Shen 9 696 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Gdyby nie to ze nawet pralka moze odpalic gry ze snesa, to by mialo sens. No i ? Na byle smartfonie możesz sobie odpalić film z zatoki, a jakoś ludzie chodzą do kina. Nie rozumiesz. Cytuj
Shen 9 696 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Wysmialem kolesia ktory pisze ze zakonczyli produkcje nesa mini bo zostal zlamany, gdzie od lat te wszystkie gry mozna na wszystkim ograc, a ludzie konsole kupili i tak, a ty z jakims kinem wyskakujesz. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 (edytowane) Jest gdzieś tutorial po polsku dla totalnych laików jak się bawić w homebrew na Mini NESie? Kusi mnie by wgrać parę gierek ale boję się by nie zepsuć konsolki bo coś źle zrozumiem z angielskiego. Edytowane 21 lutego 2017 przez Dobos Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 https://github.com/ClusterM/retroarch-clover/releases/ It can also run games for other consoles. This pack already contains the following cores: fceumm (NES, many mappers, UNIF support) nestopia (NES, FDS) snes9x2010 (SNES) gambatte_libretro (GB, GBC) mednafen_gba (GBA) genesis_plus_gx (SMS/Genesis/MD) mupen64plus (N64) Ciekawe jak z kompatybilnością. W sumie to sztuka dla sztuki i tak mam tablet shielda + pad + kabel hdmi, ale ... zostanę jednak przy gierkach nesowych. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 W sumie pewnie z ciekawości wgram kiedyśtego retroarcha. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Dobra, dzis wyszła nowa wersja tego programiku i obsługuje dodawanie innych systemów. Na próbę aero fighter wrzuciłem ze snesa i hula, tylko trza zmienić klawisze, bo pad nesowy ma ich mniej. No właśnie, co to za slot w tej konsoli? Bo moze bym zakupił jakiegoś pada BEZprzewodowego i z większa ilością klawiszy? Coś polecacie? Bo muszę kupić drugiego pada, a czekać na Nintendo do końca kwietnia to trochę nie bardzo. Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Wejście od wiilota. Możesz kupić classic controllera pro do wii, ew zamiennik tańszy, one mają full klawiszy. Zwykły classic controller do wii nie ma dodatkowy dwóch przycisków imitujące triggery Edytowane 24 lutego 2017 przez Rayos 1 Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Ok dzięki, obadam, tylko sie zastanawiam, czy sama konsola bedzie potrafiła odczytać nowe przyciski jako x y a b. http://allegro.pl/wii-wii-u-classic-controller-pro-czarny-nowy-i6604638944.html Tanio, taniej niż od mininesa:) szkoda, ze nie ma oryginalnych od Nintendo. 3 pady na całym Allegro. Chyba trza szukać na jakimś sklepie online. Edytowane 24 lutego 2017 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Nie, bo jestem na telefonie i druga ręka gram w Last Guardian. Ps. Nie działa, bo podróbka? Oryginał Nintendo do działa? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Są pady Hori o wyglądzie pada od gacka i ma złącze pod willota / nesa mini Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 NOA kończy produkcję. xd Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 kwietnia 2017 Opublikowano 15 kwietnia 2017 ponoć ma być jeszcze jeden rzut na polską mini nesów, ciekawe czy to ma potencjał na bycie bialym krukiem, tych dodatkowych padów to chyba oficjalnie nie było co nie? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Niezła nauczka dla cwaniaków takich jak ja czekających na wysyp używanych mini-nesów i spadek ceny. Wniosek: Mini N64 trzeba będzie kupić na premiere, a najlepiej złożyć pre-order Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 kwietnia 2017 Opublikowano 15 kwietnia 2017 jak by zrobili mini snesa i n64 preorder day one. co do cen mini nesa no niestety, nie wiem co nientedo odpierdziela, nes kultowa konsola, super gierki w zestawie, praktycznie raspberry pi w obudowie nesa oni nie produkują Xd nie ogarniam. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 (edytowane) Wolą, żebyś kupił Switch i gry VC z eShopu. Teraz już się skłaniam w stronę teorii kruczego - to po prostu reklama, zagranie na nostalgii. Jest tylko jeden problem - VC na Switchu jeszcze nie ma ;-) Edytowane 18 kwietnia 2017 przez NemoKOF Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Wczoraj widziałem na Allegro 13 osób kupiło miniNESa po 1999 zł. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 (edytowane) To jest prosty zabieg allegrowiczow jak jest rozkrecona aukcja i duzo sprzedazy a towar sie skonczylto nie zamyka sie aukcji tylko winduje sie cene by przy nastepnej dostawie wrocic do starej ceny a sprzedaz 13 sztuk nadal widnieje i lepiej sie pozycjonuje na allegro. Zreszta zobaczcie inne aukcje goscia i myszki logitecha po 9999zl Edytowane 18 kwietnia 2017 przez Orzeszek Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Trochę mnie to napawa optymizmem, bo inaczej bym sobie pluł w brodę, że nie kupiłem tych 10 konsolek po 300 zł i spylił po 2000 x 10. A z innej beczki, to wciąż czekam na pada, albo wkurzę się i kupię podróbę.Są podróby z większą ilością przycisków - przydałoby sięto do emu? "Nie sondze", odpaliłem coś z GBA i cięło, fpsy spadały, dźwięk przycinał. Po krótkich zabawach z emu, z powrotem wgrałem gierki z NESa. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 A ebie, kup że Raspa 3, kup obudowę jak w Nes Mini i sprzedaj to badziewie. Jak i tak wgrywasz romy to posiadanie tego nie ma sensu, laski na to nie wyrwiesz. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Mam Shielda + pad + rysik + kabel hdmi. Robię na PC kolekcję emulatorów/gierek, jak tu skończę to biorę się za testowanie emulatorów pod Androidem. Nie chce mi się pisać już o emulacji, bo czasem myślę, że jestem jakimś świrem, jeżeli chodzi o to kolekcjonowanie romów, sortowanie, itp. A miniNESa mam do gier z NESa, czekam na miniSNESa do gier dla SNESa i tak dalej... Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Mam Shielda + pad + rysik + kabel hdmi. Robię na PC kolekcję emulatorów/gierek, jak tu skończę to biorę się za testowanie emulatorów pod Androidem. Nie chce mi się pisać już o emulacji, bo czasem myślę, że jestem jakimś świrem, jeżeli chodzi o to kolekcjonowanie romów, sortowanie, itp. A miniNESa mam do gier z NESa, czekam na miniSNESa do gier dla SNESa i tak dalej... Tylko, że piszesz, że wrzucasz tam romy z GBA. Czyli chyba nie do Nesa masz tylko. Ja osobiście chcę mieć jak najmniej sprzętów - po co mi one? Po co ciągle się przesiadać, przełączać? Wolę mieć coś mocniejszego i na nim kolekcję tego co chcę mieć w całości najlepiej. Piszę o tym MiniNES w kontekście tego, co ty piszesz - czyli o wrzucaniu romów na niego. Zobaczyli, że rynek jest, ale MiniNES to chyba tylko reklama i eksperyment. Który opłaca się ale tylko teoretycznie. Lepiej im zrobić VC i wydawać na to pojedynczo gry - więcej zarobią. Zdecydowanie więcej. A dla mnie np to też lepsza opcja bo mam gry zarówno przenośnie i na TV. Myślę, że jak tylko wystartuje VC to będą cześć marketingu targetować w takich ok 40 latków - bierz Switcha, masz na nim coś z NESa, SNESa, N64. W sumie to nawet na to liczę ;-) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Tego mini SNESa to się raczej nie doczekasz. Chiba doczeka. http://www.eurogamer.net/articles/2017-04-19-sources-nintendo-to-launch-snes-mini-this-year Cytuj
kristoff_mk 54 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Da się to gdzieś jeszcze kupić w normalnej cenie? jeszcze wczoraj zamówiłem w x-komie za 450, ale teraz spojrzałem że już nie mają... Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 kwietnia 2017 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Chyba tylko gupi by w to nie wierzył, ale no. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi