_Shaman_ 867 Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 Być może bym wziął gdyby była możliwość odpalania oryginalnych kartów i analogowe wyjście z RGB, ale wtedy nie ma się co oszukiwać - nie osiągnęliby tego rozmiaru.Retron 5 odpala gierki, tak jak chcesz. No nie do końca, też ma tylko HDMI i w dodatku to tylko emulacja na androidzie, nie ma pełnej kompatybilności. Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 Ciekawe jakiej dlugosci jest kabel w padzie? 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 (edytowane) Nom, ten kabel, to trochę fail. Właśnie sobie wyobraziłem jak siedzę blisko przed wielkim tv, bo kabel krótki. Edytowane 14 lipca 2016 przez grzybiarz Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 14 lipca 2016 Autor Opublikowano 14 lipca 2016 Nie ma jakichś przedłużek? W obecnych czasach to chyba wszystko da się zrobić. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 Być może bym wziął gdyby była możliwość odpalania oryginalnych kartów i analogowe wyjście z RGB, ale wtedy nie ma się co oszukiwać - nie osiągnęliby tego rozmiaru.Retron 5 odpala gierki, tak jak chcesz. Chodzi o to, że miałbym wtedy nowy, zapudełkowany hardware od oryginalnego wydawcy. A tak to wolałbym polować na oryginalnego NESa, najlepiej zmodowanego już pod RGB + region free. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 Slot na karty SD i wydawanie pozniej kolejnych pakietów gier za mala kase? Marzenia. 1 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 14 lipca 2016 Opublikowano 14 lipca 2016 @mastafaker -- Mini NES Clasic vol 2 (gdzie vol 1 to konsola i wbudowana w nią pierwsza hitowa składanka) na pięknej karcie SD w gustowny pudełku z kolejnymi hitami typu Battle City, Duck Talec, Tetris, Arkanoid, Super Turrican czy Goal 3 za np: 149zł -- nom, spociłem się. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Spoko, ale: Szkoda, że nie obsługuje też CRT. Szkoda, że nie ma żadnego info o save state'ach. Przechodzenie gier na raz w 2016? No chyba nie. Nie ma nic o przyspieszaniu emulacji. Stare jRPG dużo przyjemniej ogarniać na jakimś booście, nie ma czasu na żmudne grindowanie. Dawać mi tu SNES-a. Albo najlepiej kupić coś na Androidzie, podłączyć do TV i DS3 i grać jak człowiek na emulatorach. Save state jest potwierdzony. Mysle ze CRT nie planowali bo za mało ludzi teraz uzywa tych tv. Przyśpieszenia nie ma ale z jRPG chyba tylko Final Fantasy jest, którego i tak lepiej kupic w wersji na PSP bo akurat rpg sie mocno starzeje. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 To co mnie rozwala najbardziej to brak zasilacza w EU wydaniach. W US oficjalnie jest w pudełku ale przecież w Europie każdy ma takowy pod ręką (ba do każdej kolejnej platformy Ninny mam już gotowe ładowarki/zasilacze co tylko zechcą). (pipi) żal do potęgi. Cóż poczekamy zobaczymy bo u nas równie dobrze całość może przekroczyć cenę 300zł ale sam padzik NES'owy kompatybilny z Wii i WII U mnie jak najbardziej cieszy. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 15 lipca 2016 Autor Opublikowano 15 lipca 2016 (edytowane) Z tego co dzisiaj przeczytałem to konsola nie dostanie więcej gier, czyli te 30 wbudowane i tyle. Generalnie w tym momencie Nes mini to taka swojego rodzaju pamiątka po dawnych czasach. Nic ponad to. Edytowane 15 lipca 2016 przez ireniqs Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 (edytowane) Z oficjalnej notki prasowej CQE: Każdy z tych tytułów na pewno przywoła wiele wspomnień i pozwoli na przeżycie kolejnych miłych chwil. W wiele z tych gier można nawet grać z przyjacielem lub przyjaciółką po podłączeniu do konsoli drugiego gamepada Nintendo Classic Mini: NES Controller, sprzedawanego oddzielnie. W tym celu można również wykorzystać Classic Controller lub Classic Controller Pro kompatybilny