broń dla CoD.Wiem,że kusi Shen,ale warto czasem się wstrzymać Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Jak banner z FF3 to i CoD na 6*. Fajnie by bylo, bo mam dwie, spore wzmocnienie by to było dla mnie. Ja juz bym mogl konczyc dual wield, ale troche mi szkoda pozbywac sie drugiego Zidana przez fuzje i sie zastanawiam czy ich obu solo nie grinowac Locke x3 tez mi sie farmił, ale przez event to nie ma kiedy teraz. dual wield łączyć to najgorsza rzecz jaką byś zrobił ,ja moggłem mieć Excalibur i Sakurafubuki ,ale się powstrzymałem. Edytowane 24 października 2016 przez masta_g Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 No chyba tak zrobie. Z Locke chyba tez bo mam dwa cod. Tylko kiedy farmic te TM jak ciagle eventy. Tutaj sie wyrobie szybciej, bo został mi tylko trust mogle za 70k i itemy na 6*. Czasem chyba trzeba eventy odpuszczac troche. 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja tez sie chyba wyrobie ze wszystkim przed koncem eventu , wiec moge pofarmic tez kaktusy.Niestety co do TM - ale to jest słaba robota, straaaaasznie długo to trwa Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja puszczam makro jak wracam z roboty i tak z 3% dziennie wbijam. No ale wtedy jak eventow nie ma. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja używam tego macro: https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/comments/55nsbm/dont_fret_i_made_the_nox_foolproof_macro_back/ i nie ma z nim żadnych problemów.Nie musze się martwić o disconnect i energię,naprawdę polecam,ściągamy gotowe pliki i ładujemy do MEmu,cały opis w linku. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Ja nagralem sobie kliki w memu i tylko raz mnie rozlaczylo, dziala lepiej niz nox.wpadna kolejne gratisy za event - 300,000 dungeon clear: 5 Metal Gigantuars - 500,000 dungeon clear: 1 set of Megacite - 1,000,000 dungeon clear: 60 Energy - 2,000,000 dungeon clear: 200 Lapis - ??????????? dungeon clear: 1 Summon Ticket Edytowane 24 października 2016 przez Shen 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Ja nagralem sobie kliki w memu i tylko raz mnie rozlaczylo, dziala lepiej niz nox. wpadna kolejne gratisy za event - 300,000 dungeon clear: 5 Metal Gigantuars - 500,000 dungeon clear: 1 set of Megacite - 1,000,000 dungeon clear: 60 Energy - 2,000,000 dungeon clear: 200 Lapis - ??????????? dungeon clear: 1 Summon Ticket Ale przecież to co dałem jest do MEmu,nox nie działa.Ja też tak miałem przez pierwsze kilka dni ,że nie rozłączało,ale jeden disconnect i traci się kilka godzin.To makro samo się synchronizuje i klika w błąd z disconnectem.Nie ma prawa nic się dziać Edytowane 24 października 2016 przez Ader Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Wiem ze do memu, przetestuje to jak event skoncze farmic. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Wiem ze do memu, przetestuje to jak event skoncze farmic. Ja się zabierałem do tych gotowych macro zdecydowanie za długo,nie chciało mi się kombinować - ale gwarantuję,raz spróbujesz i nie pożałujesz Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Udalo mi sie Cecila na 6* zrobic, druga taka postac. Jak tak dalej pojdzie to do piatku bede mial wszystkie przedmioty z tego eventu jakie chce. Trust moogle sobie odpuszczam. Cytuj
Suavek 4 808 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Nie wiem, co ludzi napadło. Połowa moich "znajomych" nagle pozmieniała postacie na jakieś crapy, w tym ludzie, którzy mieli za liderów Lightning z ponad 400 ATK. Teraz praktycznie połowa friendsów to Cecile. Kefki z mniej niż 300 MAG przemilczę. Trochę się przez to event bardziej upierdliwy zrobił, bo właściwie dobra Lightning rozwala bossa w dwie tury. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Ja sobie dodałem do znajomych kilkanascie Lightning z minimum 460 ataku i juz sie nie przejmuje niczym 1 Cytuj
Suavek 4 808 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Też próbuję dodawać, ale nie przyjmują zaproszeń. :< Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Ja dodaje mase, wiekszosc odrzuca, ale nie wszyscy. Teraz mi sie trafil Delita z dual wield 550 ataku ponad, kosi lepiej niz Lightning 1 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Chyba wiem jaka materie dla mojego delity farmic. Dzieki, lubie byc potezny. Dzisiaj sie skusilem na pulla i wypadla Luna. Nie narzekam, polaczylem je i mam juz 20% za frajer z barrage droga nie chodzi. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Nie lepiej dwie farmic i potem polaczyc? Nowy trial boss dochodzi z kolejnym fajnym staffem, dobrze ze magow zaczalem expic. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi