Opublikowano 14 lipca 20168 l Być może bym wziął gdyby była możliwość odpalania oryginalnych kartów i analogowe wyjście z RGB, ale wtedy nie ma się co oszukiwać - nie osiągnęliby tego rozmiaru.Retron 5 odpala gierki, tak jak chcesz. No nie do końca, też ma tylko HDMI i w dodatku to tylko emulacja na androidzie, nie ma pełnej kompatybilności.
Opublikowano 14 lipca 20168 l Nom, ten kabel, to trochę fail. Właśnie sobie wyobraziłem jak siedzę blisko przed wielkim tv, bo kabel krótki. Edytowane 14 lipca 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 14 lipca 20168 l Autor Nie ma jakichś przedłużek? W obecnych czasach to chyba wszystko da się zrobić.
Opublikowano 14 lipca 20168 l Być może bym wziął gdyby była możliwość odpalania oryginalnych kartów i analogowe wyjście z RGB, ale wtedy nie ma się co oszukiwać - nie osiągnęliby tego rozmiaru.Retron 5 odpala gierki, tak jak chcesz. Chodzi o to, że miałbym wtedy nowy, zapudełkowany hardware od oryginalnego wydawcy. A tak to wolałbym polować na oryginalnego NESa, najlepiej zmodowanego już pod RGB + region free.
Opublikowano 14 lipca 20168 l Slot na karty SD i wydawanie pozniej kolejnych pakietów gier za mala kase? Marzenia.
Opublikowano 14 lipca 20168 l @mastafaker -- Mini NES Clasic vol 2 (gdzie vol 1 to konsola i wbudowana w nią pierwsza hitowa składanka) na pięknej karcie SD w gustowny pudełku z kolejnymi hitami typu Battle City, Duck Talec, Tetris, Arkanoid, Super Turrican czy Goal 3 za np: 149zł -- nom, spociłem się.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Spoko, ale: Szkoda, że nie obsługuje też CRT. Szkoda, że nie ma żadnego info o save state'ach. Przechodzenie gier na raz w 2016? No chyba nie. Nie ma nic o przyspieszaniu emulacji. Stare jRPG dużo przyjemniej ogarniać na jakimś booście, nie ma czasu na żmudne grindowanie. Dawać mi tu SNES-a. Albo najlepiej kupić coś na Androidzie, podłączyć do TV i DS3 i grać jak człowiek na emulatorach. Save state jest potwierdzony. Mysle ze CRT nie planowali bo za mało ludzi teraz uzywa tych tv. Przyśpieszenia nie ma ale z jRPG chyba tylko Final Fantasy jest, którego i tak lepiej kupic w wersji na PSP bo akurat rpg sie mocno starzeje.
Opublikowano 15 lipca 20168 l To co mnie rozwala najbardziej to brak zasilacza w EU wydaniach. W US oficjalnie jest w pudełku ale przecież w Europie każdy ma takowy pod ręką (ba do każdej kolejnej platformy Ninny mam już gotowe ładowarki/zasilacze co tylko zechcą). (pipi) żal do potęgi. Cóż poczekamy zobaczymy bo u nas równie dobrze całość może przekroczyć cenę 300zł ale sam padzik NES'owy kompatybilny z Wii i WII U mnie jak najbardziej cieszy.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Autor Z tego co dzisiaj przeczytałem to konsola nie dostanie więcej gier, czyli te 30 wbudowane i tyle. Generalnie w tym momencie Nes mini to taka swojego rodzaju pamiątka po dawnych czasach. Nic ponad to. Edytowane 15 lipca 20168 l przez ireniqs