z konsolą Wii. Nintendo Classic Mini: NES Controller przyda się także w celu zagrania w gry z NES-a w ramach Konsoli Wirtualnej na Wii U lub Wii. Wystarczy podłączyć gamepad do Wii Remote'a, aby znowu móc grać jak za starych dobrych czasów. Gracze nie będą musieli się również martwić o utratę ciężko wypracowanych postępów w grach, ponieważ w każdej z nich znajdą wiele miejsc, które pozwolą im na wstrzymanie rozgrywki i wznowienie jej w późniejszym czasie, bez konieczności korzystania z jakichkolwiek haseł. Wróć do starych wspomnień i stwórz nowe pamiętne chwile z konsolą Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System od Nintendo, której premiera odbędzie się 11 listopada. Przeżyj na nowo chwile chwały, pokonaj bossa, który wcześniej był dla Ciebie niepokonany lub po prostu dobrze się baw z klasycznymi tytułami. *W celu odpalenia konsoli należy podłączyć kabel USB do zasilacza, który trzeba kupić oddzielnie. Edytowane 15 lipca 2016 przez Rayos Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Powinno byc razem z dwoma kontrolerami i zasilaczem. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 no ale jak się dobrze sprzeda to zaraz będzie SNES pamiątka, famicom pamiątka, n64 pamiątka, gbc pamiątka, gba pamiątka itd itd Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 famicom = nes więc niebardzo ;p Ale takiego mikro SNESa przyjąłem jeszcze chętniej niż NESa, albo n64. Albo GB/GBC/GBA Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Save state jest potwierdzony. Mysle ze CRT nie planowali bo za mało ludzi teraz uzywa tych tv. Przyśpieszenia nie ma ale z jRPG chyba tylko Final Fantasy jest, którego i tak lepiej kupic w wersji na PSP bo akurat rpg sie mocno starzeje. Fair enough. Ogólnie spoko sprawa. Dawać mi SNES-a i tak. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 @mastafaker -- Mini NES Clasic vol 2 (gdzie vol 1 to konsola i wbudowana w nią pierwsza hitowa składanka) na pięknej karcie SD w gustowny pudełku z kolejnymi hitami typu Battle City, Duck Talec, Tetris, Arkanoid, Super Turrican czy Goal 3 za np: 149zł -- nom, spociłem się. marzenia destroyed - http://www.ppe.pl/news/45002/nintendo-classic-mini-nie-podlaczymy-do-sieci-konsola-otrzyma-wylacznie-30-gier.html?t=1468585819#c_last Tylko te 30 wbudowanych gier Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Ale co wy myśleliście że jakoś wyjdą nowe gry? To zamknięta konsola (OFFLINE!) z 30-stoma wbudowanymi grami. Nie wiem, skąd taki płacz. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 bo ludzie spodziewali się dodatkowych gierek ja się od poczatku nastawiłem na zamkniętą konsolę z 30 gierkami i nadal się jaram, biorę day 1. 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Jakby była możliwość rozszerzenia o więcej gierek to by było od razu wymienione jako feature w pierwszym oficjalnym newsie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Wyjdą nowe gry w Vol 2. <marzenia> Szkoda też, że joypad nie jest bezprzewodowy. To do Wii U również podłączymy po kablu? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Wyjdą nowe gry w Vol 2. <marzenia> Szkoda też, że joypad nie jest bezprzewodowy. To do Wii U również podłączymy po kablu? do Wiimota, a Wiimota do Wii U. ten pad NESowski działa jak classic controller dla Wii, to jest to samo wejscie pod ktore podpinamy akcesoria do Wiimota. Cytuj
darkos 4 314 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Szkoda bo liczyłem jednak na Tetrisa. Fuck YOU Nintendo. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Oj tam. Bardzo fajny sprzęcik, must have dla konsolomaniaka. Będę grał w Zeldy, Metroida i Super Mario. 1 Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 A i pewnie nei da się podłączyć pada bluetooth? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi