Skocz do zawartości

Nintendo Classic Mini

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O widzisz, mam willoty i nigdy nawet sie tym nie interesowałem. Miałbym pada Classic Pro do PC a to bardzo wygodna zabawka. Mógłbym też dokupić sobie tego pada NESowego.

Opublikowano (edytowane)

Parę fotek pudełka + konsoli i kontrolera. Kabel wydaje się trochę krótki :(

Ale retro klimat bije z tych pudełek tak, że masakra :banderas:

803496360.jpg

1264953411.jpg

1535578663.jpg

2022200114.jpg

21289674.jpg

1853875265.jpg

i na koniec, mega retro reklama:

EDIT

Adasiulko się wcisnął :frog: 

Edytowane przez Rayos
  • Plusik 2
Opublikowano

Mam nadzieje, ze kabel tylko na tych zdjeciach tak wyglada i w rzeczywistosci jest dluzszy. W innym wypadku bede musial kupic jakas poduszke, zeby dupa nie bolala od siedzenia na taborecie. 

Opublikowano

Obawiałem się tego od początku i wygląda na to, że to się sprawdzi - kabel pewnie będzie długości typowych akcesoriów do wiilota, typy Nunchuck czy classic controller, bodaj 1-1.5 metra 

Opublikowano (edytowane)

Idzie pr(z)eor ;] Wybór między graniem, a oglądaniem? Jaki wybór ? :yao:

E: a z tym kablem może taki myk by jednak grać na małych ekranach bo nie wyobrażam sobie tego z 1,5 metra na 55calach

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mam nadzieje, ze kabel tylko na tych zdjeciach tak wyglada i w rzeczywistosci jest dluzszy. W innym wypadku bede musial kupic jakas poduszke, zeby dupa nie bolala od siedzenia na taborecie. 

Jak oldskul to oldskul... będziemy siedzieć na podłodze jak za dawnych czasów  :lapka:

Opublikowano

jak kabel bedzie krotki to troche lipa, szkoda w sumie ze kontrolery nie sa bezprzewodowe ;/ ale z drugiej strony zabilo by to czar wspomien, preorder mam zlozony, ale tak na trzezwo myslac to nie wiem czy bede na tym gral, jak moge niektore z tych gier ograc sobie na 3ds 

Opublikowano

Będzie problem z przejściem tych gier bo mało żyć i trudne, nie prowadzą nas za rączkę i nie ma nonstop continue :] a zapisywanie stanu gry w każdym momencie to czity serio.

Opublikowano

Po to dali zapis, żeby nie było problemu. Poza tym już widzę, jak jakiś dzieciak "uszczęśliwiony" tym Nintendo, po którymś z kolei zgonie w Contrze myśli sobie: "nihuja nie zapisze, to czity serio" :dynia:

Opublikowano

Czity w Contrze? Tylko Konami Code!

Zapowiada się spoko. Dosyć krótki kabel tylko od kontrolera i trochę szkoda, że nie będzie większej ilości gier :/

PS. NES=/=Famicom, a Goal 3 i Tanki wyszły tylko na Famicoma :)

Opublikowano

Powodzenia w przechodzeniu Castlevani bez zapisu. Z innymi grami oczywiscie latwiej nie bedzie. Logiczne, ze skoro dodano mozliwosc zapisu rozgrywki to trzeba byc nieogarem, zeby z tego nie skorzystac. Teraz zacznie sie dorabianie teorii / ideologii do przechodzenia retro gierek? 

Opublikowano

Powodzenia w przechodzeniu Castlevani bez zapisu. Z innymi grami oczywiscie latwiej nie bedzie. Logiczne, ze skoro dodano mozliwosc zapisu rozgrywki to trzeba byc nieogarem, zeby z tego nie skorzystac. Teraz zacznie sie dorabianie teorii / ideologii do przechodzenia retro gierek? 

Jakoś w styczniu siedziałem nad Castlevanią i poszło. Teraz znowu się zmagam z The Fantastic Adventures of Dizzy - tu by się przydała bateryjka, bo zasilacz mi skwierczy po dotarciu do zamku w chmurach. Ogólnie jak się przysiądzie do danej gry, to w końcu pęknie. Wspomniana Contra to akurat pikuś, bo całość trwa ~30 minut, dłuższe gry dają popalić (bo a to się skusi pod koniec, albo po prostu trzeba wyjść/coś zrobić w trakcie rozgrywki).

Opublikowano

To gratuluje. Przechodzilem pare miesiecy temu Castlevanie i zapisywalem na poczatku kazdej planszy i przed bossem. Bylo ciezko. Bez saveow byloby jeszcze gorzej. 

Opublikowano (edytowane)

czyli sto pro oldschool? u mnie za dzieciaka pegasusa wyciągałem pegasusa z szuflady, kładłem na dywanie przed tv, podpinałem kable i grałem siedząc na podłodze :banderas: ależ to były czaas, ależ mnie teraz nostalgia wzieła, o ja yebie :obama: na 1 komunię się prawie spóźniłem bo walczylem z ostatnim bossem DuckTales 2 :fsg:

Nie przeszkadza mi długośc kabla. Nadal mam ten mniejszy TV HD Ready który używałem w akademiku, będzie IDEALNY do tego sprzętu :D 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

i co z tego. kabel hdmi 3 m to na allegro jakieś 30 zł (taki dobrej jakości ) sam będę tak podłączać do tv na czas grania

I bedziesz trzymal konsole na kolanach albo stoliku? Przeciez to niedorzeczne. Poskapili kabla i tyle w temacie. Tak samo jak drugiego pada.