Skocz do zawartości

Final Fantasy Brave Exvius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Drugi rzut nie jest pewniak ale jest duże prawdopodobieństwo bo tak było w przypadku eventu FFXIII. 

Najlepsza jednostka z Type-0 to healer/nuker Rem.

hqdefault.jpg

- Curaja, Esuna, Thundaga, Blizzaga, Protectga, Firaga, Rise

- Dualcast

- AoE Heal ze zdjęciem statusów

- Auto revive z 80% Hp na cel przez 3 tury

-  + 50% MAG ze sztyletem

BB Luka, BB Refia

W japonii ta healerka była chyba w trzecim rzucie także możemy jej nie zobaczyć w tym evencie. To byłby chyba pierwszy healer 5* base.

Edytowane przez devilbot
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Całkiem fajna, ale dla mnie Refia nadal lepsza
- full rise jest o niebo lepsze
-buff na atk/def na 5 tur
-no i nieoceniona pasywka, ktora nawet w tym evencie mi dupe ratowala, jak przesadzilem z braniem bonusowych postaci, 100% res na silence, para, confuse i petrify

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Seven daily, akurat na niej mi zalezalo najbardziej bo ma fajny tm. Teraz 700 itemkow na jeden quest leci. Koncze z summonami.

Edytowane przez Shen
  • Minusik 1
Opublikowano

Jaka jest taktyka na tego potwora bonusowego? Wczoraj pojawił mi się kilka razy, ale praktycznie gwałci moją drużynę (Hex strike nic nie robi, nie mogę go uśpić ani nic), więc wróciłem do nabijania punktów na ADV :(

Opublikowano (edytowane)

Mnie raz zabił. Potem tank z Provoke w moim przypadku amarant z Mirage Vest. Drugi mirage vest dla najlepszego DD w party. W grze są łatwo dostępne oba. Poza tym można użyć np Chizuru co ma skilla co czyni ją na 3 tury nietykalną. Seven chyba też to ma.

Full break też działa na niego czyli najlepiej mieć w farma teamie WoLa z Mirage vestem + Full Breakiem i golemem provoke, Chizuru i DD z MV.

edit. Chyba se ogram znowu FF Type-0 na PSP przez ten event.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano

Te triale stare typu roślinka i demon, to są bardzo trudne, jeśli już mam nieco sensowniejszy team, z Noctisem na czele? CoD dobiłem do 90 levelu i przydałaby się maczuga, ale boję się marnować NRG w trakcie trwania eventu, żebym potem nie żałował, że było jednak grindować.

No i Dark Finę wypadałoby dla Moogla jeszcze rozwalić.

Opublikowano (edytowane)

Demona zrobisz na pewo tylko weź itemy offensywne na metal cactuara. Roślinka dla mnie poza zasięgiem.

Warto demona dla Wizard Rod. 

edit: te 100 kaktusów to trochę za mało było żeby podexpić jednostkę na maxa. Mam lukę na 70 levlu 6*. Jeszcze ze 100 mogliby rzucić.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano (edytowane)

Dark Fina mnie rozbroiła kompletnie... Aczkolwiek niepotrzebnie brałem Elze Adera, bo same dark resisty mi wyskakiwały. No i jednak było wrzucić Black Choker na Noctisa...

EDIT:

Dobra, padła przy drugim podejściu z jakimś CoD. Cerius się przydała. Dziwne tylko, że nie zaliczyło mi Achievementa z Esperem, bo jestem w 100% przekonany, że odpaliłem Shivę jako ostatnią i to ona zadała ostatni DMG. No chyba, że nie liczy się odpalenie zdolności po Overkill.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Rain 6* widzę nadal przeciętny, ale ma zarówno Full Break, jak i Full Buff +40% dla drużyny na 3 tury. Czyli wychodzi taki darmowy, niczego sobie support. Vaan i jemu podobni pójdą w odstawkę.

Btw. na jakiej zasadzie działają w Japonii te Enhancements? To są zwykłe Materie, czy co innego? Widzę strasznie kosztowne są, jeśli chodzi o Gil, ale też jakieś materiały są potrzebne.

Opublikowano

Dobrze, że nie wydałem Megacitów na summony bo podexpić Odina będzie ważniejsze. W końcu jest lepszym esperem dla DD niż Ifrit.

Rain nawet jakby dostał Quadra Wield nie wziąłbym go do party. WoL już niedługo.

Opublikowano

Jakby ktoś się zastanawiał czy jego postacie dadzą radę z najtrudniejszymi bossami obecnymi na razie tylko w japońskiej wersji to polecam kanał YT - TREKI Games.

Gość czyści najtrudniejszy japoński content postaciami z FFV  z Galufem oczywiście.

Galuf widzę ma te fisty od Snowa zwiększające DEF. Cieszę się, że je zrobiłem bo widzę w JAP każdy WoL z nimi biega.

Opublikowano

Kurczę, mam już 150 slotów na jednostki a i tak ciągle jestem na granicy :/. Jest gdzieś lista takich, których mogę spokojnie zmerge'ować albo w ogóle wywalić? Jak patrzę na takiego Anzelma czy Viviego to nic ciekawego z nich nie ma, w życiu bym tych TMR nie farmił.

Opublikowano

Ja trzymam przynajmniej 1 sztuke kazdej postaci, a duble z (pipi)owym tmr łącze. Po ceriusie i mediusie nigdy nie wiadomo kto na globalu dostanie 6*.

Wygoogluj "tmr rankings" żeby zobaczyć które są słabe.

Opublikowano

Anzelma nie warto trzymać nawet dla TMR - Drain można sobie wycrafcić, choć nie wiem po co.

Jednostki za Friend Points sprzedaję, jeśli już zdobyłem ich TMR. Tylko niektóre TMR warto zbierać ponownie, jak HP+10% czy Slayery.

Generalnie też trzymam po 1 sztuce każdej jednostki, a więcej tylko tych, których bym może kiedyś chciał farmić TM. Problem w tym, że tego nie robię, bo na tablecie mi się nie chce ręcznie, na kompie robię inne rzeczy, a na noc czy wychodząc do pracy i tak go wyłączam. A nawet gdyby, to na Memu gra mi się i tak nie odpala, ale to może być wina przeciętnego kompa akurat. Noxa nie sprawdzałem. Zresztą, NRG i tak wolę przeznaczać na eventy i zaległości w fabule.

Opublikowano

Może musisz pozwiedzać Aquapolis, żeby znaleźć właściwą cut-scenkę. Nicole dołącza do drużyny itp. Przy okazji gdzieś tam też mini-quest z Charlotte znajdziesz. Taki trochę mało intuicyjny moment, bo też kompletnie Nicola olałem, bo nie wróciłem do miasta.

Opublikowano

Noctis naprawdę jest OP. Z DW sam przechodzi ELT eventowe. Z daily wpadł mi Jack, to razem ze znajomym mam 4 jednostki Type-0, Noctisa i Exdeatha (który i tak nic nie robi, o ile bossowi nie wpadnie paralyze). Miło się tę Phantomę klepie teraz, w przeciwieństwie do eventu FFXIII.

Opublikowano

Tak jak mowisz, w bossa zawsze wchodzi para, w tego bonusowego stworka sleep. Jeden Noctis moze przejsc sam event na elt. Mam dwie swoje bonusowe postacie, jedna od znajomego i jazda. Szkoda mi lapisu zeby wyciagnac wiecej.

• Minusik 1