Skocz do zawartości

Nintendo Classic Mini

Featured Replies

• Odpowiedzi 539
  • Wyświetleń 104,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• w koncu wrocilem do mieszkania i przetestowalem urzadzenie.   Powiem jedno:   OBAMANDERAS   przepiękne konsola leciutka jak cholera, jednak stoi stabilnie po podlączeniu kabla usb i HDMI. kabe

• Tak to można grać      

Opublikowano

No byłoby świetnie, gdyby ta jaskółka okazała się Mini Snesem. Obawiam się jednak, że może chodzić o nakładkę na kontroler od Switcha, co by na emu SNESa VC, odpalić grę i grać jak na oryginalnym padzie.

Z innej beki. Przedłużacz do mini nesa, który można kupić w Ultimie bardzo dobrze się spisuje i niema żadnej różnicy  w przesyłaniu sygnału - brak opóźnień oraz zacięć itp. Także teraz wreszcie mogę sprzątnąć mini nesa z dywanu i grać ja człowiek bo z przedłużką mamy jakieś 2m,50cm długości co w zupełności styka. 

ps: raven jakbyś kupił taką przejściówkę/przedłużkę ojcu, to mógłby śmigać jak człowiek :)

Opublikowano

i musiałby co chwilę wstawać jakby chcial save'a zrobić albo gierke zmienić ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NES mini został złamany i da się wrzucać na niego nowe gierki.

Niestety UI obsługuje tylko 60.

Opublikowano

Ale to ruskie jest, nie wiadomo co on tam zrobił, czekam na więcej info bo może się to okazać że fake [emoji14]

Opublikowano

Mi wystarczy nawet i 30 gier, ale takie, które są dla mnie hitami: CONTRA, BATTLE CITY, TOM & JERRY. Ach, jaram się i czekam na szczegóły.

Opublikowano

Mi wystarczy nawet i 30 gier, ale takie, które są dla mnie hitami: CONTRA, BATTLE CITY, TOM & JERRY. Ach, jaram się i czekam na szczegóły.

Panowie zaraz będę testował, trzymajcie kciuki  :lapka:

Opublikowano

Działa  :sorcerer: 
Dogram kilka gierek i wtedy wrzuce jakiś filmik na YT :)

Opublikowano

Daj znać, kurcze Battletoads, tego mi brakowało, tyle czasu spędzone za dzieciaka;) zawsze graliśmy z kumplem w coopie i zawsze był fail na takich kołach/motorach;) w zeszłym roku dowiedziałem się że był bug w wersji z USA i nie dało się tego przejść we dwóch:DD

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jest już łatwiejszy sposób, zobaczysz na filmiku :))

Jak się wgra to wrzucę w ten komentarz.

Co jest porzebne? hakchi2 - jest to już narzędzie wszystko w jednym - zrzuca Kernel, wgrywa zmodyfikowany, wgrywa i przygotowuje gry by działały na konsolce.

https://gbatemp.net/threads/hakchi2-nes-mini-very-simple-pimp-tool.456256/

Najlepiej wypakować folder hakchi na dysk C.

Uwaga - Windowsowy Defender pluje jadem twierdząc że jest w tym jakiś syf - dodałem do wyjątków i zaczęło działać, program hakchi.exe uruchomić najlepiej jako Admin.

Możemy dodawać gry, potem zmienić np. ich wydawcę czy datę wydania ( program nie ma sam w sobie bazy danych ), dodać okładkę ręcznie lub przez sieć.

Cała modyfikacja opiera się na:

- zrzuceniu kernela

- wgraniu custom kernela

- potem dodanie gier i upload :)

Nie odpowiadam za żadne szkody, jednakże uważam że tym programikiem wyżej ryzyko pomylenia czegoś jest bardzo niskie - wszystko w przystępnej formie po Angielsku.

Edytowane przez blakuś

Opublikowano

Ostrzegam że emulator Nintendo nie obsługuje każdego jaki istnieje mapera. Niektóre gry mogą nie działać.
Jednakże "Czołgi" czy BattleToads działają :)

Opublikowano

Już wiem, że pewnie te wszelkie składanki x in 1, nie zadziałają - zawsze z tym był problem, nawet na PC emu. A i limit 60 gier jest nie przez miejsce (i megabajty), ale przez to, że więcej okładek się nie zmieści na ekranie? :)

ps. dawać mnie drugiego pada!

Opublikowano

Już wiem, że pewnie te wszelkie składanki x in 1, nie zadziałają - zawsze z tym był problem, nawet na PC emu. A i limit 60 gier jest nie przez miejsce (i megabajty), ale przez to, że więcej okładek się nie zmieści na ekranie? :)

ps. dawać mnie drugiego pada!

Twórca hakchi2 miał łącznie 64 gry ( 30 wbudowane + 34 swoje ) i wszystko działało, więc nie wiem jak jest z tym limitem

Opublikowano

Tia, właśnie ukończyłem Jungle w Contrze. Zarypiście, ale faktycznie składanki nie działają.

Myślę, żeby usunąć te gierki od Nintendo (chyba da radę je przywrócić) i po prostu zrobić swoje TOP30. W sumie to mam na liście z 70 dobrych gier.

Opublikowano

Nawet jakby dało się tylko dosłownie 30 kolejnych gierek zainstalować, to mi i tak by to wystarczyło. I tak wszystkiego bym nie ograł.

Ja za I razem nie zaznaczyłem 30 gier co są w zestawie z konsolką, efektem był pusty ekran i tylko Darkwing Duck :D

Opublikowano

Zaraz się okaże, że ten mocny sprzęt (tam chyba 512MB RAMu?), będzie jeszcze emulował gierki z GBC, czy SNESa :)

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Ostrzegam że emulator Nintendo nie obsługuje każdego jaki istnieje mapera. Niektóre gry mogą nie działać.

Jednakże "Czołgi" czy BattleToads działają :)

A Goal 3 zadziała?

Nie testowałem jednakże mogę sprawdzić :)

Edit: Nie sprawdzam do póki nie dojdzie do programu opcja kasacji już wgranych gier, jak coś się zmieni to napiszę.

Edytowane przez blakuś

Opublikowano

Czas kupić ten cudowny sprzęt. Sprzedają już dodatkowe pady?

Opublikowano

Jakby ktoś szukał, to poniżej specyfikacja konsoli:

Chipset Allwinner R16 (4x Cortex A7, Mali400MP2 GPU)

Pamięć RAM: 256 MB DDR3

Pamięć Flash: 512MB SLC NAND flash, TSOP48

Coś czuję, że luzem wejdzie i ze sto gierek :)