Opublikowano 15 lipca 20168 l Z oficjalnej notki prasowej CQE: Każdy z tych tytułów na pewno przywoła wiele wspomnień i pozwoli na przeżycie kolejnych miłych chwil. W wiele z tych gier można nawet grać z przyjacielem lub przyjaciółką po podłączeniu do konsoli drugiego gamepada Nintendo Classic Mini: NES Controller, sprzedawanego oddzielnie. W tym celu można również wykorzystać Classic Controller lub Classic Controller Pro kompatybilny z konsolą Wii. Nintendo Classic Mini: NES Controller przyda się także w celu zagrania w gry z NES-a w ramach Konsoli Wirtualnej na Wii U lub Wii. Wystarczy podłączyć gamepad do Wii Remote'a, aby znowu móc grać jak za starych dobrych czasów. Gracze nie będą musieli się również martwić o utratę ciężko wypracowanych postępów w grach, ponieważ w każdej z nich znajdą wiele miejsc, które pozwolą im na wstrzymanie rozgrywki i wznowienie jej w późniejszym czasie, bez konieczności korzystania z jakichkolwiek haseł. Wróć do starych wspomnień i stwórz nowe pamiętne chwile z konsolą Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System od Nintendo, której premiera odbędzie się 11 listopada. Przeżyj na nowo chwile chwały, pokonaj bossa, który wcześniej był dla Ciebie niepokonany lub po prostu dobrze się baw z klasycznymi tytułami. *W celu odpalenia konsoli należy podłączyć kabel USB do zasilacza, który trzeba kupić oddzielnie. Edytowane 15 lipca 20168 l przez Rayos
Opublikowano 15 lipca 20168 l no ale jak się dobrze sprzeda to zaraz będzie SNES pamiątka, famicom pamiątka, n64 pamiątka, gbc pamiątka, gba pamiątka itd itd
Opublikowano 15 lipca 20168 l famicom = nes więc niebardzo ;p Ale takiego mikro SNESa przyjąłem jeszcze chętniej niż NESa, albo n64. Albo GB/GBC/GBA
Opublikowano 15 lipca 20168 l Save state jest potwierdzony. Mysle ze CRT nie planowali bo za mało ludzi teraz uzywa tych tv. Przyśpieszenia nie ma ale z jRPG chyba tylko Final Fantasy jest, którego i tak lepiej kupic w wersji na PSP bo akurat rpg sie mocno starzeje. Fair enough. Ogólnie spoko sprawa. Dawać mi SNES-a i tak.
Opublikowano 15 lipca 20168 l @mastafaker -- Mini NES Clasic vol 2 (gdzie vol 1 to konsola i wbudowana w nią pierwsza hitowa składanka) na pięknej karcie SD w gustowny pudełku z kolejnymi hitami typu Battle City, Duck Talec, Tetris, Arkanoid, Super Turrican czy Goal 3 za np: 149zł -- nom, spociłem się. marzenia destroyed - http://www.ppe.pl/news/45002/nintendo-classic-mini-nie-podlaczymy-do-sieci-konsola-otrzyma-wylacznie-30-gier.html?t=1468585819#c_last Tylko te 30 wbudowanych gier
Opublikowano 15 lipca 20168 l Ale co wy myśleliście że jakoś wyjdą nowe gry? To zamknięta konsola (OFFLINE!) z 30-stoma wbudowanymi grami. Nie wiem, skąd taki płacz.
Opublikowano 15 lipca 20168 l bo ludzie spodziewali się dodatkowych gierek ja się od poczatku nastawiłem na zamkniętą konsolę z 30 gierkami i nadal się jaram, biorę day 1.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Jakby była możliwość rozszerzenia o więcej gierek to by było od razu wymienione jako feature w pierwszym oficjalnym newsie.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Wyjdą nowe gry w Vol 2. <marzenia> Szkoda też, że joypad nie jest bezprzewodowy. To do Wii U również podłączymy po kablu?
Opublikowano 15 lipca 20168 l Wyjdą nowe gry w Vol 2. <marzenia> Szkoda też, że joypad nie jest bezprzewodowy. To do Wii U również podłączymy po kablu? do Wiimota, a Wiimota do Wii U. ten pad NESowski działa jak classic controller dla Wii, to jest to samo wejscie pod ktore podpinamy akcesoria do Wiimota.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Oj tam. Bardzo fajny sprzęcik, must have dla konsolomaniaka. Będę grał w Zeldy, Metroida i Super Mario.