Shen 9 679 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Znajdz jakiegos mocnego CoDa, wykreca swietny dmg. Ja ustawilem swojego na leadera, ale ma tylko 390 ataku, poki nie wyfarmie dual wield to za duzo nie pomoze. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 3/4 moich "znajomych" to Cecile... CoD widzę ze trzy, ale poniżej 200 ATK. Brałem Delity i Lightning, ale problem tkwi w moich postaciach, które giną mimo buffów. Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Mam teraz kilka postaci do podnoszenia gwiazdek ale nie mam sacred crystal, holy crystal i litrock. Szkoda ze nie da sie tego kupic. Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 (edytowane) Poddaję się. Lenna czy Tellah są praktycznie na hita Xande, a mimo tego, że używam buffów, debuffów, dispel i bafira, to np. jego 2x fira rozwala mi te postacie. Raz mi nawet tak Kefka Adera padł w mgnieniu oka. Maks zabrałem mu 50% HP, ale wtedy robi Time Stopper i praktycznie drużyna leży. Nie wiem, czy dalsze próby mają sens. Także nie wiem od czego to zależy, ale niby w pierwszej turze miał robić tylko Gauge, a tymczasem w jednym przypadku zaraz po nim zrobił kilka ataków fizycznych i rozwalił mi Tellaha (czyli Raise poszedł w cholerę). Edytowane 5 listopada 2016 przez Suavek Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 ELT roz(pipi)any, teraz zostal mi nowy Demon trial i potem juz farmienie tm. Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Delita, Cecil, Gaff (nic nie robil), Kefka, Tellah i Lightning (jakos 450 ATK) od znajomego. Delita prawie ciagle shield break lub barrage. Cecil focus i curaja co ture. Tellah na samych poczatku barfira a potem albo cura albo recall. Lightning co ture crushing blow i Kefka hyperdrive. Musze przyznac, ze mialem farta bo chyba tylko pod koniec walki mi za(pipi)al 3 postacie na raz ale wtedy juz Delita i Lightning go wykonczyli. Przed meteorem tylko musialem sie bronic, pozatym to ciagle atakowalem (czasem shield break) i leczylem. Gdyby nie Lightning o pewnie by mnie zmiotl w 2-3 tury. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 (edytowane) Mialem chyba uraz po Golbezie. Nie bylo tragedii. Padł w 2 tury. Moj cod walił za 13k x4, plus Delita z friendsow podobnie, tylko x8 Dzis Bartz z daily pulla, niedlugo dostaje 6* wiec nie jest zle. W shopie pojawil sie bundle, 120 energy za 100 lapisu, mozna kupic jeden. Chyba sie skusze i pofarmie dzis TM. Edytowane 6 listopada 2016 przez Shen 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Gdzie Ty ten bundle widzisz? Ja widzę nadal 100 Lapis za 60NRG, co wydaje mi się nieopłacalne dla osób, które mają więcej, niż 60. Bo z tego co rozumiem normalnie 100 Lapis odnawia NRG do maksymalnego poziomu, tak? Czyli jak mam więcej niż 60, to lepiej w normalnie sobie odnawiać. Z daily Galuf... Tradycja. Za to wczoraj udało się pokonać Xande. Ledwo, bo zostały mi trzy postacie na ~1k HP, w tym Lightning bez many. Ale na szczęście udało się gościa ubić. Normalnie ostatni atak do ostatniego piksela się wpasował, a kolejnej tury już bym nie przeżył. Jest dobrze, choć słyszę, że Golbez był znacznie silniejszy. To w sumie teraz wreszcie można się zająć fabułą i duperelami. PS. Polecam robić Colosseum ADV S-2. Dostaje się za jego powtórki Mega Ether, zaś bossowi można ukraść (w najlepszym przypadku) Elixir. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Juz naprawali, był bug, przez godzine było 2x60 za 100 lapis. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Jak ktoś ma już ponad 60 nrg to najlepiej nie robić refilla za 100 lapisu,tylko kupić najtańszy lapsi bundle - 120 lapisu za 4,79 i wtedy dac refilla.Koszt ten sam co za 60 nrg a dostajemy refill plus 20 lapisu. Poza tym faktycznie Shen ma rację,był bug i było 120 nrg do wzięcia przez krótki czas Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 (edytowane) Ja dzisiaj daily pull Ingus moja pierwsza postać z FB. Edytowane 6 listopada 2016 przez masta_g Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Pokonalem greater demona i teraz juz mi tylko pakowanie zostalo. Poki co spokojnie bede daily robil, i jeszcze jakies tam bilety wpadna. Chyba, ze nastepny banner bedzie mial kogos fajnego to sie wy(pipi)ie na Lunetha. Tilith mi zwisa bo i tak mam Refie. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Ja musze dobic 20% TM jeszcze na Zidanie i wyexpic Cecila i Refie. Drugiego CoDa chyba oleje, bo nie mam dla niej i tak dobreh broni, wrzuce Bartza i poczekam na banner z FF5. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Nie mam silnej woli. Pozbyłem się wszystkich pozostałych ticketów - Krile, Shantotto, drugi Arc, Kain, Ingus, Clyne... Refii nadal brak... Cała nadzieja w daily :\ Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 (edytowane) Moj Team bedzie teraz Cecil , WoL , Ramza, Luneth, Refia - na DEF/DMG fizyczny nastowiony (nie mam broni do COD) tylko musze ich wyekspic a to sie zejdzie. Dzis zrobie TM z Keina - zawsze dla kogos sie przyda ta bron Edytowane 6 listopada 2016 przez Welna Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Same postacie z 6* (Oprocz WoL, ale on tez dostanie). Skubany. Szybko Ci poszlo farmienie TM Kaina? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Ja mialem 6 Kainow to szybko poszlo Teraz mysle nad teamem magow, 2x Arc z dualcastem i 3x Edgar powinno kosic wszystko. Widzialem jak tak koles robil z Kefka. 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Mam 4x Kaine wiec dosc szybko, potem pofarmie COD z Auto-Limit bo mam 3x Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Odpalilem makro rano chyba jakos o 10 i 2% wpadło równe. Nie ma tragedii. 1 Cytuj
masta_g 63 Opublikowano 6 listopada 2016 Opublikowano 6 listopada 2016 Was updating on my Excel sheet for the game. Decided to share my note page on the upcoming schedule. Random Notes -Possibility of Gumi resorting back to 2 weeks banners for a bit to allow Content to catch up to units. Halloween/FFIII, Good chance both FFXIII and FFZero will be Two weeks also, but with half and half of the characters ala FFT. Tentative Outlook Nov 4th thru 17th -FFIII Banner -700 Lapis Through Dailies, -450 Lapis thru Daily rewards -4 Tickets thru Daily Rewards(Additional 9 daily pulls acquired) -Event second week, Odds on return of Maze(6months since previous) -Facebook/Twitter Share campaign(Ticket???) Nov 18th Thru Dec 2nd/9th -FFXIII Banner and FFBF banner -1050 Lapis thru 1400 Lapis thru Dailies -Remaining 3 tickets and an additional 150 Lapis thru Daily Rewards -FFXIII Mog King, FFBF Normal. -Chances are FFXIII followed by FFBF(Mog King -> Standard - Mog King) Dec 2nd/9th Thru 16th/23rd. -FFZero Banner, Mog King Event. -Good chance to combine FFZero Banner 1 and 2 into a single two week event. Remaining possible banners and events for year -FFV Banner(Dungeon)/Christmas Event(Most likely Mog King event) -JPN Special for 10k Lapis and 3 Rainbow Crystals Calculations for monthly Avg -1500 Lapis thru Dailies per month -Avg(2 Months of 800 Lapis, 2 months of 600 Lapis, 1 month of 500 Lapis thru Daily rewards, add on 300 Lapis now for additional 3 days). 1000 Lapis per month thru daily rewards. -Tickets per month(Low 2, High 8, Avg 4 Thru Dailies) +++10 Daily Pulls + 4 Ticket Pulls Min per month+++ New content(Low 5 Dungeons, High 8) Avg, 7. Additional 700 Lapis Banner details FFXIII Banner - Not worth it anymore outside of Snow(4*) and Lightning(5*) due to FFIII. Better to save. -Need knuckle to make use of Snow and Snow TM, Xaio TM, or Gale Key #1. FFBF - Dailies only, possibly exclusive Global Confirmed) -Wait till Tilith 6*. -Karl and Seria TM's good for Attack/Tanks FFZero - No conclusion yet, doesn't seem overly worthwhile. Better to Save. info z gafa Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Ja (pipi)e, z 250 Arc i z ticketa kolejny, mam juz czterech. Tak samo z Refia. 1 Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Ja tez juz mam 4x Arc. Refia jedna i mi starczy. ingus tez x4. Lunetha brak, ale chyba sie juz z tym pogodzilem i nie zrobie 10+1. Pooszczedzam i jak bedzie banner z dobrymi postaciami wtedy bede znowu ciagnal jak glupi. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Ja tez sie zastanawiam, zaraz bede mial dual wield, drugi w drodze, poradze sobie i bez niego. Arca pewnie pofarmie, potem sie scali po jednym i dwa fajne staffy dla magow beda z TM. 1 Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Wlasnie, na reddicie jest gudie jak szybko armic TM uzywajac lapisu. Sie zastanawiam czy nie warto sprobowac, chociaz oni tam w (pipi) lapisu uzywaja a ja mam range 49,odnawianie energii nie za bardzo mi podejdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi