pic3k 130 Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 Nintendo szykuje chyba snes mini. 6 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 No byłoby świetnie, gdyby ta jaskółka okazała się Mini Snesem. Obawiam się jednak, że może chodzić o nakładkę na kontroler od Switcha, co by na emu SNESa VC, odpalić grę i grać jak na oryginalnym padzie. Z innej beki. Przedłużacz do mini nesa, który można kupić w Ultimie bardzo dobrze się spisuje i niema żadnej różnicy w przesyłaniu sygnału - brak opóźnień oraz zacięć itp. Także teraz wreszcie mogę sprzątnąć mini nesa z dywanu i grać ja człowiek bo z przedłużką mamy jakieś 2m,50cm długości co w zupełności styka. ps: raven jakbyś kupił taką przejściówkę/przedłużkę ojcu, to mógłby śmigać jak człowiek Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 i musiałby co chwilę wstawać jakby chcial save'a zrobić albo gierke zmienić Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 Grałby najwyżejjak przedszkolak - bez sejwów. Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 NES mini został złamany i da się wrzucać na niego nowe gierki. Niestety UI obsługuje tylko 60. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Ale to ruskie jest, nie wiadomo co on tam zrobił, czekam na więcej info bo może się to okazać że fake Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 W opisie filmiku jest link co i jak trzeba zrobić. http://pastebin.com/af2RxZ6z Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Mi wystarczy nawet i 30 gier, ale takie, które są dla mnie hitami: CONTRA, BATTLE CITY, TOM & JERRY. Ach, jaram się i czekam na szczegóły. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Mi wystarczy nawet i 30 gier, ale takie, które są dla mnie hitami: CONTRA, BATTLE CITY, TOM & JERRY. Ach, jaram się i czekam na szczegóły. Panowie zaraz będę testował, trzymajcie kciuki 2 Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Działa Dogram kilka gierek i wtedy wrzuce jakiś filmik na YT :) 4 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 A co tu pobrałeś? http://linux-sunxi.org/FEL/USBBoot#Using_sunxi-fel_on_Windows Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Daj znać, kurcze Battletoads, tego mi brakowało, tyle czasu spędzone za dzieciaka;) zawsze graliśmy z kumplem w coopie i zawsze był fail na takich kołach/motorach;) w zeszłym roku dowiedziałem się że był bug w wersji z USA i nie dało się tego przejść we dwóch:DD Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 (edytowane) A co tu pobrałeś? http://linux-sunxi.org/FEL/USBBoot#Using_sunxi-fel_on_Windows Jest już łatwiejszy sposób, zobaczysz na filmiku :)) Jak się wgra to wrzucę w ten komentarz. Co jest porzebne? hakchi2 - jest to już narzędzie wszystko w jednym - zrzuca Kernel, wgrywa zmodyfikowany, wgrywa i przygotowuje gry by działały na konsolce. https://gbatemp.net/threads/hakchi2-nes-mini-very-simple-pimp-tool.456256/ Najlepiej wypakować folder hakchi na dysk C. Uwaga - Windowsowy Defender pluje jadem twierdząc że jest w tym jakiś syf - dodałem do wyjątków i zaczęło działać, program hakchi.exe uruchomić najlepiej jako Admin. Możemy dodawać gry, potem zmienić np. ich wydawcę czy datę wydania ( program nie ma sam w sobie bazy danych ), dodać okładkę ręcznie lub przez sieć. Cała modyfikacja opiera się na: - zrzuceniu kernela - wgraniu custom kernela - potem dodanie gier i upload :) Nie odpowiadam za żadne szkody, jednakże uważam że tym programikiem wyżej ryzyko pomylenia czegoś jest bardzo niskie - wszystko w przystępnej formie po Angielsku. Edytowane 7 stycznia 2017 przez blakuś 2 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Obama w takim razie, czołgi, contra, przybywajvie!! 1 Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Ostrzegam że emulator Nintendo nie obsługuje każdego jaki istnieje mapera. Niektóre gry mogą nie działać.Jednakże "Czołgi" czy BattleToads działają :) 1 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Już wiem, że pewnie te wszelkie składanki x in 1, nie zadziałają - zawsze z tym był problem, nawet na PC emu. A i limit 60 gier jest nie przez miejsce (i megabajty), ale przez to, że więcej okładek się nie zmieści na ekranie? :) ps. dawać mnie drugiego pada! Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Już wiem, że pewnie te wszelkie składanki x in 1, nie zadziałają - zawsze z tym był problem, nawet na PC emu. A i limit 60 gier jest nie przez miejsce (i megabajty), ale przez to, że więcej okładek się nie zmieści na ekranie? :) ps. dawać mnie drugiego pada! Twórca hakchi2 miał łącznie 64 gry ( 30 wbudowane + 34 swoje ) i wszystko działało, więc nie wiem jak jest z tym limitem Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Tia, właśnie ukończyłem Jungle w Contrze. Zarypiście, ale faktycznie składanki nie działają. Myślę, żeby usunąć te gierki od Nintendo (chyba da radę je przywrócić) i po prostu zrobić swoje TOP30. W sumie to mam na liście z 70 dobrych gier. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Nawet jakby dało się tylko dosłownie 30 kolejnych gierek zainstalować, to mi i tak by to wystarczyło. I tak wszystkiego bym nie ograł. Ja za I razem nie zaznaczyłem 30 gier co są w zestawie z konsolką, efektem był pusty ekran i tylko Darkwing Duck :D Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 (edytowane) Zaraz się okaże, że ten mocny sprzęt (tam chyba 512MB RAMu?), będzie jeszcze emulował gierki z GBC, czy SNESa :) Edytowane 7 stycznia 2017 przez grzybiarz Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 (edytowane) Ostrzegam że emulator Nintendo nie obsługuje każdego jaki istnieje mapera. Niektóre gry mogą nie działać. Jednakże "Czołgi" czy BattleToads działają :) A Goal 3 zadziała? Nie testowałem jednakże mogę sprawdzić :) Edit: Nie sprawdzam do póki nie dojdzie do programu opcja kasacji już wgranych gier, jak coś się zmieni to napiszę. Edytowane 7 stycznia 2017 przez blakuś Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Czas kupić ten cudowny sprzęt. Sprzedają już dodatkowe pady? Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Jakby ktoś szukał, to poniżej specyfikacja konsoli: Chipset Allwinner R16 (4x Cortex A7, Mali400MP2 GPU) Pamięć RAM: 256 MB DDR3 Pamięć Flash: 512MB SLC NAND flash, TSOP48 Coś czuję, że luzem wejdzie i ze sto gierek :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi